Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πέφτω από τα σύννεφα!

Αυτές τις μέρες με τη διαρκή πτώση από τα σύννεφα με αφορμή την «αποκάλυψη» του βίου και της πολιτείας της ναζιστικής συμμορίας, αξίζει να ανακινήσουμε λίγο τη μνήμη για να επαναφέρουμε έργα και ημέρες όσων σήμερα δηλώνουν έκπληκτοι.

Είναι εκείνοι που συστηματικά υποβάθμιζαν καταγγελίες για την εγκληματική δράση των ναζί, για ξυλοδαρμούς, εκφοβισμούς, εκβιασμούς, τραυματισμούς και τόσα άλλα, εξορίζοντάς τα στα ψιλά των εφημερίδων ή στα αζήτητα των δελτίων ειδήσεων.


Είναι εκείνοι που στις καταγγελίες για διαπλοκή υψηλού βαθμού της συμμορίας με κρατικές υπηρεσίες μιλούσαν για αναπόδεικτες αιτιάσεις, ανύπαρκτα περιστατικά ή και συκοφαντίες.


Είναι εκείνοι που έντυναν με το μανδύα του «αγανακτισμένου πολίτη» επώνυμα στελέχη των ναζί στις γειτονιές δίνοντάς τους άλλοθι για εμετό μίσους από τις οθόνες.


Είναι εκείνοι που φιλοξενούσαν, συχνά άνευ αντιπάλου, στις εκπομπές τους τούς ναζί, έπιναν καφέ από κούπες με το λογότυπό τους, τους έδιναν βήμα.


Είναι εκείνοι που δεν έβρισκαν τίποτα να πουν για σκανδαλώδεις αναβολές δικαστικών υποθέσεων με κατηγορούμενους μέλη της συμμορίας.


Είναι εκείνοι που ξέπλεναν τα μέλη της συμμορίας με lifestyle κουτσομπολιά και ροζ ιστοριούλες.


Είναι εκείνοι που έστηναν σε πρώτες σελίδες εφημερίδων δήθεν πραγματικά ρεπορτάζ για τη φιλανθρωπική δράση των απογόνων των SS.


Είναι εκείνοι που είχαν στην άκρη της γλώσσας τους το συμψηφισμό, τη θεωρία των άκρων, την εύκολη ατάκα «ναι αλλά κι εσείς τότε που…» σε όποιον αντιφασίστα είχαν απέναντί τους.


Είναι εκείνοι που δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν, δεν τους είχε πει κανείς τίποτα, λες κι η δράση των ναζί ήταν μυστικό καλά περιφρουρημένο.

Όλοι αυτοί δεν σταματούν δήθεν να εκπλήσσονται, βουτώντας από τα νέφη της virtual ζωής των media στην άχαρη και σκληρή πραγματικότητα. Τι καλά που το είπε ο Πουλικάκος «τόση αθωότητα… στις μέρες μας».

Red Kangaroo

tvxs.gr

ΕΠΣ Αχαϊας: Συνάντηση αύριο με τον Μητροπολίτη

Αύριο Τετάρτη 9/10/2013 και ώρα 17.00 το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α., οι προπονητές των μικτών ομάδων Παρασκευόπουλος Μάκης και Σχοινάς Φίλιππας καθώς και οι ομάδες των μικτών Αχαΐας Νέων και Παίδων θα επισκεφτούν τη Μητρόπολη

Επιβολή διδάκτρων στο Πάντειο: Πρόκληση και λογοδοσία

Του Σταύρου Παναγιωτίδη

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι μέχρι σήμερα ένα από τα λίγα πανεπιστήμια της χώρας που με απόφαση της Συγκλήτου του τα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα είναι απολύτως δωρεάν. Αυτή μάλιστα η στάση τόνωνε την εκτίμηση που έχαιρε το Πάντειο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και προσέφερε επιχείρημα σε περιπτώσεις θέσπισης ή αύξησης διδάκτρων σε άλλα ιδρύματα.

Πριν από λίγες μέρες η Σύγκλητος του Ιδρύματος, αντιμετωπίζοντας την τεράστια ένδεια χρηματοδότησης των ΠΜΣ, εξέτασε το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών τελών για τη φοίτηση σε αυτά. Διατυπώθηκαν θέσεις υπέρ της διατήρησης του δωρεάν χαρακτήρα των σπουδών αλλά και της απόλυτης απελευθέρωσης των διδάκτρων και της κατά τμήμα επιλογή του ύψους τους. Οι εκπρόσωποι ορισμένων Τμημάτων μάλιστα πρότειναν δίδακτρα ύψους 4.000 ευρώ (χωρίς να διευκρινίζουν καν να θα είναι εφάπαξ ή ανά έτος), λέγοντας ρητά πως εκτός από τα λειτουργικά έξοδα των ΠΜΣ με τα τόσο υψηλά δίδακτρα επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν ταξίδια τους στο εξωτερικό για συμμετοχή σε συνέδρια και κλήσεις καθηγητών από ΑΕΙ του εξωτερικού!

Τώρα, η ευθύνη έχει περάσει στις κοσμητείες του Παντείου, οι οποίες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος (τη νέα διοικητική δομή στην οποία συμμετέχουν και εξωτερικά του πανεπιστημίου μέλη και που θεσπίστηκε προκαλώντας την μεγάλη αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας), το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση. 'Ηδη, η ΓΣ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της, εργατολόγο Γιάννη Κουζή, να δηλώσει στην συνεδρίαση της κοσμητείας πως το τμήμα του διαφωνεί ριζικά με την επιβολή διδάκτρων, έστω και ενός ευρώ.

Ως τώρα τα ΠΜΣ χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η χρηματοδότηση αυτή παλιότερα ήταν της τάξης των 23.000 ευρώ ανά έτος, όχι όμως για κάθε ΠΜΣ αλλά για κάθε τμήμα, ανεξαρτήτως του αν είχε ένα ή περισσότερα ΠΜΣ και των αναγκών τους. Στην πορεία αυτό το ποσό μειώθηκε στα 12.000 ευρώ και πλέον ακόμη περισσότερο. Σε πολλές περιπτώσεις όμως τα ΑΕΙ δεν ήταν σε θέση να εκταμιεύσουν αυτά τα ποσά, ενώ ειδικά για το Πάντειο ο πάρεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν ενέκρινε δαπάνες για τη γραμματειακή υποστήριξη των ΠΜΣ, παρότι αυτές αναγράφονταν σε σχετικά προεδρικά διατάγματα. Το αποτέλεσμα ήταν τα ΠΜΣ να λειτουργούν για πολλά χρόνια χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, ή με γραμματείες που λειτουργούσαν εθελοντικά από μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι δούλευαν σχεδόν πάντα χωρίς οικονομική ανταμοιβή ή με έρανο που γινόταν μεταξύ των καθηγητών.

Ενδεχόμενη απόφαση για επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα (ενώ συζήτηση γίνεται και για τα διδακτορικά), πετάει έξω από το πανεπιστήμιο το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εν δυνάμει μεταπτυχιακών φοιτητών του. Με την ανεργία των νέων να φτάνει στο 70% και τους μισθούς όσων εργάζονται να πέφτει, με διάφορες εργοδοτικές αλχημείες, ακόμη και κάτω από τον βασικό μισθό (χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία, έστω στοιχειώδης, εργασιακή σταθερότητα), είναι σαφές πως ακόμη και το “μίνιμουμ” ποσό των 500 ευρώ που συζητήθηκε αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από έναν μηνιαίο μισθό.

Η σκληρή ταξικότητα αυτής της επιλογής είναι προφανής, αλλά άλλο τόσο προφανές είναι και το πόσο κοντόφθαλμη είναι. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα οδηγήσει απλώς σε μεταπτυχιακά για την ελίτ, αλλά θα διαλύσει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο και θα εξοντώσει την κοινωνική έρευνα. Σε αντίθεση με τις σπουδές σε οικονομικά αντικείμενα ή άλλα που προσφέρουν ακόμη μια ψευδή ελπίδα επαγγελματικής αποκατάστασης και άρα προοπτικής απόσβεσης του κόστους των μεταπτυχιακών σπουδών, για τις κοινωνικές επιστήμες που θεραπεύονται στο Πάντειο δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Επομένως, αυτή η επιλογή θα στερήσει από χιλιάδες νέους επιστήμονες τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα πάνω στην επιστήμη τους και θα αφυδατώσει το πανεπιστήμιο από το νέο του δυναμικό το οποίο χωρίς πόρους και ενισχύσεις, κατάφερνε τόσα χρόνια βασισμένο και στην ανάγκη και στη φιλοτιμία του να προωθεί την επιστημονική έρευνα και να εμπλουτίζει τα κεκτημένα της επιστημονικής κοινότητας.

Για το τέλος, θα επισημάνουμε απλώς ότι η επιβολή διδάκτρων – δηλαδή οικονομικού ανταλλάγματος – σε ένα πρόγραμμα σπουδών το καθιστά εμπορεύσιμο αγαθό. Αυτό, πέρα από τις πολύ σημαντικές συμβολικές επιπτώσεις του αλλά και τα όσα συνεπάγεται για το περιεχόμενο των σπουδών, ανοίγει ακόμη περισσότερο ένα τεράστιο νομικό παράθυρο ώστε τα ιδιωτικά μαγαζιά τύπου ΙΕΚ, που πλέον έχουν αναγνωριστεί από το κράτος ως πάροχοι αντίστοιχων υπηρεσιών με τα πανεπιστήμια, στη βάση του δικαίου του ανταγωνισμού να διεκδικήσουν και αυτά κρατική χρηματοδότηση και πρόσβαση σε σχετικούς ευρωπαϊκούς πόρους, κάτι που ήδη έχει επισημανθεί από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στην Ευρωβουλή.

Η προσπάθεια επιβολής διδάκτρων στα ΠΜΣ του Παντείου είναι μια τεράστια πρόκληση για τους φοιτητές του. Στην πραγματικότητα, είναι μια τεράστια πρόκληση για το φοιτητικό κίνημα και ως τέτοια επιβάλλεται να τη δούμε όλοι, ακόμη και όσοι ως τώρα άκουγαν αδιάφορα ή και απωθητικά τη λέξη “κίνημα”. Και είναι αυτονόητο πως εμείς, οι εν ενεργεία μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες του Παντείου δεν θα επαναπαυτούμε στο ότι εμείς “”γλιτώσαμε” τα δίδακτρα. Δεν θα αφήσουμε μόνους τους προπτυχιακούς συμφοιτητές μας, τους συναδέλφους μας. Η μοίρα που μας επιφυλάσσουν άλλωστε είναι κοινή. Οι νέοι είμαστε για την κυβέρνηση, για τους έχοντες την εξουσία ένας ενοχλητικός αριθμός. Ένα πλεονάζον προσωπικό σε μια επιχείρηση υπό εκκαθάριση Θα δείξουμε όμως πως δεν είμαστε καθόλου περιττοί, αλλά μπορούμε να γίνουμε κάτι παραπάνω από ενοχλητικοί.

Αυτοί που θα επιχειρήσουν να θεσπίσουν τα δίδακτρα θα κληθούν άμεσα να εξηγήσουν μπροστά στους φοιτητές τους, μέσα στα μαθήματα τους, μέσα στο Πανεπιστήμιο, που είναι ακόμη ένας ελεύθερος χώρος δημοκρατικού διαλόγου, και με τους όρους που του αρμόζει, το γιατί επιλέγουν έτσι, τόσο εύκολα, διά μιας ανατάσεως της χειρώς τους, να τους κόψουν το δρόμο των σπουδών. Γιατί τους κόβουν το μέλλον, γιατί τους στερούν την εμβάθυνση στο επιστημονικό τους αντικείμενο, γιατί κάνουν τις σπουδές και την έρευνα ένα σπορ για λίγους, που εξαρτάται από την οικονομική άνεση και όχι από το επιστημονικό ενδιαφέρον, την αγάπη για την έρευνα και την επιστημονική ηθική, για τα οποία κατά τα άλλα είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκστομίσουν έναν δεκάρικο λόγο μέσα στα αμφιθέατρα. Τίποτα τέτοιο δεν μπορεί πια να επιχειρείται, χωρίς δημόσια λογοδοσία, μπροστά στην κοινότητα. Αυτό έμαθε σε εμάς το πανεπιστήμιο.

Σταύρος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Παντείου

Ο αδύναμος κρίκος της δεξιάς αλυσίδας

Του Πέτρου Κατσάκου

Έφτιαξαν λέει οι νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης μια ανθρώπινη αλυσίδα και κύκλωσαν τον Λευκό Πύργο με σύνθημα «Φτάνει πια» και υπότιτλο «καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται».  

Μόνο που η αλυσίδα τους έχει έναν «αδύναμο κρίκο» που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ένας αδύναμος κρίκος που έλεγε πως «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή» και δήλωνε δημοσίως πως η συμμορία του Μιχαλολιάκου είναι «αδελφή παράταξη με τη ΝΔ».

http://left.gr/

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στην πλατεία Κλαυθμώνος!!

Η "καρδιά" της Κρήτης "χτυπά" στην Αθήνα στην έκθεση κρητικών αγροτικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης με την ονομασία...

Το πάθως γεια τη λεφταιρεία εινε δινατώτερω απ' ολα τα καιλιά

του Πρέζα tv

Τα πρώτα ανορθόγραφα συνθήματα έχουν γραφτεί ήδη στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού, σύντρολλε αναγνωστάκο μας, από τους συντρόφους εθνικιστές πατριώτες, οι οποίοι έχουν μπει στην μπουζού, διωκόμενοι για τις ιδέες και τις αντιμνημονιακές απόψεις τους.

Μια ολόκληρη οργάνωση και γύρω στους 400.000 αγανακτισμένους ψηφοφόρους, βλέπουν την κοσμοθεωρία τους να γκρεμίζεται και ανάμεσα στα χαλάσματα να ξεπροβάλει φωτογραφία από τα νιάτα ενός «παππά», ντυμένου στρατιώτη, να χαιρετά όλο Νάζι, προς το άγνωστο πλήθος που φαντασιώνονταν πως είχε μπροστά του.

Έκανε το φίδι το αυγό ή το αυγό το φίδι;
Όσο πιο κακιά παρουσιάζουν αυτές τις μέρες τη Χρυσή Αυγή, τόσο πιο καλή γίνεται στα μάτια της κενής γνώμης η συγκυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η πρώτη δεν αποτελεί φασιστικό καρκίνωμα το οποίο, με κάποιον τρόπο, θα έπρεπε να εξαλειφθεί.
Έλα όμως που οι ιδέες... όσο ακραίες και εάν είναι αυτές... δεν μπορούν να φιμωθούν, ούτε και να φυλακιστούν, παρά μόνο να διαιωνίζονται και να προσαρμόζονται ανάλογα με τις εποχές.

Το «θέμα» και οι πρακτικές των γνωστών-αγνώστων φασιστών, είναι γνωστά εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, όπου άρχισαν και έκαναν ορατές τις δράσεις τους.

Τα πρώτα δείγματα των «πολιτικών» τους, φάνηκαν στους δρόμους της Αθήνας, λίγα λεπτά μετά από την κατάκτηση του Euro το 2004 όταν -εν μέσω πανηγυρισμών- είχαμε κάποια μαχαιρώματα μεταναστών οι οποίοι έτυχε να βρεθούν σε κεντρικούς δρόμους, εκείνο το βράδυ των ξέφρενων πανηγυρισμών.

Η συνέχεια γνωστή... μέχρι που τον Ιανουάριο του 2012, η Χρυσή Αυγή... άρχισε να παρουσιάζεται, από μερίδα των ΜΜΕ, ως ανερχόμενη ακροδεξιά πολιτική δύναμη, που ήταν έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό, μαζεύοντας στους κόλπους της, απογοητευμένους από τα μικρά και τα μεγάλα κόμματα, μέχρι που με τις εβδομάδες η δύναμή της μεγάλωσε από την έμμεση διαφήμιση και τον πατριωτικό εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα του κόμματος, που ως σημαία είχε και έχει το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και το «Έξω οι ξένοι».

Οι φασίστες πάτησαν πάνω στην ανυπαρξία και στα κενά των μεγάλων κομμάτων και των κομμάτων της Αριστεράς.
Πάτησαν πάνω στις λαμογιές και στις ρεμούλες των μεγάλων που μας έφτασαν στα σημερινά χάλια και πάνω στη χαμένη μετάφραση της Αριστεράς, η οποία ήταν και είναι μπερδεμένη, πάνω σε θεωρίες περί λαϊκής διακυβέρνησης, άμεσης δημοπρασίας (=δημοκρατίας) και πάει κλαίγοντας.
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι εκείνο που, εδώ και δεκαετίες, εκκόλαπτε ως πιστή οχιά, τα αυγά του φιδιού.
Το υπάρχον εισαγγελικό και δικαστικό σύστημα είναι αυτό που, εδώ και δεκαετίες τώρα, έδινε νομιμοποίηση στο νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα, με το να το αφήνει να κατεβαίνει στις εκλογές, ενώ γνώριζε πάρα πολύ καλά, τόσο τις θεωρίες του, όσο και τις πράξεις του.

Και, στην τελική, να σας πούμε την αλήθεια;
Δεν είμαστε χαρούμενοι που έπιασαν τα μεγάλα κεφάλια της Χρυσής Αυγής.
Δεν είμαστε χαρούμενοι που έπρεπε να γίνει μια δολοφονία Έλληνα, από «πατριώτη-εθνικιστή Έλληνα» για να αποδειχθούν οι δολοφονικές τακτικές, που έχουν ριζώσει στα μυαλά των -στρατευμένων με τους φασίστες- Ελληναράδων.
Δεν είμαστε χαρούμενοι που τα φίδια έχουν βγει από το αυγό τους και έχουν γεννήσει νέα αυγά και νέα φίδια, τα οποία τα έχουν σκορπίσει δεξιά κι αριστερά.
Δεν είμαστε χαρούμενοι που ο φασισμός έχει περάσει ως ιδεολογία και εμείς, μέσω της παιδείας, δεν κάνουμε τίποτε για να προλάβουμε νέες τραγωδίες.

Η φυλάκιση του Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων δεν μας λέει απολύτως τίποτε.
Μπορεί τώρα η Χρυσή Αυγή να χάνει δημοσκοπικά και αρκετοί από τους ψηφοφόρους της να έχουν ξενερώσει τη ζωή τους, με τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είμαστε όμως σίγουροι πως, η ιδεολογία του «Εθνικισμού-Πατριωτισμού -που είναι προέκταση του φασισμού και του ναζισμού- θα συνεχίσει να υπάρχει και θα βρει νέα στέγη, σε κάποια άλλη οργάνωση/κόμμα.

Τον φασισμό δεν τον σκοτώνεις με το να τον φυλακίζεις.
Ίσα-ίσα, έτσι τον δυναμώνεις, τον διαιωνίζεις και τον εδραιώνεις. Τον φασισμό τον τσακίζεις με τις σωστές πολιτικές και την Παιδεία.

Υ.Γ.: Ζούμε στην εποχή που ολοκληρωτικά καθεστώτα, διώκουν φασιστικά κόμματα. Πάλι καλά που υπάρχει ακόμη το αίσθημα της αυτοσυντήρησης!

http://www.protagon.gr/

Ο Στουρνάρας παραδέχθηκε τις αυτοκτονίες. Με το καλό κι ο Ψαριανός

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Επιτέλους, κάποιος κυβερνητικός παράγοντας παραδέχθηκε ότι η αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών σχετίζεται με την οικονομική κρίση. Κι όχι όποιος κι όποιος παράγων, ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών, ο πολύς Ιωάννης Στουρνάρας, που δήλωσε χθες ενώπιον του Χατζηνικολάου ότι «οι αυτοκτονίες έχουν να κάνουν με το ότι κόσμος βρέθηκε άνεργος, με το ότι κλείσανε επιχειρήσεις λόγω της κρίσης». Αν μη τι άλλο έχει περισσότερη τσίπα από τον Ψαριανό, που αποδίδει της αυτοκτονίες στα ιοβόλα βέλη του έρωτα, αν και το να έχεις περισσότερη τσίπα από τον Ψαριανό δεν είναι και επίτευγμα εφάμιλλο της συγγραφής της «Ιλιάδας». Δεν σε βραβεύει η Ακαδημία Αθηνών, ούτε εκπτωτικό κουπόνι από την «Πίτσα Ντόμινο» δεν παίρνεις.

Ο κόσμος βρέθηκε άνεργος, έκλεισαν οι επιχειρήσεις, απεφάνθη ο υπουργός. Έτσι από μόνος του βρέθηκε ο κόσμος άνεργος, από μόνες τους, από βίτσιο των ιδιοκτητών, έκλεισαν οι επιχειρήσεις. Η κρίση ως φυσικό φαινόμενο, ως κατακλυσμός, ως θεομηνία. Ούτε μνημόνια, ούτε PSI, ούτε λιτότητα, η καταστροφή ήρθε ουρανοκατέβατη, σαν τις ακρίδες που έστειλε ο Γιαχβέ, για να κατασπαράξουν τις σοδειές του Φαραώ. Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για τις αυτοκτονίες, για την ανεργία που έφτασε στο 27%, για την φτώχεια που κατατρώει έναν στους τρεις, για την ξενιτιά, για τη θλίψη;

Ας είναι. Η παραδοχή είναι από μόνη της μεγάλο πράγμα. Αναγνωρίζεις την αμαρτία, εξομολογείσαι, μεταστρέφεσαι. Αμ δε που μεταστρέφεσαι. Το βράδυ παραδέχθηκε ο κ. Στουρνάρας την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής για τις αυτοκτονίες, το πρωί της ίδιας μέρας είχε καταθέσει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2014, με το οποίο δίνει παράταση στην πολιτική που αφαιρεί ζωές. Ελάχιστο αίμα έχει μείνει στον ασθενή μετά από τέσσερα έτη αλλεπάλληλων αφαιμάξεων κι αυτό θα το αποστραγγίξουνε το 2014, αφαιρώντας διαμιάς 5,5 δισ., 2,1 από την αύξηση των φόρων και 3,4 από τη μείωση των δαπανών.

Παραδέχονται τις ευθύνες για τις αυτοκτονίες και μετά πάνε και κόβουν άλλα 2,6 δισ. από την απισχνανσμένη Υγεία και την παραπαίουσα Πρόνοια. Τώρα που οι πολίτες έχουν ανάγκη από περίθαλψη, από φροντίδα, από φάρμακα, πάνε και τους κόβουνε την περίθαλψη, την φροντίδα, τα φάρμακα. Σήμερα, στην εποχή της κατάθλιψης, του άγχους, του αυτοκτονικού ιδεασμού, που είναι πιο αναγκαίες παρά ποτέ οι δομές ψυχικής υγείας, διαλύουν ακόμη και το ελάχιστο που έχει απομείνει ζωντανό.

Όταν δεν γνωρίζεις και πράττεις, το πολύ –πολύ να κατηγορηθείς για αμέλεια. Όταν γνωρίζεις και συνεχίζεις, δεν τον γλιτώνεις τον δόλο κι ας είσαι και ο Στουρνάρας, το αγαπημένο παιδί του συστήματος. Και δεν μπορείς να επικαλεστείς και μειωμένο καταλογισμό, όπως θα μπορούσε να πράξει ανέτως ο Ψαριανός.

Πηγή: avgi.gr

Η άνοια και η άγνοια στο προσκήνιο

Photo: njoya56 @flickr
της Μαρίας Μπουτζέτη

Οι αδιάκριτοι ρυθμοί της εποχής, που δεν υποκύπτουν σε κανέναν χρονικό περιορισμό, διαμορφώνουν ταχύτατα την ημερήσια διάταξη. Γεγονότα έρχονται και παρέρχονται, αντικαθίστανται από νέα, θέσεις και σημασίες αλλάζουν και εναλλάσσονται, έως ότου κυλήσουν στην «άβυσσο» του scroll down. Ως φυσική συνέπεια, τα πράγματα έχουν προ πολλού υπερβεί το «εφήμερο» της εφημερίδας, μοιάζουν μάλλον στιγμιαία, φευγαλέα και η λήθη ολοένα ελλοχεύει.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι σύγχρονες συνθήκες μα και η ίδια η ζωή, που επιβάλλει συχνά ένα είδος λήθης. Το να ξεχνάς, πότε - πότε, είναι λυτρωτικό. Λειτουργεί ως επανεκκίνηση του συστήματος. Σε επαναφέρει σε μια κατάσταση tabula rasa, άγραφου πίνακα, προσφέροντας εκείνη την ακατέργαστη ευχαρίστηση που γεννά η θέα μιας λευκής σελίδας σε ένα τετράδιο εργασίας. Εκείνη η περίεργη ψευδαίσθηση υπεροχής επάνω της, προτού αντιστραφεί σε υπεροχή του περιεχομένου της επάνω σου. Το να ξεχνάς, σου επιτρέπει να προχωράς απαλλαγμένος από βαρίδια. Ακόμη και το να υποδύεσαι ότι ξεχνάς, μπορεί να είναι μία επιβεβλημένη επιλογή που διασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία των πραγμάτων.

Το να ξεχνάς επιλεκτικά είναι θέμα προτεραιοτήτων. Είναι θέμα σημασιών. Είναι ζήτημα εκτίμησης καταστάσεων. Και δίχως άλλο, γίνεται συχνά μια στάση βολική για τον αμνήμονα, καθώς του επιτρέπει να διαμορφώνει ανεμπόδιστα εκείνος την ατζέντα του. Άλλοτε καταλήγει να γίνεται το άλλοθί του, η φτηνή δικαιολογία του. Ενίοτε τον απαλλάσσει από ευθύνες, τον αποδεσμεύει μονομιάς από δεσμεύσεις, άρει, άρον άρον, υποσχέσεις. Ανήθικο ή μη, επιδέχεται κάθε φορά μια υποκειμενική κρίση.

Το να ξεχνάς, όμως, τις διδαχές του καιρού και της Ιστορίας μόνο επικίνδυνο είναι. Η λήθη καταβολών, αφετηριών, αναφορών, στην πάροδο του χρόνου μεταμορφώνεται σε «άνοια». Γίνεται μια εκφυλιστική παθολογική κατάσταση που αποπροσανατολίζει. Και καθώς η άνοια, διατηρεί εξ αίματος συγγένεια με την άγνοια, περιπλανώμενος κανείς σε αφωταγώγητα μονοπάτια, διολισθαίνει, αναπόφευκτα, στα ίδια λάθη. Αντιφατικό, και όμως διόλου παράδοξο που η άνοια με τον δολερό αυτό τρόπο, επιτυγχάνει να επαναφέρει στο κοινωνικό προσκήνιο μνήμες, που έμοιαζαν να έχουν οριστικά σβηστεί.

Μόνο, που ως έχων την άνοια δεν μπορείς να τις ανακαλέσεις. Γιατί ακόμη αναρωτιέσαι: Ποιος ήσουν, είσαι και πού πας;

Η Μαρία Μπουτζέτη είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Πολιτική Επικοινωνία και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

http://www.protagon.gr/

Μπάσκετ:Υπέροχα νιώθει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στη Βαγιαδολίδ

Ενθουσιασμένος κι έτοιμος να αρχίσει μια νέα καριέρα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μετά την ένταξή του στη Βαγιαδολίδ.
«Μετά από δύο χρόνια εκτός δράσης, απολαμβάνω και πάλι το μπάσκετ. Νιώθω υπέροχα. 

Μου αρέσει πολύ ο προπονητής και η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Απολαμβάνω

Δελτία: Σερσέ λα φαμ...

Τα νούμερα...

Στην γυναικοκρατούμενη ζώνη των δελτίων ειδήσεων, η κατάταξη χτες διαμορφώθηκε ως εξής...


Mega 21,8% (13,9% στο 15-44)
Ant1 18,5% (18,9% στο 15-44)
Star 14,7% (14,0% στο 15-44)

Alpha 17,3% (21,3% στο 15-44)
Σκάι 11,3% (6,2% στο 15-44)


* Σημειώνεται ότι το δελτίο του Σκάι ξεκινάει στις 21.00, του Star στις 19.45 και του Alpha στις 18.30 και ολοκληρώνεται στις 20.00.

enimerosi24.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/

Η νόσος του Μπόμπολα

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Πρέπει να δράσουμε επειγόντως, να ανοίξουμε έναν λογαριασμό, να κάνουμε έναν έρανο. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, όταν δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι, συνάδελφοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, που πάσχουν από ασθένειες σπάνιες και πανάκριβες ως προς την εγχειρητική αντιμετώπισή τους. Το υποψιαζόμασταν παλαιόθεν, το Σάββατο όμως οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως: Ευάριθμοι δημοσιογράφοι του Μega πάσχουν από τη σπάνια οφθαλμολογική «Νόσο του Μπόμπολα», η οποία, μέσα από αλλεπάλληλους εκφυλισμούς του οπτικού νεύρου, σε εξαναγκάζει να βλέπεις ό,τι θέλει το αφεντικό σου και τα αφεντικά του αφεντικού σου.

Είδαν, που λέτε, οι πάσχοντες του Μega τη συναυλία συμπαράστασης και ενίσχυσης των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής που έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι είχε 2.000 άτομα. Πολύ βαριά τους έχει πάρει η Νόσος, γιατί όταν βλέπεις μπροστά σου 40.000 ανθρώπους -35.000 τα εισιτήρια και πάνω από 5.000 όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο- και λες ότι είναι 2.000, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Καλά να βλέπεις το 50% του συνόλου, το 30%, το 20% έστω. Όταν όμως το οπτικό σου νεύρο συλλαμβάνει μόλις το 5%, τότε χρειάζεσαι επειγόντως εγχείρηση και μάλιστα από τον Άδωνη προσωπικώς.

Η καλή εκδοχή για το Μega και η κακή για μας είναι ότι λένε ψέματα ανερυθρίαστα. Βλέπουνε 40.000 και λένε 2.000, επειδή είναι οι μπροστοτράγοι του καθεστώτος και θέλουνε να το επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Και ένας να βρεθεί να πιστέψει ότι στη συναυλία που γίνεται ενάντια στο πλιάτσικο του Μπόμπολα πήγαν μόνο 2.000 περίεργοι, κέρδος θα έχουνε. Έτσι γίνεται όταν έχεις μάθει να κάνεις δελτία με το χαρτάκι που σου δίνει το αφεντικό και τα αφεντικά του αφεντικού. Με το χαρτάκι του Κεδίκογλου, που του το έδωσε ο Μουρούτης, που του το έδωσε ο Σταμάτης, που του το έδωσε ο Χρύσανθος, που του το έδωσε ο Σαμαράς, που έφαγε το φυτίλι, που έβλεπε και έπλεκε η κόρη το μαντίλι.

Η κακή εκδοχή για το Μega και η καλή για μας είναι ότι ο φανατισμός τούς έχει τυφλώσει τόσο, ώστε να βλέπουνε 40.000 και να νομίζουν ότι είναι όντως 2.000. Να μη βλέπουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο και πρωτοφανές λαϊκό κίνημα συμπαράστασης για τους αγωνιζόμενους των Σκουριών, που θα πνίξει όποιον τολμήσει να τους ονομάσει εγκληματική οργάνωση και να τους ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή. Ίσα κι όμοια οι χιλιάδες που παλεύουν ειρηνικά για να μην έχει δηλητήριο το νερό των παιδιών τους, με τους δολοφόνους, τους νταβατζήδες, τους παιδεραστές.

Μακάρι εκεί στο Μega, εκεί στα υπόγεια του καθεστώτος, να είναι τυφλοί από μίσος και φανατισμό. Μακάρι, γιατί δεν θα καταλάβουν από πού θα τους έρθει.

Πηγή: avgi.gr

Η μελωδία της… Αρκαδίας

Ένα αναπάντεχο μουσικό γεγονός στην καρδιά της Πελοποννήσου. Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη, θα συναντηθούν ένας κορυφαίος μαέστρος, μια ανατρεπτική ορχήστρα και το κουαρτέτο της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών. Οι νότες θα πλημμυρίσουν την πόλη για να γραφτεί πρώτη φορά στην Τρίπολη μια… σύνθεση από υψηλής μουσικής ποιότητας γεγονότα.

Να περάσει ο επόμενος

photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
Σπύρος Σεραφείμ

Το δράμα που εκτυλισσόταν μπροστά μας έριξε αυλαία, αν κάτι ακούγεται είναι τα παλαμάκια από το τέλος της παράστασης. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων απέδωσε 20 χρόνια στον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του.

Πολύ θα πουν ότι «ο λαός θέλει κι άλλο». Ήδη σε σχόλια κειμένων σε site εφημερίδας, εμφανίστηκαν τα πρώτα δυνατά δείγματα: «Κρεμάστε τα λαμόγια». Σύνθημα με τρεις λέξεις που απεικονίζει την άποψη που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας - δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που εμφανίστηκαν κρεμάλες (και) στο Σύνταγμα. Και για να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο το video clip, είχε και λόγια, ένα -ας το πούμε- σύνθημα που μπέρδευε κουφάλες με σκοινιά-σαπούνια.

Το θέμα είναι ότι «ο λαός θέλει κι άλλο» αλλά μόνο μέσα σε εισαγωγικά, αφού υπάρχει μια χαώδης διαφορά: Ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να χυθεί άπλετο φως και να διαλευκανθούν κι άλλες πολιτικές υποθέσεις, σαν αυτή του Άκη – καλή ώρα. Υπάρχουν, όμως και κάποιοι άλλοι που δε θέλουν, απλώς, απόδοση ευθυνών βάσει της απόφασης της Δικαιοσύνης. Δε θέλουν, απλώς, να περάσει ο επόμενος, αλλά να λιντσαριστεί ο επόμενος. Ταυτόχρονα δε, καλλιεργούν και κλίμα αναφέροντας σε παρέες «ο λαός θέλει... το τάδε», λες και ο ίδιος, αυτός που το ισχυρίζεται, έχει στα χέρια του κάποια δημοσκόπηση που να αποτυπώνει τη θέληση του ελληνικού λαού.

Μπορεί, βέβαια, να μου πει κάποιος πως ούτε εγώ πλήρη και ακριβή στοιχεία για το αν η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει απόδοση πολιτικών και αστικών ευθυνών μόνο ή λοξοκοιτά προς τις κρεμάλες. Δεν μπορώ να δεχτώ, λοιπόν, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει έκτροπα, μην τρελαθούμε, δεν έχω να προσκομίσω κανένα αποδεικτικό στοιχείο, δε χρειάζεται. Ο λαός να απονεμηθεί δικαιοσύνη θέλει, να πει κι εκείνος ότι αρχίζει να δικαιώνεται, τόσα έχει περάσει από αυτούς. Και όταν ακούτε το «ο λαός θέλει...», να χαμογελάτε από μέσα σας. Είναι βέβαιο ότι αυτός που σας το είπε δεν είναι λαός αλλά ένα πολύ μικρό μέρος του, είναι όχλος, για ποιον λόγο να ασχοληθείς; Και ως μέρος αυτής της μάζας, αυτού του συρφετού ο εν λόγω τύπος, είναι πολύ πιθανό να μην έχει και χιούμορ.....

http://www.protagon.gr/

Πώς καταντήσαν τ’ άλογα, σαν κολοβά γαϊδούρια…

Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

Ήταν ένα άθλιο θέαμα. Ο χθεσινός Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν πια ο ατρόμητος αετός, όπως θεωρούσε τον εαυτό του, ή έστω ο αυτάρεσκος μπούφος, όπως τον θεωρούσαν όλοι οι άλλοι. Ένα αδύναμο καναρίνι ήταν, που σπαρταρούσε στο στόμα μιας τεράστιας γάτας, της οποίας την ύπαρξη ακόμα και τώρα αδυνατεί να παραδεχθεί.

Όχι πως η βαρύτατη ποινή του είναι άδικη ή ανήθικη. Και δίκαιη και ηθική είναι αλλά στη χώρα των κοινών μυστικών όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν κι άλλοι –εξίσου ένοχοι- που μένουν ατιμώρητοι. Ο Άκης είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Το θλιβερό γεροντάκι, που είδαμε χθες, τιμωρήθηκε όχι επειδή «τα έφαγε» αλλά επειδή –σα λιγούρης που ήταν- τα ξόδεψε με επιδεικτικό τρόπο, μεταξύ Αρεοπαγίτου και Παρισίων. Όλοι ξέρουμε πως οι προμήθειες του Δημοσίου είναι σαν τα αυτοκίνητα: χρειάζονται μίζα και μπόλικο λάδι για να τσουλήσουν. Και πως, ακόμη περισσότερο, οι προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι σαν τα στρατιωτικά αυτοκίνητα: εκτός από τη μίζα και το λάδι, είναι πανάκριβα, χαλάνε συνέχεια γιατί αλλάζουν οδηγό, είναι χρεωμένα σε επαγγελματίες στρατιωτικούς και την πληρώνουν οι έφεδροι. Κι άμα διαμαρτυρηθεί κανείς, τον καταγγέλλουν για έλλειψη πατριωτισμού κι από πάνω.


Μαζί τα ήπιαμε!

Αλλά ας κάνουμε, όμως, μια μικρή, διδακτική κατάδυση στην ιστορία καθώς οι κομπίνες με τα υποβρύχια είναι παλιότερες κι από τα ίδια τα υποβρύχια. Αυτό μας λέει η ζωή και το έργο του Σερ Μπάζιλ Ζαχάροφ (1849-1936), ενός δαιμόνιου κοσμοπολίτη επιχειρηματία και έμπορου όπλων, Κωνσταντινουπολίτη, φιλάνθρωπου και φίλου της Σάρας Μπερνάρ και του Βενιζέλου. Του Ελευθέριου, για να μην παρεξηγούμεθα. Πριν ανατείλει καν ο 20ος αιώνας, ο Σερ Μπάζιλ αποφάσισε να επεκτείνει τις μπίζνες του, πέρα από τις ανθηρές πωλήσεις πολυβόλων και πυρομαχικών. Εντόπισε ένα νέο προϊόν, το ατμοκίνητο υποβρύχιο, που είχε σχεδιάσει ένας τρελός επιστήμονας, και άρχισε να το προωθεί στην αγορά, παρά τη γνωμάτευση της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ πως ήταν επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο. Φυσικά, πρώτος πελάτης του ήταν το Ελληνικό κράτος, το οποίο μόλις έβγαινε από την ήττα του 1896. Η Ελλαδίτσα αγόρασε ένα τέτοιο υποβρύχιο-μπακατέλα. Ενθαρρυμένος από την επιτυχία του, ο ρέκτης και φιλοπρόοδος Σερ Μπάζιλ παρουσιάστηκε στο Σουλτάνο και τον έψησε να αγοράσει άλλα δύο. Αφού είχαν οι Έλληνες, δεν μπορούσε να μην έχει κι ο Πολυχρονεμένος Πατισάχ! Ξεσαλωμένος, πλέον, με το πραγματικό success storyτου, ο ακάματος απατεών επισκέφθηκε και την Αγία Πετρούπολη, όπου έπεισε τον Τσάρο να ψωνίσει κι αυτός δύο τεμάχια! Αφού τα ‘χε ο Τούρκος, δεν μπορούσε να μην τα έχει ο Τσάρος πασών των Ρωσσιών! Εν ολίγοις, ο τσάκαλος κατάφερε να πουλήσει σε μαλάκες πέντε άχρηστα και πανάκριβα σοπάκια, τα οποία ευτυχώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εν θερμώ. Και ύστερα απορούμε πώς μας πείσανε να αγοράσουμε υποβρύχια, που δεν είχαν δοκιμαστεί ποτέ, και μετά την καθέλκυσή τους αποδείχτηκε ότι γέρνουν. Και τα έχουμε προπληρώσει!


Καλησπέρα, λέγομαι Μπάζιλ Ζαχάρωφ, μήπως θέλετε ένα υποβρύχιο; Ή δύο;


Μην αναρωτηθείτε γιατί πάντα τσιμπάμε σα χάνοι το δόλωμα του εθνικώς κατεπείγοντος και της αδήριτης ανάγκης, για την ικανοποίηση της οποίας δεν ξέρομε αρκετά αλλά πρέπει να αφήσομε τους αρμόδιους να κρίνουν εν λευκώ. Διότι μας ταΐζουν απ’ τα γεννοφάσκια μας την ανιδιοτελή αγάπη προς την Πατρίδα, τη στιγμή που οι επιτηδειότεροι (ή οι κυνικότεροι) των κρατούντων θεωρούν νόμιμο και ηθικό να βάζουν και κάτι στην άκρη για τα παιδιά τους. Και τα εγγόνια τους. Και τα δισέγγονα και τρισέγγονά τους. Διότι όταν εγώ και ο Φαήλος Κρανιδιώτης (θα ήταν μισερό ένα άρθρο χωρίς αυτό το σύμβολο του ανδρισμού) συμφωνούμε πως οι λέξεις «πατριωτισμός» και «μπικικίνια» ή «μπαγιόκο» ή «μαρούλια» ή «χρήματα» δεν γίνεται να βρίσκονται όχι στην ίδια πρόταση αλλά ούτε καν στην ίδια σελίδα, ακόμη υπάρχουν στην Αθήνα κτίρια (μια βόλτα στη Φειδίου θα σας πείσει) χτισμένα με λεφτά για εράνους υπέρ της αεροπορίας ή του ναυτικού. Πόσοι έρανοι υπέρ του Στόλου πραγματοποιήθηκαν προπολεμικά για να τα φάνε οι αρμόδιοι απατεώνες; Όταν αφήνουμε(-νε) διαπεπλέγμένους απόστρατους, αναμφιβόλου ανηθικότητας εμπορικούς αντιπροσώπους και στρατοκαυλοπυρέσσοντες δημοσιογραφίσκους να σουλατσάρουν στο Πεντάγωνο, προπαγανδίζοντας και λομπίζοντας το ένα ή το άλλο μοντέλο οπλικού συστήματος, πάει να πει πως δίνουμε στην αλεπού τα κλειδιά από το κοτέτσι. Θυμάστε τη διαβόητη «Αγορά του Αιώνα» επί ΠΑΣΟΚ; Το δίλημμα ήταν «Mirage ή F-16;» και όλοι είχαν μια γνώμη επ’ αυτού. Μέχρι και ο Χαρίλαος Φλωράκης, αγανακτισμένος από τη σπέκουλα, είχε προτείνει έναν τρίτο δρόμο προς την αεροπορική υπεροπλία, τα Saab Vigen. Και να σκεφτείτε πως τα (τότε σοβιετικά) Mig και Sukhoi ήταν εξίσου καλά. Τα λουστήκαμε τα F-16, τα αναβαθμίζουμε τακτικά κι ακόμα τα πληρώνουμε, καθώς το όνομα της αγοράς αυτής προφανώς καθορίστηκε από τον αιώνα, που θα χρειαστεί για την αποπληρωμή της.


Είπαμε, η Ελλάδα με αυτούς τους εξοπλισμούς θα γίνει αστακός!


Φυσικά, δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα ή τα βαπόρια, που οι σύγχρονοι Μπάζιλ Ζαχάροφ πείθουν εμάς και μετά τους Τούρκους και ύστερα πάλι εμάς και κατόπιν ξανά τους Τούρκους να ξεπετσιαστούμε για να αγοράσουμε. Είναι και τα τανκς (το ξέρετε πως έχουμε διπλάσια Leopard από το γερμανικό στρατό;) κι ένα σωρό τζάτζαλα-μάτζαλα που οι Ένοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται αλλά δεν μπορούν, δεν ξέρουν και δεν πρόκειται να αξιοποιήσουν ακόμη και στην χειρότερη ώρα. Εντάξει, το ότι προμηθευτήκαμε τα ελληνικών προδιαγραφών Leopard, που επί χρόνια θα μπορούσαν να κατατροπώσουν τους τούρκους εάν βέβαια είχαν οβίδες, το ξέρετε. Τα επιθετικά ελικόπτερα, που ως επί το πλείστον σαπίζουν ακίνητα, τα ξέρετε; Τους πυραύλους κατά πλοίων, που επί χρόνια βόσκουν σε αποθήκες, εξαιτίας της έλλειψης των πυλώνων που τους συνδέουν με τα αεροσκάφη; Το ότι αρκετά από τα πανάκριβα τζιπ των Ειδικών Δυνάμεων έχουν μίζες, συγνώμη πολικούς εκκινητήρες, για να παίρνουν μπροστά υπό πολικές συνθήκες; Κηρύξαμε πόλεμο στη Σιβηρία και δεν το μάθαμε; Πρόκειται για καταγγελίες που έχουν δει και ξαναδεί το φώς της δημοσιότητας. Χιλιάδες είναι τα παραδείγματα σπατάλης, η οποία όχι μόνο υπερβαίνει τα όποια όρια της εθνικής άμυνας αλλά ακόμη κι εκείνα της κοινής λογικής.

Η λογική των προμηθειών για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι εντελώς παράλογη και υποθάλπει φαινόμενα σαν του Άκη Τσοχατζόπουλου, που σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος που έβαλε το χέρι στο μέλι και βέβαια δεν είναι ο τελευταίος. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ότι ο Άκης μπήκε στον Κορυδαλλό και δεν θα βλέπει πλέον την trophy wife του, το θέμα είναι να του στείλουμε κι άλλους για παρέα. Να τραγουδάνε το «Πώς καταντήσαμε, λοχία, ποιός είμ' εγώ, ποιός είσ' εσύ...»

Λάθος η συνταγή πώλησης του ΟΠΑΠ

Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΙΩΑΝΝΟΥ

Βλέποντας την τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 9,36 ευρώ στο Χρηματιστήριο, δηλαδή να έχει ανεβεί 51% έναντι της τιμής που πούλησε το Δημόσιο την εταιρεία προσφάτως τον Αύγουστο, στα 6,19 ευρώ ανά μετοχή, αναρωτιούνται πολλοί: Τι είδους αποκρατικοποιήσεις κάνει η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ;

Ακόμη κι αν κάποιος συμφωνεί με την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων -για την οποία υπάρχουν πολλές ενστάσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τις κερδοφόρες εταιρείες με μονοπωλιακή/ολιγοπωλιακή θέση στην αγορά- δεν μπορεί παρά να σταθεί σε δύο φαινόμενα:

α) Τι είδους πώληση είναι αυτή, όταν ο νέος μέτοχος -πριν πάρει τις μετοχές- χρηματοδοτεί την εξαγορά με τα περιουσιακά στοιχεία που εξαγοράζει;

β) Τι είδους πώληση είναι αυτή όταν το ελληνικό Δημόσιο πουλάει σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που μπορεί να πετύχει ο ιδιώτης ή η αγορά;

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πώληση ήταν λανθασμένος. Εγινε στη χειρότερη περίοδο σε ό,τι αφορά το οικονομικό κλίμα (οι τιμές στο Χρηματιστήριο ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών ετών) και με τα χειρότερα ειδικά χαρακτηριστικά (όπως η επιβολή φορολογίας 30% επί των μικτών κερδών από 1ης.1.2013 και οι εκτιμήσεις για μικρά μελλοντικά κέρδη), γεγονότα που επηρέασαν δυσμενώς την αξία του Οργανισμού. Σε αυτό το περιβάλλον, το Δημόσιο πούλησε και μετοχές και management (το management είναι πολυτιμότερο και από τις μετοχές) σε μία τιμή που τότε φαινόταν κανονική, αλλά με την πάροδο ελάχιστου χρόνου αποδεικνύεται κακή. Οπως έλεγε κάποιος, ήταν σαν να συνωμότησε το σύμπαν για να πουληθεί ο ΟΠΑΠ σε αυτή την τιμή.

Συνεπώς, η πώληση μετοχών και management μιας εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι λάθος. Και δεν δικαιολογείται το κόστος αυτής της διαδικασίας ούτε σε χρήμα ούτε σε χρόνο. Ισως η διαδικασία αυτή να είναι πιο ενδεδειγμένη στην πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία χρειάζονται αναδιάρθρωση, όχι όμως σε εισηγμένες εταιρείες, που έχουν και το μονοπώλιο στον κλάδο τους.

Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι η κυβέρνηση ακολουθούσε διαφορετική διαδικασία στις αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών. Επέλεγε όχι την πώληση μέσω διεθνών διαγωνισμών σε υποψήφιους επενδυτές, αλλά πουλούσε σταδιακά μετοχές σε διάφορες χρονικές περιόδους μέσω Χρηματιστηρίου. Οταν οι συνθήκες στο Χρηματιστήριο ήταν καλές, τότε το Δημόσιο πουλούσε περισσότερες μετοχές. Οταν οι τιμές ήταν χαμηλές, πουλούσε ελάχιστες ή καθόλου. Με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο κέρδιζε μία καλύτερη μέση τιμή, προσαρμοσμένη στις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς -και το σπουδαιότερο: δεν ξεπουλούσε το management.

c.ioannou@eleftherotypia.net

http://www.enet.gr/

Ο χάρτης της φτώχειας στην Ευρώπη -Που καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά [πίνακας]

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες το ποσοστό των Ελλήνων που πληρούσε τα κριτήρια να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο φτώχειας έφτασε το 2011 στο 31%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 24,3%,

Γκάλοπ

Μάκης Γεωργίου

Δηλαδή, τι περίμεναν;

Να «καθαρίσουν» μ' ένα σόου;


Με τους γελοίους εκείνους διαλόγους (τι λες, ρε πούστη μου!);

Με το «πατριωτικό» παραλήρημα του Πρετεντέρη;

Η, με την σχεδόν ομόθυμη – σε βαθμό «κακουργήματος» - μονοθεματική παρουσίαση της υπόθεσης;

Μ' όλες τις υπερβολές και τις φαιδρότητες.

Είδαν, λοιπόν τις δημοσκοπήσεις κι έπεσαν σε μαύρες σκέψεις.

Ως μωραι παρθέναι.

Μα, πως, δεν κατέρρευσαν οι Καιαδοπαπαμιχαλοκασιδιάρηδες;

Πώς να το καταλάβουν!..

Crimenet.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/

Μαμά, τι είναι Ναζισμός;

- Μαμά, τι είναι Ναζισμός; (με ρώτησε κάποτε το τετράχρονο, τότε, παιδί μου).

« – Ηταν μια φορά ένας πολύ κακός άνθρωπος. Τι λέω κακός; Ο χειρότερος που βρέθηκε στη Γη.

Αυτός και οι λίγοι φίλοι του δεν ήθελαν τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι διαφορετικοί. Ήθελαν όλοι να είναι ίδιοι με αυτούς.

Ψηλοί, ξανθοί, με μπλε μάτια. Ήθελαν όλοι να διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο, να τρώμεόλοι το ίδιο φαγητό, να ακούμε όλοι την ίδια μουσική, να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Το δικό τους…

Οποιος ήταν διαφορετικός, πιο κοντός ή πιο σκουρόχρωμος, λιγότερο έξυπνος, όποιος διάβαζε διαφορετικά βιβλία από αυτούς , όποιος σκεφτόταν διαφορετικά τον έπιαναν και τον έβαζαν σε μια μεγάλη φυλακή και τον ανάγκαζαν να δουλεύει για αυτούς όλη τη μέρα, χωρίς να του δίνουν φαγητό και νερό.

Όταν τελείωσε με τον τόπο του, πήρε τον στρατό του και πήγε σε άλλα μέρη και εκεί έκανε τα ίδια (και χειρότερα!)

Όποιος ήταν διαφορετικός, πήγαινε στη μεγάλη φυλακή.
…..

Μέχρι που οι άλλοι άνθρωποι δεν άντεξαν, δεν ήθελαν να τρώνε το ίδιο φαγητό, να λένε τα ίδια πράγματα, να διαβάζουν τα ίδια βιβλία και να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και να τους αρέσουν τα ίδια πράγματα.

Ετσι τελικά ξέσπασε ένας μεγάλος πόλεμος. Πολλοί καλοί άνθρωποι πήγαν στον ουρανό για να νικήσουν τον κακό άνθρωπο. Στο τέλος τον νίκησαν! Τον έριξαν σε μια μεγάλη τρύπα, έριξαν τσιμέντο και μεγάλες πέτρες και ο κακός θα μείνει εκεί για πάντα.


Αυτά έγιναν πριν από πολλά χρόνια.

Από τότε οι άνθρωποι στα μέρη μας μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να σκεφτόμαστε, να διαβάζουμε, να τραγουδάμε και να λέμε αυτό που εμείς θέλουμε».

Ετσι εξήγησα τον ναζισμό σε ένα παιδί 4 χρονών, τότε.

Δοκίμασέ το σε κάποιον ενήλικο, κάποιο νοικοκυραίο.

Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, έχουμε πρόβλημα…

Μεγάλο πρόβλημα!

Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Ποδόσφαιρο: Προσφυγή ο Τοτσέ, ζητεί 1 εκατ. ευρώ από τον ΠΑΟ

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ διεκδικεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Χοσέ Τοτσέ μέσω προσφυγής που κατέθεσε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
Ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος τυπικά είναι ακόμα παίκτης των «πρασίνων», καθώς έχει συμβόλαιο ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου,

Χειροπέδες σε 59χρονο Τρικαλινό που κατείχε 4 κιλά χασίς

Ακόμη μια συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, έφερε αποτέλεσμα στην «μάχη» που δίνεται τις τελευταίες ημέρες κατά των ναρκωτικών.

Λύκοι στα πρόβατα

Γιούλα Ράπτη 

Οκτώβρης 2013: κινητικός και αποκαλυπτικός, απειλεί με υπερκόπωση τους δικαστικούς συντάκτες. Κλίμα τελείως φθινοπωρινό και μελαγχολικό, με το πολιτικό θρίλερ σε εξέλιξη να δίνει νέες σκηνές και λεπτομέρειες καθημερινά.
Λύκοι στα πρόβατα: Ο σκληρός πυρήνας των χρυσαυγιτών, εκτός της εκπαίδευσης με... ακόντια (!), επιδίδονταν και σε σφαγές αμνοεριφίων για να εξασκηθούν στο μαχαίρωμα και για να εννοούν καλύτερα το «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Αιμοσταγείς και εκδοροσφαγείς!
Come back, Καρατζαφέρη: Όλο και κάπου τον παίρνει το μάτι μου τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε τηλεοπτικές οθόνες. Εμφανίζεται δικαιωμένος, γιατί ΚΑΙ αυτός πρώτος είχε επισημάνει τον κίνδυνο από τη Χρυσή Αυγή και γι' αυτό και ήθελε να τους εντάξει, να τους φέρει στον σωστό δρόμο, όπως έκανε και με άλλους παραπλανημένους στα νιάτα τους. Κι έτσι, δια χειρός Καρατζαφέρη ξεπλύθηκαν από το ακροδεξιό στίγμα, σήμερα είναι υπουργοί και μπορούν να δίνουν και μαθήματα δημοκρατίας!
Κατασκοπεύοντας τον Άδωνι: Το νέο μου σπίτι είναι απέναντι από το υπουργείο Υγείας. Ένα γκρι μέσα στην παρακμή κτήριο, ειδικά αν το βλέπεις από ψηλά, με τις τέντες του στους ψηλότερους ορόφους να ανεμίζουν σκισμένες, σαν κουρέλια. Ο μπογιατζής που μου έβαψε το σπίτι, μου έδειξε το υπουργείο, λέγοντας «ξέρεις πόσα μου χρωστάνε;». Έχει την ατυχία να είναι στο μόνιμο συνεργείο συντήρησης. «Την υγειά μας να 'χουμε» είπα στον Μπάμπη, γιατί αν τη χάσουμε, έτσι που το πάει ο Άδωνις, δεν υπάρχει έλεος.
Η γειτονιά: Δύο βήματα από το Πολυτεχνείο, τρία από την πλατεία Εξαρχείων, πιο κέντρο, νοικιάζεις στην Ομόνοια. Η περιοχή σε σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα είναι πια ήσυχη, ίσως παίζει ρόλο και η φύλαξη επί 24ώρου βάσεως του υπουργείου, αλλά και στην πλατεία Βικτωρίας και στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα η ζωή έχει αποκτήσει έναν ανθρώπινο ρυθμό.
Αλλαγή Εφορίας: πέρασα κι έξω από τη νέα Εφορία στην οποία πρέπει να «μετακομίσω». Αν και στην επόμενη δοσοληψία μας, θα πάω μάλλον μόνη μου με ένα ζευγάρι χειροπέδες και θα τους ζητήσω να με συλλάβουν. Κι ακούγοντας τη νέα φορολογική πολιτική, λέω να το κάνουμε όλοι οι αναξιοπαθούντες: μισθωτοί, συνταξιούχοι, ημιαπασχολούμενοι, άνεργοι... αφού για άλλη μια φορά θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο να αυξήσουν τους φόρους. Στον παραλογισμό να απαντήσουμε με σουρεαλισμό.
«Βάλτε μας μέσα»: θα μπορούσε να είναι το επόμενο κίνημα -κάτι σαν παραλλαγή του «Δεν πληρώνω». Ας μας δώσουν ένα κελί, είτε κοντά στον Άκη που καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια για κάτι δις, είτε κοντά στον Μιχαλολιάκο που κατηγορείται για εγκληματική δράση. Ας ανοίξουν μια νέα πτέρυγα που να λέγεται φορο-αρνητές ή κάπως έτσι. Φοροδιαφεύγοντες μη μας πουν μόνο, γιατί θα μας πνίξει το άδικο.

Πινακοθήκη

Του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πέρυσι είχα την τιμή να παρουσιάσω το έργο τού Παπαδιαμάντη στο αφιέρωμα που είχε οργανώσει ο Γιώργος Λιάνης στο πλαίσιο των «Πρέσπιων». Είχα επιλέξει, ανάμεσα στα εκατοντάδες ερεθίσματα για ανάλυση που δίνει ο μείζων Ελληνας διηγηματογράφος, την ανθρώπινη Πινακοθήκη του.

 Και είχα τονίσει πως λείπει από τη μελέτη του έργου του ένας κατάλογος με τα πρόσωπα που παρελαύνουν από τα κείμενά του. Χωρίς να υπερβάλλω, υπολόγισα πως όταν κανένας νέος φιλόλογος αποφασίσει με μία γενναία χορηγία να συντάξει το Λεξικό χαρακτήρων και τύπων του παπαδιαμαντικού έργου, είμαι βέβαιος πως ο αριθμός των «κατοίκων» των κειμένων του θα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των κατοίκων της Σκιάθου και των συνοικιών της Αθήνας που καταγράφουν τα δημοτολόγια.

Ανάλογος πληθυσμός υπάρχει και στον Ομηρο, Ιλιάδα και Οδύσσεια. Ομηρος και Παπαδιαμάντης είναι η πνευματική οικουμένη του διαχρονικού ελληνικού ήθους και, ως εκ τούτου, όλο το χαρακτηρολογικό φάσμα, από τα φωτεινότερα ηθικά πλάσματα έως τα σκοτεινά ύπουλα και υποχθόνια. Μόνο η Θεία Κωμωδία του Δάντη και ο Σαίξπηρ μπορούν να ανταγωνιστούν Ομηρο και Παπαδιαμάντη και σε αριθμό και σε ποικιλία ανθρώπινων τύπων.

Ψάξετε και αν δεν βρείτε το γείτονα, το φίλο και τον εαυτό σας, γράψτε μου. Τι έχετε να χάσετε;

http://www.enet.gr/

Μπορώ να το κάνω κι εγώ αυτό - ή πρέπει να είμαι βουλευτής;

Δεν πάμε καθόλου καλά

Χτες όταν υπήρχε η φήμη ότι ένας ακόμη βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναμένεται να κατηγορηθεί κι ότι το όνομά του αρχίζει από Μπ. (και με την ελπίδα ότι θα ήταν ο Μπαρμπαρούσης), έψαξα να βρω ποιος είναι απ' την...Κόρινθο.


[Για κάποιο λόγο μαθαίνουμε τα πάντα από κάθε ανάκριση - είναι λογικό αυτό; Είναι νόμιμο; Βοηθάει στ' αλήθεια τη δικαιοσύνη ή βοηθά τους χρυσαυγίτες ώστε να ξέρουν τι να κρύψουν και πώς να αμυνθούν;]

Στην Κορινθία λοιπόν ήταν ο κύριος Μπούκουρας, που σήμερα πήγε αυτοβούλως για κατάθεση. Δεν τον έχουν συλλάβει ακόμη. Θέλετε έναν σίγουρο λόγο για να συλληφθεί;

Δεν είναι η παρακάτω παρανομία που περιγράφει ο ίδιος στο βίντεο, που κυκλοφορεί κανονικότατα εδώ κι ένα εξάμηνο και κανένας φορέας δεν νοιάστηκε να τον τιμωρήσει. Είναι το θράσος του.

lifo.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/

«Ανασταίνεται» η Αθήνα- Σχέδιο παρεμβάσεων για να ζωντανέψει το ιστορικό κέντρο

Εκτεταμένες αναπλάσεις, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και άλλα κίνητρα για κατοίκους και επαγγελματίες που θα επιστρέψουν στο κέντρο...

Μια ηθική νίκη που ζητά συνέχεια

Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/FosPhotos
Η σύλληψη των νεοναζιστών ηγετών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση προκαλεί ανακούφιση σε κάθε δημοκράτη πολίτη. Πολλές γειτονές ανασαίνουν πιο ελεύθερα από το περασμένο Σάββατο, ανάμεσά τους η Αμφιάλη και το Πέραμα, ο Αγιος Παντελεήμονας και η Πλατεία Αττικής, θέατρα της πιο βάρβαρης τρομοκράτησης που έφτασε ώς τον φόνο.

H σύλληψη των ηγετών της ΧΑ, μαζί με την βίαιη παύση της ανοχής εκ μέρους των διωκτικών αρχών, έδειξε τη συμμορία εντελώς ανίσχυρη, χωρίς αντιδράσεις λόγων και έργων, χωρίς οργάνωση, χωρίς πολιτική. Και τους φυρερίσκους, σαν λυσσασμένους γραφικούς. Επιβεβαιώνονται έτσι όσοι υποστήριζαν ότι πολιτική τους είναι η βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά, και ότι το θράσος τους αντλείτο από την ανοχή ή και τη συνεργασία κρατικών λειτουργών.

Μένει η προσδοκία για πλήρη εκρίζωση. Οχι των ιδεών ή των ροπών που εμφιλοχωρούν σε μέρος του πληθυσμού ― αυτές δεν εκτοπίζονται με τον ποινικό κολασμό, αλλά μόνο με πολιτικές πράξεις. Προσδοκάται η πλήρης δικαστική τεκμηρίωση της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων, η αποκάλυψη του αποκρουστικού προσώπου τους και των ταπεινών ελατηρίων, και ο εξ αυτών φρονηματισμός μέρους των ψηφοφόρων. Αν μη τι άλλο, να ενισχυθεί το πολλαπλώς τρωθέν αίσθημα δικαίου.

Μένουν επίσης οι προσδοκίες για τις πολιτικές χρήσεις της πρωτοφανούς αυτής επιχείρησης εξάρθρωσης της νεοναζιστικής συμμορίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν άλλαξε μόνο την πολιτική ατζέντα, άλλαξε στρατηγική πίστα· μετέθεσε τη συζήτηση από τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία, δηλαδή από το κοινωνικό πεδίο, στο αμιγώς πολιτικό και θεσμικό πεδίο, επιταχύνοντας θεαματικά και εν πολλοίς αιφνιδιαστικά τις δράσεις του κρατικού μηχανισμού και της δικαστικής εξουσίας. Πυροδότησε ένα μείζον πολιτικό γεγονός, και το τακτικό πλεονέκτημα είναι δικό του προσώρας. Καμία αντιπολίτευση, εξωτερική ή εσωτερική, δεν διαφωνεί με την πάταξη των νεοναζί.

Μένει να δούμε πώς ο πρωθυπουργός θα κεφαλαιοποιήσει την παρούσα τακτική υπεροχή του, αφενός. Αφετέρου, και το κυριότερο, πώς θα μπορέσει να χειριστεί τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, τα ερείπια που συνεχίζουν να σωρεύονται. Αν δηλαδή θα κατορθώσει να πείσει τους δανειστές, πρωτίστως τη Γερμανία, να χαλαρώσουν τη θηλιά ώστε η χώρα να πάρει μια πρώτη ανάσα ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης.

Η πάταξη των νεοναζιστών και η διαφαινόμενη κάθαρση των θυλάκων ανοχής εντός του κράτους προσφέρουν μια ηθική ικανοποίηση στους δημοκρατικούς πολίτες. Είναι μια νίκη. Παραμένει αμείωτη η ανάγκη για ανάσχεση της καταστροφής της οικονομίας και για ανακούφιση της κοινωνίας από την ακραία φτώχεια, την ανασφάλεια, τον φόβο του μέλλοντος. Η δημοκρατία θα εδραιώσει την υπεροχή της αν ξαναδώσει σε όλους τους πολίτες της εργασία, ασφάλεια, μέλλον, αν τους επιτρέψει να ονειρεύονται το μέλλον.

Βλέμμα

tvxs.gr

Σούπερ Λιγκ: Απολύθηκε ο Δερμιτζάκης από τον ΟΦΗ

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Μετά το 1-1 στην έδρα του Πανθρακικού ο 44χρονος προπονητής ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ ότι θα λυθεί η συνεργασία τους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Νιόπλιας

Τι παίζει ο κυρ Γιώργος;

Τάκης Καραγιάννης

Σχεδόν σε όλα τα πράγματα στη ζωή, η επιστροφή στα παλιά είναι αποτυχημένη συνταγή. Σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Όσο γευστικό κι αν είναι, η αίσθηση της φρεσκάδας απουσιάζει από τον ουρανίσκο. Κάπως έτσι είναι και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές, πολιτικές.

Εδώ και μερικές ημέρες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο. Από τις μικρές-μικρές παρεμβάσεις σε εκπομπές και δελτία μέχρι την ώρα που ανακοίνωσε την προθυμία του να «χαρίσει» τις υπηρεσίες του στον Δήμο της Αθήνας. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι το ξαναζεσταμένο φαγητό και η επιστροφή μας σε αυτό. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να καταναλώσουμε και φαντάζει ως η μόνη επιλογή. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε πως θα ήταν πρόθυμος να σφουγγαρίσει τις σκάλες στο Μαξίμου, εάν ο Αντώνης Σαμαράς αλλάξει ρότα στην πολιτική. Χθες πως είναι έτοιμος να κατέβει για δήμαρχος, προκειμένου να μην εκλεγεί ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η περίπτωση του Καρατζαφέρη είναι χαρακτηριστική ενός παίκτη πόκερ που έχει πάει ρέστα με ρήγα και άσσο στα χέρια και κάτω ανοίγουν φύλλα που του χαλάνε τα σχέδια.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μια λάθος πολιτική εκτίμηση θα είχε συνέπειες μόνο στον πολιτικό σχηματισμό του που έμεινε εκτός Βουλής, χάνοντας τα βασικά του στελέχη. Ωστόσο, η ιστορία έχει δείξει πως τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Και την ιστορία, όταν δεν τη διαβάζεις είσαι καταδικασμένος να τη λουστείς. Ο ίδιος μίλησε για το παρελθόν και την επιλογή του να καλέσει τη Χρυσή Αυγή στην αρένα της πολιτικής. Περασμένα ξεχασμένα θα πείτε, αλλά κάτι τέτοιες μικρές κινήσεις είναι αυτές που σηκώνουν λίγο-λίγο την κουρτίνα πριν αποκαλυφθεί το τέρας. Δείτε τι έλεγε και με ποιο ύφος πριν 10 περίπου χρόνια και θα καταλάβετε. Πολιτικός καιροσκοπισμός ανακατεμένος με σοβαροφάνεια και ντυμένος με τον μανδύα της υπευθυνότητας. Μόνο που τελικά τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Όπως και πριν μερικούς μήνες. Έπαιξε και έχασε.

Ζούμε στην εποχή που ότι έχει κατακερματιστεί ότι υπήρχε Αριστερά του κέντρου και προσπαθεί να ανασυνταχθεί. Δεν αργεί και η ώρα να συμβεί το ίδιο και στην απέναντι πλευρά. Οι παίκτες παίρνουν τις θέσεις τους, έχουν κοιτάξει τα φύλλα τους και ετοιμάζονται για την παρτίδα. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι στο τραπέζι κάθονται άνθρωποι που έχουν παρελθόν αμαρτωλό, με τσεκούρια στα χέρια και δηλώσεις υπέρ της θανατικής ποινής. Και πάντα υπάρχει εκεί κάποιος για να «ξεπλύνει», σφουγγαρίζοντας τις σκάλες.

http://www.protagon.gr/

Προτεραιότητα η οικογένεια και τα παιδιά

Η βάφτιση της κόρης μιας φίλης της ήταν ο λόγος που η Ιωάννα Λίλη άφησε για λίγο της Θεσσαλονίκη και ήρθε για λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Το κόλπο του Ντερμπεντέρη...

Όπως το συνηθίζει, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης παρουσίασε στην εκπομπή του μια δημοσκόπηση της GPO την οποία μάλιστα συνόδευσε από τον χαρακτηρισμό «ΣΟΚ», χωρίς μάλλον κανείς να καταλάβει το γιατί.


Στην καρτέλα με την πρόθεση ψήφου, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι προτίμησαν να συγκρίνουν τα ευρήματα με τη μέτρηση του Νοεμβρίου του 2012 κι όχι με την αμέσως προηγούμενη, όπως συνηθίζεται.

Διαβάζοντας κανείς λοιπόν αυτή τη σύγκριση διαπιστώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, χάνοντας μάλιστα σχεδόν δυο μονάδες.


Τι θα προκύψει όμως αν κάνουμε το αυτονόητο, αν δηλαδή συγκρίνουμε αυτή τη μέτρηση με την αμέσως προηγούμενη της εταιρείας που έγινε το Μάιο του 2013; Στον παρακάτω πίνακα από την ίδια δημοσκόπηση, καταγράφονται τα ποσοστά των κομμάτων στις τελευταίες 5 μετρήσεις και με το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα καταγράφεται το ποσοστό της μέτρησης του περασμένου Μαΐου.

Αν διαβάσουμε λοιπόν έτσι τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία χάνει 0,3%, το ΠΑΣΟΚ πέφτει διαρκώς και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από καιρό κερδίζει μια ολόκληρη μονάδα και μειώνει σημαντικά τη διαφορά.


Τι έχει μεσολαβήσει από το Μάιο μέχρι σήμερα; Η ΕΡΤ, ο ανασχηματισμός και η Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε ότι από τη δήθεν μεταρρύθμιση της Δημοσίας Τηλεόρασης κι από την επίδειξη δύναμης κόντρα στη Χρυσή Αυγή ότι θα κέρδιζε πόντους. Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ ήλπιζε ότι με τον ανασχηματισμό και με τη 3η Σεπτεμβρίου θα έβλεπε τα ποσοστά του να αυξάνονται.

Αντί λοιπόν χθες να προκύψει από τη δημοσκόπηση της GPO ότι δημιουργείται ένα μικρό ρεύμα ανατροπής του προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στο κόλπο Πρετεντέρη, το κλίμα ήταν ότι «περίπου στα ίδια είμαστε, η Ν.Δ αντέχει».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο site του Mega, η GPO έχει αναρτήσει την πρόθεση ψήφου σε σύγκριση με τη μέτρηση του Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε «δημοσιογραφική» παρέμβαση στον τρόπο της τηλεοπτικής παρουσίασης της έρευνας.
parapolitiki.com

http://nonews-news.blogspot.gr/

Γεύμα με τον Άκη

Κώστας Σπυρόπουλος

Εφαρμόζοντας μια συμβουλή του μέντορά μου Σοφιανού Χρυσοστομίδη-«τους πολιτικούς και τους διπλωμάτες τους κάνεις πηγές σου, αν τους προσέξεις την ώρα της πτώσης, της παραίτησης ή της μετάθεσης»- κάλεσα σε γεύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, δέκα μέρες μετά την ήττα του, από τον Σημίτη, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 1996.

Διάλεξε εκείνος το εστιατόριο, ήρθε στη ώρα του (!), αν και μεσημέρι, ήρεμος και χαμογελαστός και είχε την πρωτοβουλία για το μενού. Γαλαντομία παροιμιώδης. Μείναμε τρεις ώρες σε σεπαρέ ειδικά, υποθέτω, διαμορφωμένο για τέτοιες συναντήσεις. Ήταν το στέκι του.

-Λοιπόν, τι έφταιξε κι έχασες προχτές;
-Δεν έχασα προχτές. Ούτε παίχτηκε κάτι στη διάρκεια του συνεδρίου. Μπαίνοντας στην αίθουσα κατάλαβα τον συσχετισμό. Τέσσερις εμείς, έξι αυτοί. Έχασα τον Γενάρη. Έχοντας την κυβέρνηση στα χέρια του, ήταν εύκολο για τον Σημίτη να ελέγξει το κόμμα με τον Τσουκάτο και τον Πρωτόπαπα. Οι Γεννηματικοί είναι η πιο αχάριστη φάρα μες το ΠΑΣΟΚ...
-Αλλά στον Γεννηματά χρωστάς ότι βγήκες γραμματέας στο Πεντελικόν απέναντι στον Αυγερινό.
- Στον Παπανδρέου το χρωστάω. Αν δεν εκλεγόμουν Γραμματέας, θα διέλυε το ΠΑΣΟΚ και θα τους διέγραφε όλους. Ήταν η τελευταία φορά που με στήριξε ο Ανδρέας. Θυμάσαι ποιο υπουργείο πήρα το '93; Εσωτερικών. Όταν ήταν κρίσιμα για μένα τα πράγματα, ο Ανδρέας με ξέχναγε, με θεωρούσε δεδομένο. Όταν μπήκε στο Ωνάσειο, πέντε μέρες μετά, όταν επικοινωνούσε, του ζήτησα να με ορίσει αναπληρωτή πρωθυπουργό ή αντιπρόεδρο αναπληρωτή. Αν το έκανε δεν υπήρχε λόγος να παραιτηθεί, θα έλεγχα την κυβέρνηση και εν πάση περιπτώσει αν πηγαίναμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, δε θα υπήρχε υποψηφιότητα Αρσένη. Από αυτόν έχασα, όχι από τον Σημίτη. Και στην τελική (sic) έχασα από τον θάνατο του Ανδρέα. Αν ζούσε μια βδομάδα ακόμα η εκλογή στο συνέδριο θα ήταν εκλογή αντιπροέδρου και όχι προέδρου. Ο Λαλιώτης ήταν μαζί μου τώρα. Και οι μισοί Γεννηματικοί με τους συνδικαλιστές.
-Τώρα τι γίνεται;
-Να ετοιμάζεστε για εκλογές. Αν χάσουμε, που είναι το πιο πιθανό, όλα θα παιχτούν από την αρχή. Ο τύπος δεν έχει ιδέα από πολιτική.
-Ο Σημίτης δεν έχει ιδέα;
-Φίλε μου, ξέρεις πώς διευθύνει το υπουργικό συμβούλιο; Σαν να είναι Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας! Eίτε ταπεράκια βγάζουμε, είτε πολιτική, ένα και το αυτό. Άψυχα, άνευρα, με ένα filofax, πώς το λέτε. Γράφει εκεί, το ξεφυλλίζει και λέει κάθε τόσο στον έναν ή στον άλλον «είχαμε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση να κάνουμε αυτό ή το άλλο. Τι απέγινε;». Γελάει ο κόσμος σου λέω.

Στα γεύματα αυτά -μόνο σ’ αυτά- σπανίως τρώω. Ρουφάω κάθε λέξη. Εκείνη τη στιγμή έσκυψα στο πιάτο μου με την «αθηναϊκή», σαν να ήθελα να κερδίσω χρόνο, να αποστηθίσω αυτό που μόλις άκουσα. Σκέφτηκα κουτό δεν τον λες. Αφού μπόρεσε να διακρίνει και να «τυποποιήσει» με επιτυχία το στυλ διακυβέρνησης του Σημίτη, ως management, το πρόβλημα με τον τύπο δεν είναι πρόβλημα φυσικής ευφυΐας. Έχει προσβληθεί από τον ανδρεϊκό ιό πολιτικής διεύθυνσης, χωρίς, βέβαια, το παραμικρό χάρισμα. Κατά σύμπτωση(;) και ο άλλος ηττημένος του Σημίτη, ο Εβερτ, πάνω-κάτω την ίδια διαπίστωση είχε κάνει: Ο λογιστής. Χωρίς να καταλαβαίνουν και οι δυο ότι ο αστικός κόσμος και όλοι οι λογικοί άνθρωποι κουρασμένοι και αηδιασμένοι από το βασίλειο της Μιμής, μάνατζερ ή τουλάχιστον νοικοκύρη έψαχναν.
Και συνεχίζει ο Άκης: «Αμ, με τους έξω, τα ίδια δεν κάνει; Πάει, παιδάκι μου, στο State Department, όντας βουλευτής απλός, πριν βγει πρωθυπουργός και τους λέει ότι είναι κατά των εξοπλισμών και υπέρ του να τα βρούμε με την Τουρκία. Κατά των εξοπλισμών; Θες να τα βρεις με τους Τούρκους; Πάρε Ιμια να 'χεις και μετά να πεις κι ευχαριστώ. Που το είπε, δεν το είπε;».

Δεν έχω πιει γουλιά, όση ώρα μιλούσε. Όμως, με το τελευταίο ερώτημα και την αφήγηση νιώθω να κολλάω πάνω στα ρούχα μου. Γραβάτα, πουκάμισο, σακάκι να έχουν γίνει ένα και με λούζει κρύος ιδρώτας. Καταλάβαινα ότι στα Ιμια δεν παίχτηκε μόνο κορώνα-γράμματα ο πόλεμος. Παίχτηκαν κι άλλα, διόλου εθνικά θέματα. Σκεφτόμουνα ότι κορώνα-γράμματα παίχτηκε για μια ψήφο η πρωθυπουργία στη χώρα, στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, το μέλλον του Έβερτ, και ενδιαμέσως μπορεί να είχαμε ολωσδιόλου άλλου είδους περιπέτειες.

Υ.Γ.: Τη στιγμή που ο Τσοχατζόπουλος, περνάει, για 20 χρόνια, στη φυλακή, διάλεξα να γράψω γι' αυτόν χωρίς να αναφερθώ στις μίζες. Ίσως για να δείξω ότι η επονείδιστη δωροδοκία να μην ήταν, τελικά, το μεγαλύτερο κακό που συνέβη με τον Άκη.

http://www.protagon.gr/

Τραγική η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες στην Καβάλα

Κραυγή αγωνίας εκατοντάδων φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες στην Καβάλα. Σύμφωνα με καταγγελίες των φοιτητών δεν έχουν ζεστό νερό να κάνουν μπάνιο, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να υποφέρουν από ιώσεις. 

MEGA: Παρέμβαση και στην κοινοβουλευτική διαδικασία

Να αφήσουν στην άκρη τον ΣΥΡΙΖΑ...

Ενοχλημένο το πάνελ των σχολιαστών και η παρουσιάστρια του δελτίου για την κωλυσιεργία που παρατηρείται σχετικά με την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς και για την διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος.

Ο Ντερμπεντέρης, πήρε...το θέμα πάνω του: Ας αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει οτι θέλει. Η Βουλή (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή) έχει πλειοψηφία και μ' αυτήν την πλειοψηφία να πάρουν τα μέτρα που πρέπει.

Πλέρια Δημοκρατία...

http://nonews-news.blogspot.gr

«Καμπάνες» σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας για κατάληψη στο σχολείο

Λαμία
Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης επιβλήθηκε σε άλλους τρεις εξωσχολικούς νεαρούς.

Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής. Παράλληλα, αθωώθηκαν δύο μαθητές, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.

Στίβος: Εκτός πλάνων ο προπονητής του Φιλιππίδη από τον ΣΕΓΑΣ

Εκτός του σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ για το 2014 βρέθηκε ο Δημήτρης Κυτέας! 
Ο προπονητής του κορυφαίου Έλληνα επικοντιστή Κώστα Φιλιππίδη δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα ονόματα των ομοσπονδιακών τεχνικών για την επόμενη σεζόν, μολονότι ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε οκτώ νέα πρόσωπα από

Δήλωση Ν. Μαριά για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

«Καθώς η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ προκαλεί έναν νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, απολύσεις στο δημόσιο τομέα... και με φορομπηχτική λεηλασία, η μόνη λύση για το λαό μας είναι η διαγραφή του επονείδιστου χρέους και η καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων».

«Χρυσές» δουλειές με ανθρώπινες ψυχές

Του Μάριου Αραβαντινού

Οκτώβριος 2010. Ο συνδυασμός του Νίκου Μιχαλολιάκου «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», συγκεντρώνει ποσοστό 5,3% καταλαμβάνοντας μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή λίγο καιρό νωρίτερα. Εκμεταλλευόμενη την αγανάκτηση των αθηναίων πολιτών, κυρίως εκείνων που ζουν στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, καταφέρνει να διεισδύσει στην πολιτική ζωή του τόπου ως κάτι φυσιολογικό. Όσοι γνωρίζουν από παλιά τις δράσεις των νεοναζί του Νίκου Μιχαλολιάκου, απορούν. Δεν αποτελούν όμως το σύνολο των Αθηναίων.

Ο συνδυασμός του Μιχαλολιάκου λαμβάνει στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα ποσοστό που ξεπερνά το 20%. Είναι ξεκάθαρο ότι το παρελθόν, οι ναζιστικές καταβολές και η βία της Χρυσής Αυγής, δεν αγγίζουν τον μέσο ψηφοφόρο. Οι επιεικώς αστείες, αλλά σίγουρα απαράδεκτες εξαγγελίες Μιχαλολιάκου για συγκρότηση ένοπλων ομάδων από μέλη του κόμματός του, οι οποίες θα προστατεύουν τους πολίτες, περισσότερο ηχούν ως φυσιολογικές στ’ αυτιά μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου, παρά ως παράκρουση κάποιου ο οποίος αντιλαμβάνεται την Ελλάδα του 21ου αιώνα σαν μια άλλη, σύγχρονη Βαϊμάρη. Πώς όμως η Χρυσή Αυγή του μηδέν και λίγα τοις εκατό, κατάφερε ξαφνικά να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα, μέχρι που τελικά μπήκε στο κοινοβούλιο; Και γιατί ο Αγ. Παντελεήμονας αποτέλεσε τον πυρήνα της δράσης της;

Σχέδιο «εισβολή στον Αγ. Παντελεήμονα»

Έναν μήνα μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, το Κουτί της Πανδώρας, αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός σχεδίου, βάσει του οποίου συγκεκριμένες περιοχές στοχοποιούνται με σκοπό την υποβάθμισή τους. Από το ρεπορτάζ προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι λεωφορεία ξεκινούν από τον Έβρο με προορισμό την Αθήνα, με επιβαίνοντες μοναχά παράνομους μετανάστες. Αυτοί, έρμαια ενός κυκλώματος το οποίο αποσκοπεί σε τεράστιο οικονομικό όφελος σε βάθος χρόνου, καταλήγουν σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες διαμένουν συμπατριώτες τους και τις οποίες τους έχει υποδείξει το κύκλωμα.

Η συσσώρευση των μεταναστών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης γίνεται όπλο της προπαγάνδας, η οποία μεθοδικά συντελείται, κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτά κάνουν λόγο για αύξηση της εγκληματικότητας και μιλούν για τρομαγμένους και απαυδισμένους κατοίκους, οι οποίοι ξεπουλούν τις περιουσίες τους και μετακομίζουν. Αυτή η δημιουργημένη ως ένα βαθμό αλήθεια, σε συνδυασμό με την απελπισία των κατοίκων, είναι βούτυρο στο ψωμί των επιτήδειων κερδοσκόπων, οι οποίοι καταπατώντας κάθε ηθικό και νομικό φραγμό, φροντίζουν να ενοικιάζουν διαμερίσματα, ακόμη και υπόγεια σε αλλοδαπούς, χωρίς ποτέ να αποδίδουν τα νόμιμα στο κράτος, ενώ άλλοι εκμεταλλευόμενοι την διαρκή υποβάθμιση της περιοχής, αγοράζουν μέχρι και εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε εξευτελιστικές τιμές, με μοναδικό σκοπό να τα πωλήσουν σε λίγα χρόνια πολύ ακριβότερα.

Το παρελθόν δείχνει το μέλλον

Ενδεικτικό είναι ότι στην περιοχή του Ψυρρή, το διάστημα 1995-2003 η τιμή ενός διαμερίσματος 50 τ.μ. μόλις που άγγιζε τα 10 εκατ. δραχμές, δηλαδή κάτι λιγότερο από 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ από το 2003 και μετά, όταν η περιοχή αναβαθμίστηκε και οι μετανάστες απομακρύνθηκαν οι αντικειμενικές αξίες υπερδιπλασιάστηκαν για να φθάσουν ακόμη και τις 85 χιλιάδες. Το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, εκεί όπου η συσσώρευση μεταναστών ξεκίνησε πριν από περίπου μία δεκαετία, πήρε όμως διαστάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή, ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες. Κι όμως, πριν από μια εξαετία το κόστος του ίδιου διαμερίσματος ξεπερνούσε τις 60 χιλιάδες ευρώ.

Η πολιτεία, το υπουργείο Περιβάλλοντος συγκεκριμένα έχει εξαγγείλει από το 2010 την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας μέσω του προγράμματος Αθήνα – Αττική 2014. Μεταξύ των περιοχών που επρόκειτο να αναβαθμιστούν ήταν φυσικά και ο Αγ. Παντελεήμονας. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο «θα αντιμετωπιστούν οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου με προβλήματα χρήσεων γης, στέγασης μεταναστών, κτιρίων υπό εγκατάλειψη, φαινομένων γκετοποίησης. Προτεραιότητα έχουν οι πλατείες Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής και Αγίου Νικολάου Αχαρνών». Συγκεκριμένα για τον Αγ. Παντελεήμονα το σχέδιο προβλέπει «πλήρη ανάπλαση προκειμένου ο χώρος αντιπαραθέσεων να γίνει χώρος αρμονικής συνύπαρξης εθνοτήτων». Ακόμη κι αν το σχέδιο βγει εκτός χρονοδιαγράμματος -πράγμα σίγουρο-, είναι δεδομένο ότι σε βάθος χρόνου η περιοχή θα αναβαθμιστεί. Άλλωστε το παρελθόν είναι καλός οδηγός για το μέλλον.

Καν’ το όπως οι ναζί

Το εντέχνως δημιουργημένο χάος στο Αγ. Παντελεήμονα ήταν μοιραίο να εκμεταλλευτεί μια ναζιστική συμμορία. Η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου απ’ όπου άρχισε να χτίζει το φιλολαϊκό της προφίλ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι που αναζητούν αποκούμπι καθιστούν το έδαφος για προπαγάνδιση των μισαλλόδοξων θέσεων του μορφώματος του Νίκου Μιχαλολιάκου πιο πρόσφορο από ποτέ.

Η Χρυσή Αυγή, με την αμέριστη βοήθεια του μιντιακού συστήματος, ανάγεται σε Ρομπέν των αδικημένων και κατατρεγμένων. Τα μέλη της οργάνωσης, ιδεολογικοί απόγονοι του Αδόλφου Χίτλερ και άριστοι μαθητές του Γιόζεφ Γκέμπελς, ακολουθούν την τακτική των δασκάλων τους. Διοργανώνουν συσσίτια μόνο για Έλληνες, όπως ακριβώς έκανε το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα στη Γερμανία του ’30, διαμαρτυρίες για τον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων και αντικαθιστούν ή συμπράττουν με την αστυνομία, για την αντιμετώπιση των κακών μεταναστών που «βρομίζουν» την περιοχή. Είναι η ίδια ακριβώς τακτική που ακολούθησε το γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα NPD, όταν στήνοντας πριν από περίπου δέκα χρόνια, δίκτυα αλληλεγγύης στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Βερολίνου, κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των μελών του.

Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί εξαίρεση. Από την είσοδό της στη Βουλή τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα αύξησε τον αριθμό των πυρήνων της ανά την Ελλάδα κι επιχείρησε να προσηλυτίσει κόσμο σε κάθε υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας και της περιφέρειας. Και το κατάφερε με προπύργιο της δράσης της τον Αγ. Παντελεήμονα. Την περιοχή που κυκλώματα φρόντισαν να εκμεταλλευτούν για να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς και άκρως ανήθικους σκοπούς τους.

Παρακολουθήστε την εκπομπή: Μπίζνες, κραυγές και ψίθυροι στον Άγιο Παντελεήμονα

http://www.koutipandoras.gr/

Στο χείλος του γκρεμού η ελληνική κτηματαγορά

Δραματική είναι η κατάσταση στην ελληνική κτηματαγορά, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, καθώς οι  τιμές των κατοικιών καταγράφουν μείωση 37,9% από το 2008 μέχρι σήμερα. Οι πόλεις που έχουν σημειώσει  τις μεγαλύτερες απώλειες είναι στην Αθήνα με τις τιμές να έχουν υποχωρήσει κατά 32,2%, στη Θεσσαλονίκη 38,8%, στη Χαλκίδα με 35,4%, την Κατερίνη με 36,5%, στην Καβάλα με 34,4%, ενώ μικρότερες  μειώσεις συναντώνται στην Κομοτηνή με 17,5%, την Ξάνθη με 15,1% και την Αλεξανδρούπολη με 16,8%. Αυτά προκύπτουν από την έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος που παρουσιάστηκε  στο 8ο RED Business Forum.

Φαντασιώσεις και πραγματικότητα

Δεν ξέρω όταν το βράδυ πηγαίνουν για ύπνο οι χρυσαυγίτες τι φαντασιώσεις έχουν για πραξικοπήματα και τανκς ή οτιδήποτε άλλο, είπε ο Σταύρος Λυγερός.

"Αλλά...άλλο φαντασιώσεις κι άλλο πραγματικότητα. Να μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε, ότι είχαν δίκτυο δικό τους μέσα στον στρατό. Θέλει προσοχή".

Μαζί του συμφώνησε και ο Χατζηνικολάου, ο οποίος είπε "έχει δίκιο ο Σταύρος Λυγερός. Πρέπει να 'μαστε προσεκτικοί σ' αυτά που λέμε".

http://nonews-news.blogspot.gr

Εντοπίστηκε ντόπιο χαμομήλι!

Το πιο δύσκολο βότανο είναι το χαμομήλι στην Κρήτη, όπως και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, καθώς εισάγεται από την Αίγυπτο. Είναι βέβαια καλής ποιότητας αλλά δεν είναι ντόπιο.

Στη χώρα μας ελάχιστοι καλλιεργητές καλλιεργούν ελάχιστες ποσότητες (καθώς οικονομικά δεν τους συμφέρει) και τις διαθέτουν μαζί με άλλα βότανα τα οποία έχουν πλέον στη γη τους.

Αν και αυτό για ορισμένους γινόταν σε ερασιτεχνική βάση τώρα αποκτά επαγγελματική βάση καθώς τα επαγγέλματα που είχαν, τα

Νετανιάχου προς Σαμαρά: «Ο έξυπνος μάνατζερ πάει τώρα στην Ελλάδα»

Τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών υπογράμμισαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αντώνης Σαμαράς και Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε μήνυμα ενίσχυσης των επενδύσεων στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι».

Οι δύο Πρωθυπουργοί υπέγραψαν και κοινή δήλωση, ενώ ο Αντ. Σαμαράς στις δηλώσεις του χαρακτήρισε «ιστορική» τη στιγμή.

Μπάσκετ: Υπέγραψε στον Άρη ο Λαρεντζάκης

Μπορεί η ΚΑΕ Αρης μέχρι χθες να μην είχε ανακοινώσει επισήμως την απόκτηση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως υπέγραψε συμβόλαιο με τους «κίτρινους» και θα τεθεί στη διάθεση του Αγγέλου στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας.
Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν

Της… αποδείξεως γίνεται

του Γιάννη Μπελεγρίνη 
Θυμίζει λίγο τον προπονητή ποδοσφαίρου, που αλλάζει συνέχεια τακτικές, μπας και κερδίσει η προβληματική ομάδα του. Οι «τακτικές» που αφορούν την συλλογή αποδείξεων αλλάζουν...
πάλι, η ομάδα συνεχίζει να χάνει (έσοδα) και στην μέση οι πολίτες που δείχνουν μπερδεμένοι.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών μελετά νέο καθεστώς συλλογής αποδείξεων, σύμφωνα με το οποίο θα δίνονται κίνητρα στους πολίτες για να ζητούν αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών και υπηρεσιών από κατηγορίες

Μπάσκετ: «Ύστατο χαίρε» σήμερα στον Γιώργο Αμερικάνο

Η οικογένειά του, η οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ, φίλοι, γνωστοί και απλός κόσμος συνόδεψαν στην τελευταία κατοικία του τον Γιώργο Αμερικάνο, μια από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε η ιστορία της Ένωσης και ο ελληνικός