Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η Δεξιά παρελαύνει με σπόνσορα τη Motor Oil

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ευτυχώς που τα καύσιμα για τα αεροπλάνα και τα άρματα της παρέλασης θα τα δωρίσει μια μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία, με κανάλια, με φιλανθρωπικό έργο, με ουρανοξύστη στο Μανχάταν, οπότε ακόμη κι αν χρειαστεί να αναρτηθεί στα F16 κάποια πινακίδα του σπόνσορα, θα γράφει πάνω Motor Oil, ένα όνομα που, όσο να 'ναι, προσθέτει κύρος. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν τα καύσιμα τα είχε δωρίσει ένα κονσόρτσιουμ μικροεπιχειρήσεων. Φανταστείτε να περνούν από μπροστά σας μαχητικά αεροσκάφη με την επιγραφή «Ψησταριά ο Σέσουλας - Τιμαί λογικαί» και τανκς που θα γράφουν πάνω στο κανόνι «Γραφείο Τελετών Ο Αχόρταγος - Μετά την τρίτη ημέρα επιστροφαί δεν γίνονται».

Το μνημονιακό κράτος δεν έχει λεφτά ούτε για να βάλει πετρέλαιο στα αεροπλάνα και τα άρματα της παρέλασης. Κι αν για εμάς που είμαστε κατά των παρελάσεων αυτό μοιάζει με διασκεδαστικό τραγέλαφο, για την εθνική μας κυβέρνηση, την ελληναράδικη κυβέρνηση Σαμαρά, την κατά Άδωνι δεξιότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών, είναι η απόλυτη ξευτίλα. Η παρεούλα των στρατόκαβλων χρειάζεται δανεικό πετρέλαιο από τον Βαρδινογιάννη για να επιδείξει τα άρματά της. Ο Μπαλτάκος που διδάσκει στα ένοπλα τμήματα της αστυνομίας την πολεμική αγωγή των αρχαίων Σπαρτιατών, ο Φαήλος που ξυπνάει και κοιμάται με την πουλάδα των αλεξιπτωτιστών και ο Λαζαρίδης που ηγείτο του τουρκοφαγικού «Δικτύου 21» έχουν πλέον κάτι κοινό με την Μπλανς Ντιμπουά: Επαφίενται στην μεγαλοψυχία των ξένων.

Κι όμως, έχουν τόση ανάγκη να βγάλουνε τα άρματα στους δρόμους, που δέχονται ακόμη και την εξευτελιστική φιλανθρωπία του Βαρδινογιάννη, αν και για τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του ο όρος «φιλανθρωπία» είναι μάλλον ευφημισμός. Τους έχει καρφωθεί στο μυαλό, το λένε φόρα παρτίδα, ότι η επιστροφή των αρμάτων στην παρέλαση θα εξευμενίσει το δεξιό κοινό που έχει πικραθεί από τη σύλληψη των χρυσαυγιτών. Και γιατί, ρε καλόπαιδα, θα εξευμενιστεί το δεξιό ποίμνιο από τα τανκς; Μήπως επειδή θα ακούσουν τις ερπύστριες και θα νομίσουνε ότι επέστρεψαν από τον τάφο ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης για να αναβιώσουν την Επανάστασιν; Άμα είναι έτσι, να την κάνετε την παρέλαση έξω από το Πολυτεχνείο, για να είναι και πιο εύκολοι οι συνειρμοί.

Αντί να ανησυχούν και να τραβάνε τα μαλλιά τους που ένα κομμάτι των δεξιών έχει φτάσει στα όρια του εξτρεμισμού, έχει φτάσει σε ποσοστά άνω του 20% να στενοχωριέται για τη σύλληψη ναζιστών, δολοφόνων, νταβατζήδων, ψάχνουν να βρουν τερτίπια για να τους γλυκάνουν και να τους χώσουν στο νεοδημοκρατικό μαντρί. Με τον ρατσισμό τους, τον εθνικισμό τους, τον αντικομμουνισμό τους, με τη θεωρία τους περί των δύο άκρων εξέθρεψαν απειράριθμα τερατάκια και τώρα αναζητούν σάρκες για να τα ταΐζουν και να τα κρατούν σε ήπια καταστολή.

Αν δεν έχετε κρέας, δώστε τους μαζούτ.

Πηγή: Αυγή

ΕΠΟ: «Τρέχουν» να διορθώσουν την γκάφα στο Κύπελλο

Απίστευτο λάθος από την ΕΠΟ στο Κύπελλο Γ' Εθνικής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, ένα τεχνικό σφάλμα της ομοσπονδίας στο σύστημα διεξαγωγής του θεσμού φέρνει αντιμέτωπος δύο ομάδες, με τον ηττημένο αυτής της αναμέτρησης να έχει πλεονέκτημα καθώς οι συγκεκριμένοι μονομάχοι

Τράπεζες στο σφυρί

Εικόνα του Χ. Μαθιόπουλου
του Χάρη Μαθιόπουλου

Δύο είδη έχουν αλάνθαστη όσφρηση για πτώματα: τα κοράκια και τα hedge funds – μόνο που οι δεύτεροι δεν συνηθίζουν να μένουν πιστοί στον σύντροφό τους μέχρι θανάτου.

Διαβάζουμε:

«Πιέσεις για τη δυνατότητα άσκησης των δικαιωμάτων (warrants) των τραπεζών με ελκυστικότερους όρους ασκούν οι τράπεζες, αλλά και ξένοι επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ζητούν να επιτραπεί η άτακτη άσκηση των δικαιωμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους να τα εξασκήσουν σε χαμηλότερες των προκαθορισμένων τιμές… Όπως σημειώνουν, παρατηρείται ανέλπιστα μεγάλο ενδιαφέρον για τον τραπεζικό τομέα από το εξωτερικό και υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία για την άμεση ιδιωτικοποίηση του κλάδου… Οι αρχές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές συνθήκες.»

Μετάφραση, υπενθύμιση και σημειώσεις:

Τα τελευταία δύο χρόνια, όντως, οι αρχές εκμεταλλεύθηκαν τις συνθήκες. Κατέστρεψαν τα χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κατόχους ελληνικών ομολόγων (για ένα ποσό που δεν ντράπηκαν να εξοφλήσουν στο ακέραιο σε ένα και μοναδικό hedge fund, λίγους μήνες αργότερα). Κατέστρεψαν τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους όλων των ελληνικών τραπεζών, συστημικών και μη - εκείνους δε της Eurobank και της Probank, με έναν ιδιαίτερο και πιθανά παράνομο τρόπο. Κατέστρεψαν (κι άλλο λίγο) τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε ακόμα σημαντικούς μετόχους των τραπεζών, απαγορεύοντας τη συμμετοχή τους στην ανακεφαλαιοποίηση μαζί με τη δυνατότητα να κατέχουν warrants. Τα ίδια warrants που σήμερα, μόλις τρεις μήνες μετά, έχουν ανατιμηθεί δύο φορές - λόγω «ανέλπιστου» ενδιαφέροντος. Τέλος, κατέστησαν όλους τους πολίτες, κάθε έναν από εμάς, μετόχους της συντριπτικής πλειοψηφίας των τραπεζών. Σε συγκεκριμένη τιμή.  

Τα δημοσιεύματα δείχνουν ότι η χώρα θα λεηλατηθεί άλλη μια φορά, και συγχαρητήρια σε όποιον τα ενορχηστρώνει - η ενοργάνωση (από τα χαμηλά εδώ, μέχρι Financial Times έξω) είναι εξαιρετική. Μία «άτακτη άσκηση σε χαμηλότερες των προκαθορισμένων τιμές» θα έχει ως αποτέλεσμα την επαχθή απομείωση της συμμετοχής των ελλήνων πολιτών στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών - και την άμεση μεταφορά σπουδαίων κερδών στα hedge funds.

Η συγκυβέρνηση ας σκεφθεί λίγο, προτού καταλήξει. Τα εγκλήματα εις βάρος της περιουσίας του κόσμου, όπως και οι φόροι, κουράζουν όταν είναι απανωτά. Το «διαφωνώ αλλά στηρίζω», το είδε ο κ. Κουβέλης, κάποτε φθάνει στο όριό του. Και η αξιωματική αντιπολίτευση ας κάνει ταχύρυθμα μαθήματα να καταστεί εγγράμματη στα χρηματιστικά - θα αποδειχθεί χρήσιμο στο μέλλον. Με αφηρημένα ιδεολογήματα ούτε τα hedge funds σκιάζονται ούτε τα κοράκια.

*Ο Χάρης Μαθιόπουλος γεννήθηκε το 1956 στη Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Μουσική. Εργάστηκε ως διαχειριστής των επενδύσεων σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Μικρό Εγχειρίδιο του Επενδυτή... Ακολούθησαν τα Απληστία στο Όριο, Ο Λίμιτ-Ντακ να Δεις πώς Φιλούσε, Τετράδια Τήνου, Ευφεικόνες, Έντεκα Απαγορευμένα Γραμματόσημα. Φωτογραφίες και κολλάζ του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις.

http://www.protagon.gr/

Ποιες είναι οι ευαίσθητες ομάδες παιδιών που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά της φυματίωσης [pdf]

«Καμπανάκι» για όλες τις ευαίσθητες ομάδες χτυπά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο της φυματίωσης.

Σε επείγον έγγραφο του, το υπουργείο επισημαίνει πως ο αντιφυματικός εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί και φέτος, καθώς η χώρα δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διακοπή του, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ιδιαιτέρως τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίες πρέπει να εμβολιαστούν.

Είναι ο Ι.Κ. Πρετεντέρης o "Αρχηγός των χούλιγκαν";

Της Αναστασίας Γιάμαλη

O Γαλιλαίος Γαλιλέι είπε πως η "γη γυρίζει" και πως "ο ήλιος μένει ακίνητος". Καταδικάστηκε επειδή αθέτησε το Διάταγμα του Καταλόγου Απαγορευμένων που είχε δημοσιευθεί το 1616. Βάσει αυτού, του απαγορευόταν να διδάξει την άποψη του. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Γαλιλαίος φεύγοντας από την Ιερά Εξέταση επέμεινε στην άποψη του αναφωνώντας "Και όμως γυρίζει".

Το βράδυ της Δευτέρας, οι Ιεροεξεταστές της "Ανατροπής" του Γιάννη Πρετεντέρη εξέτασαν και καταδίκασαν τον συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο Γ. Κατρούγκαλος, είπε τα αυτονόητα. Το γιαούρτι δεν είναι το ίδιο με το μαχαίρι. Το είπε μάλιστα σε εκπομπή κάποιου, ο οποίος στη διάρκεια αγώνα μπάσκετ έχει πετάξει μπουκάλι. Και ερωτώ, αν το γιαούρτι είναι ίδιο με το μαχαίρι τότε γιατί δεν είναι ίδιο και με το μπουκάλι; Αφού αυτοί που δολοφονούν με μαχαίρια είναι το ίδιο με αυτούς που πετάνε γιαούρτια τότε γιατί να μην είναι το ίδιο κι αυτός που πετάει μπουκάλι; Να ζητήσουμε από τη ΝΔ να καταδικάσει την πράξη του κ. Πρετεντέρη στο γήπεδο; Να ζητήσουμε από τον κ. Πάγκαλο, αρχιπανελίστα, να τον αποκαλεί "αρχηγό των τραμπούκων" ή μήπως πιο ορθά "αρχηγό των χούλιγκαν"; Ο Ι.Κ. Πρετεντέρης δεν είναι χούλιγκαν, αγανάκτησε ως οπαδός, η αγανάκτηση του ήταν ίσως δικαιολογημένη και όπως αν ήταν σπίτι του θα έβριζε την τηλεόραση ή θα μούντζωνε, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι. Δεν είναι σωστό, αλλά δεν θα τον στείλουμε και φυλακή γι αυτό. Kαι μάλλον δεν τον στείλαμε. Αν ως αγανακτισμένος οπαδός, πετούσε γυάλινο μπουκάλι, ή μεταλλικό αναπτήρα, ή πέτρα, ή ρουκέτα, τότε θα το αξιολογούσαμε διαφορετικά και κατά περίπτωση. Όπως διαφορετικό θα ήταν κι αν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο Νομίζω;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν ίσχυαν αυτά που ισχυρίζεται η Σώτη, ο Πάγκαλος και οι συν αυτοίς, τότε ο Ι.Κ. Πρετεντέρης, με δεδομένο και το στάτους του -anchorman ντε!- με την παρουσία του στον αγώνα μπάσκετ, θα μπορούσε να εκληφθεί ως "να δρά συντονισμένα" με άλλους, τους υπόλοιπους οπαδούς, και "να ηγείται αυτών", προτρέποντας τους σε βιαιότητες και ακρότητες. Ήγουν, αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, 10 χρόνια κάθειρξη με το καλημέρα. Λέω εγώ τώρα...

Πηγή: avgi.gr

Ξιφασκία: Σχεδόν 300 συμμετοχές στο Κύπελλο εφήβων και νεανίδων

Με τη συμμετοχή 229 αθλητών διεξήχθη το Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων. Στο ξίφος μονομαχίας Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Φιλιππούσης (15/12 στον τελικό τον Αστέριο Τσώκα) και τρίτοι οι Αργύρης Βασιλόπουλος και Ροδόλφος Μασλιάς.
Στις Νεάνιδες πρώτευσε η Θεοδώρα Μολυβίδου (15/11 στον τελικό την Αρτέμιδα Μπαντίκη), ενώ τρίτες ήταν οι Χρυσούλα Μαντζάνα

Μάχη για την ενέργεια

Τάσος Τέλλογλου

Μέσα σε δύο μέρες κατατίθενται δύο τροπολογίες για την ενέργεια στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που υπογράφονται από το 15% των βουλευτών της Βουλής. Η προχθεσινή για να αποζημιωθούν με τις παλιές ταρίφες δύο φωτοβολταϊκά συγκεκριμένων επενδυτών, η χθεσινή 30 βουλευτών της ΝΔ για να πληρώσουν την τρύπα του λογαριασμού των παραγωγών ενέργειας όχι απλά οι «φωτοβολταϊκοί» αλλά και τα εργοστάσια συνδυασμένου κύκλου, τα εργοστάσια φυσικού αερίου. Ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που είχε την πρωτοβουλία να επιβαρυνθεί το φυσικό αέριο με ένα έκτακτο τέλος, με άλλους 29 επισήμανε ότι μέχρι τώρα την «τρύπα» του λογαριασμού των παραγωγών ενέργειας πλήρωναν απλώς οι μικροί παραγωγοί και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι μεγαλύτεροι.

Σε ένα παλιότερο κείμενο οι βουλευτές της ΝΔ, που είχαν την πρωτοβουλία να υπογράψουν το κείμενο της τροπολογίας, αναφέρουν ότι «τρέχουσες ταρίφες με τις οποίες αποζημιώνονται τα αιολικά, τα φωτοβολταϊκά και τα μικρά υδροηλεκτρικά είναι μικρότερες είναι μικρότερες από την τιμή με την οποία αποζημιώνονται σήμερα οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο...». Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ωστόσο με μία μελέτη που είχε αναθέσει στην Price Water House Coopers βρήκε το 2012 ότι από το ισοζύγιο (έσοδα-επιδότηση) για τα Φ/Β έλειπαν 200 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ απλά, είχαν δημιουργηθεί περισσότερα Φ/Β απ' όσα μπορούσε να αντέξει η χώρα, ιδιαίτερα μετά το 2009 όταν τα Φ/Β υποκατέστησαν τις επιδοτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα.

Οι βουλευτές που κατέθεσαν χθες την τροπολογία μιλούν για 50.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τα Φ/Β και 14.000 εταιρείες που επένδυσαν στα Φ/Β πάρκα. «Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 χάθηκε το 1/3 των θέσων εργασίας», εξαιτίας της φορολόγησης για να καλυφθεί η τρύπα του λογαριασμού. Όμως αυτή η επιχειρηματολογία δεν αντιμετωπίζει ολόκληρο το θέμα. Η ελληνική πολιτεία και η Ευρώπη οδήγησαν έναν ολόκληρο κόσμο σε μία γιγάντια «φούσκα» μιας ακριβής ενέργειας. Ήδη ευρωπαϊκές βιομηχανίες εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη τη γηραιά ήπειρο με κατεύθυνση ηπείρους που παράγουν με φθηνότερο ενεργειακό κόστος. Δεν περιλαμβάνεται μόνο η Ασία σε αυτές αλλά και οι ΗΠΑ. Δεν θα αργήσει η στιγμή που η Ευρώπη θα πει «λάθος μου» όπως φάνηκε από τη συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Τρίτη, όπου ο επίτροπος ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια είπε ξεκάθαρα ότι θεωρεί τις επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ «στρέβλωση του ανταγωνισμού». Η τελευταία χώρα που δεν εγκατέλειψε τις παλιές, υπησχημμένες ταρίφες για τα φωτοβολταϊκά, η Γερμανία, σύρεται στο δικαστήριο ευρωπαϊκών κοινοτήτων... Κι εμείς είμαστε μπροστά στο δίλημμα που για ακόμα μία φορά μας βάζουν κάποιοι άλλοι, στην προκειμένη περίπτωση η τρόικα, ή κλείνουμε το έλλειμμα του λογαριασμού παραγωγής ενέργειας με τη συμβολή της ΔΕΗ που προκαλεί το 40% του «ανοίγματος» κατά τη ΡΑΕ, ή η χώρα οδηγείται σε μπλακ αουτ.

http://www.protagon.gr/

Πυροτέχνημα

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η Γαλλία τα τελευταία σαράντα χρόνια έχει πάθει σχεδόν ολική έκλειψη πολιτιστική. Εως τότε στηριζόταν στους ξένους που έγραφαν γαλλικά και εμμέσως διά της φραγκοφονίας τόνωναν το κύρος της που είχε πλέον βυθιστεί. Πείτε ένα θεατρικό συγγραφέα, έναν πεζογράφο, ένα μεγάλο διεθνή συνθέτη, έναν κινηματογραφικό σκηνοθέτη που να ανέδειξαν ακραιφνώς Γάλλο.

Ο Ιονέσκο ήταν Ρουμάνος, ο Σεχαντέ Αλγερίνος, ο Αντάμοφ Ρώσος, ο Μπέκετ Ιρλανδός, ο Αραμπάλ Ισπανός, ο Ξενάκης Ελληνας, ο Μουστακί Ελληνας της Αιγύπτου. Οσο για τους φιλοσόφους, ο Παπαϊωάννου, ο Αξελός, ο Καστοριάδης Ελληνες, και για να λέμε και το δίκιο της άλλης πλευράς, ο Ζενέ πρώην κατάδικος. Ευδοκίμησαν οι Γάλλοι μονάχα σε κάτι αντικινήματα και θεωρίες... αντιφροϊδισμός, αναδόμηση, μεταμοντερνισμός και άλλα τέτοια τερτίπια της τελευταίας μόδας και νέας κοπής σάχλας. Οταν ο τελευταίος θεατρικός τους συγγραφέας ήταν ο Ανούιγ και ο Κολτές με το ζόρι συγγραφέας λίγων φιλολογικών πομφολύγων, μόνο η Ρεζά, εβραία, φτούρησε.

Αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια η στείρα πλέον γαλλική πάλαι ποτέ πνευματική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Παρίσι. Γιατί η γαλλική επαρχία ούτε με κωμόπολη της Ελλάδας πολιτιστικά δεν συγκρίνεται. Οποια σανίδα σωτηρίας βρουν πεταμένη στο πέλαγος την καβαλάνε οι Γάλλοι, τη δανείζονται και μας την ξαναστέλνουν ως αντιδάνειο, πεσκέσι. Αυτό σήμερα ονομάζεται Δημήτρης Δημητριάδης. Ενα πυροτέχνημα.

http://www.enet.gr

Ναύπακτος: Μητέρα τριών παιδιών η γυναίκα που παρασύρθηκε χθες από αυτοκίνητο - Ξεψύχησε στην άσφαλτο

Η 45χρονη μητέρα τριών παιδιών παρασύρθηκε χθες το πρωί από αυτοκίνητο, στη Νάυπακτο και συγκεκριμένα απέναντι από το Κέντρο Υγείας. Η γυναίκα ήταν υπάλληλος στον Δήμο Ναυπάκτου και είχε ξεκινήσει με τα πόδια να παέι στη δουλειά της.

Έχω μπερδευτεί. Τι είναι βία;

Η βία γεννά βία, αλλά
η βία είναι η μαμή της Ιστορίας, ωστόσο
η μόνη νόμιμη βία είναι η κρατική βία, όμως όλοι
καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται, ενώ
σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη.Του Ρεμπελίσκου

Βία το γιαούρτι, βία και το μαχαίρι,
βία η διαδήλωση, βία και το γυρισμένο κλομπ στο χέρι.

Βία οι ναζί που βγαίνουν έξω για να σφάξουν,
βία και οι χαζοί που με φωνές προσπαθούν κάτι να αλλάξουν.

Μόνο η ανεργία δεν είναι βία κι η ανασφάλεια,
το σπίτι που παίρνει η τράπεζα και το φαγητό που δεν φτάνει,
το κυνηγητό με τους ελεγκτές και την εφορία.

Frau Μέρκελ, τώρα χρησιμοποιήστε το δάχτυλο που κουνάτε όπου νομίζετε

Του Στέφανου Γεωργίου

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η σιδερένια καγκελάριος, που κουνάει το δάχτυλο σε ολόκληρη την Ευρώπη, και δή στην Ελλάδα, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά της αποτελούν άντρο διαφθοράς και αδιαφάνειας, καλείται τώρα να πάρει θέση για την αποκάλυψη του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Die Linke. Γευόμενη το ίδιο το δηλητήριό της η Άγκελα Μέρκελ έχει βρεθεί στην άβολη θέση, μόλις λίγες ημέρες μετά τις γερμανικές εκλογές να εξηγήσει τη στάση που τήρησαν οι Χριστιανοδημοκράτες γύρω από το μπλοκάρισμα του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση ρύπων από αυτοκίνητα. Η κίνηση αυτή του κόμματος της Μέρκελ συνέπεσε εντελώς συμπτωματικά με την μετεκλογική χορηγία ύψους 690.000 ευρώ από την οικογένεια που κατέχει σχεδόν το 50% της BMW, τα οχήματα της οποίας είναι όπως αποκαλύπτει ο γερμανικός Τύπος από τα πλέον ρυπογόνα.

Η στάση της Μέρκελ και σύσσωμης της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ γύρω από τα θέματα της διαφθοράς, ειδικά στην Ελλάδα, είναι γνωστή αλλά δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ηθικής νομιμοποίησης της πολιτικής που επιβάλλουν. Για όλα φταίει η διαφθορά και οι διεφθαρμένοι Έλληνες. Το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι το φαινόμενο εντοπίζεται σε τεράστιο βαθμό στην Ελλάδα (όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου) παρέχει ένα άλλοθι που καθιστά πιο εύπεπτη την συνταγή της λιτότητας και των ατελείωτων μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση.

Η διαθφορά ωστόσο προϋποθέτει όπως όλες οι συναλλαγές δύο μέρη. Αυτόν που δίνει τα χρήματα και αυτόν που τα παίρνει. Και οι δύο φέρουν ευθύνη. Στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποκαλυφθεί υποθέσεις με Έλληνες διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς. Σε λίγες περιπτώσεις ωστόσο η κ. Μέρκελ γύρισε το δάχτυλο προς αυτούς που έδιναν τα χρήματα για να αποκομίσουν τεράστια υπερκέρδη εξασφαλίζοντας έργα δισεκατομμυρίων από το ελληνικό δημόσιο. Οι υποθέσεις της Siemens, της HDW με τα υποβρύχια του φυλακισμένου πλέον Άκη Τσοχατζόπουλου, της Ferrostal, της Deutsche Telecom έχουν αποτελέσει πάτημα για να μιλάει η Μέρκελ για διαφθορά. Μονομερώς όμως. Ποτέ για τις εταιρίες των οποίων τα συμφέροντα και τις εξαγωγές η ίδια λειτουργεί ως εμπορικός αντιπρόσωπος και προασπίζεται σε βάρος των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Το HOT DOC σε πολλά τεύχη του έχει αποκαλύψει μία ακόμα υπόθεση διαφθοράς που έχει ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο με τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το υπερκοστολογημένο έργο των 9 αιολικών πάρκων βρήκε ανάδοχο την ENERCON. Μέσα από ένα καλοστημένο σχέδιο και με την αγαστή συνεργασία στελεχών της ΔΕΗΑΝ, της ENERCON και της υπεργολάβου Prenecon πέτυχαν να απομυζήσουν πολλά εκατομμύρια από την κρατική περιουσία. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι βαρύνουσας σημασίας και αγγίζει την ίδια τη γερμανίδα Καγκελάριο, καθώς ο ισχυρός άνδρας της εταιρίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ανεμογεννητριών στον κόσμο, είναι προνομιακός συνομιλητής της και κατά πολλούς μυστικοσύμβουλος της Μέρκελ σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής. Ενδεικτικό είναι παλαιότερο δημοσίευμα των Financial Times Deutschland, το οποίο αναφερόμενο σε ζητήματα χάραξης της ενεργειακής πολιτικής της Γερμανίας τόνιζε «όταν μιλάει ο Χανς Ντίτερ Κέτβιχ, όλοι οι άλλοι σιωπούν». Ο μεγαλοσχήμονας αυτός επιχειρηματίας ήρθε στην Ελλάδα αυθημερόν το 2009, παρά το γεγονός ότι φοβάται τα αεροπλάνα και αποφεύγει επιμελώς να τα χρησιμοποιεί, και υπέγραψε μία σύμβαση εκατοντάδων σελίδων που αφορούσε σε έργο 59 εκατ. ευρώ στα… ελληνικά!

Για την υπόθεση προφυλακίστηκε ο project manager της Enercon, ο οποίος ομολόγησε ότι έλαβε τουλάχιστον 270.000 ευρώ από Έλληνα υπεργολάβο. Η ομολογία αυτή αποτέλεσε το μίτο της Αριάδνης για να ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαφθοράς και στην Ελλάδα. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δικαστικές σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές έχουν καταφέρει μετά παό ενδελεχείς έρευνες να εντοπίσουν χρηματικές ροές, γεγονός που αναμένεται σύντομα να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις κακουργηματικού βαθμού.

Ο προνομιακός συνομιλητής της Μέρκελ αποτελεί άνθρωπο κλειδί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν με νόημα δικαστικές πηγές στο HOT DOC, ο ρόλος του είναι εξαιρετικά περίεργος και θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω κατά πόσο είχε γνώση της υπόθεσης πριν «σκάσει» ή απλά δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και όλο το σκάνδαλο στήθηκε μπροστά στα μάτια του χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Συνοψίζοντας, η Άγκελα Μέρκελ δεν ενοχλείται από τη διαφθορά, αλλά λειτουργεί ως πλασιέ της. Ενοχλείται έντονα, όταν η διαφθορά αυτή πάει χαμένη και δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για τις πολυαγαπημένες της εταιρίες. Για να συνεχίσουν το γερμανικό οικονομικό θαύμα, να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, να εκμεταλλευθούν πρώτες ύλες που τυγχάνει να ανήκουν στους ευρωπαίους «εταίρους» της και να βρουν ποιοτικά αλλά φθηνά εργατικά χέρια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης. Η κ. Μέρκελ στην παρούσα φάση και μετά τις αποκαλύψεις του αριστερού κόμματος Die Linke για την ύποπτη χορηγεία και τη στάση που τήρησε απέναντι στο μπλοκάρισμα του κανονισμού για τους ρύπους αυτοκινήτων για πρώτη φορά πρέπει να εξηγήσει στους ίδιους τους ψηφοφόρους της, τους οποίους δεν μπορεί να αγνοήσει όπως τους ξένους «εταίρους» της. Στο γερμανικό λαό και όχι σε κάποιους παρίες της Ευρώπης, όπως αντιλαμβάνεται την Ελλάδα. Και αφού εξηγήσει, μπορεί να γυρίσει το δάχτυλο που κουνάει στους «διεφθαρμένους και τεμπέληδες» Έλληνες και να το χρησιμοποιήσει όπου κρίνει η ίδια.

http://www.koutipandoras.gr/

Οι αγρότες σε κίνδυνο

Το καμπανάκι χτυπούσε εδώ και πολύ καιρό. Η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν απειλείται μόνο από τη συνεχή συρρίκνωση των καλλιεργειών, αλλά και από τη σημαντική μείωση των κοινοτικών επιδοτήσεων. Το θέμα είναι γνωστό από χρόνια, όμως πολλοί, ακόμη και στην κυβέρνηση, φαίνεται να το συνειδητοποιούν -αν το συνειδητοποιούν- μόλις σήμερα.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η γνωστή μας ΚΑΠ, για την περίοδο 2014-2020 διαφοροποιεί το καθεστώς διάθεσης των αγροτικών επιδοτήσεων που δίνονται από την Ε.Ε., μειώνοντας έως και 30% τα προς διάθεση ποσά. Το σεντούκι για την Ελλάδα περιλαμβάνει συνολικά 19,7 δισ. ευρώ, όπως συμφώνησαν πριν από μερικούς μήνες οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. Πρόκειται όμως για ποσόν κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με όσα είχαν δοθεί τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η εξέλιξη αυτή, απόρροια της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, κυριαρχεί στην Ευρώπη επιβάλλοντας στα κράτη-μέλη να άρουν σταδιακά όλα τα προστατευτικά μέτρα και στην εγχώρια αγροτική παραγωγή τους. Η κεντρική αρχή αυτής της πολιτικής είναι ότι και τα αγροτικά προϊόντα συμπεριλαμβάνονται πλέον στα αγαθά της αγοράς, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους κανόνες περί ανταγωνιστικότητας και ελεύθερης διακίνησης, όπως επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης αυτό μετράει διπλά. Πρώτον, γιατί ο εγχώριος πρωτογενής τομέας συρρικνώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ένταξής μας στον ευρωπαϊκό παραγωγικό καταμερισμό. Κάτι που έχει οδηγήσει στην εξαφάνιση της παραδοσιακής αγροτιάς και στη συνεχή υποβάθμιση της δυνατότητας της χώρας να παράγει, στοιχειωδώς, τα προϊόντα διατροφής που έχει άμεση ανάγκη.

Και δεύτερον, γιατί η πλήρης απελευθέρωση δεν βοηθάει στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση, μέσω της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, όπως ευαγγελίζονται κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη της τρόικας. Εκτός εάν εννοούν τη μαζική εξαγορά αγροτικών γαιών από ξένα funds.

Μπορεί η επιστροφή στην ύπαιθρο να είναι ευσεβής πόθος, συχνά και αναγκαία διέξοδος για πολλούς άνεργους νέους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ούτε αυτόματα ούτε με ευχολόγιο. Εάν πραγματικά η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή της χώρας, οφείλει να το πράξει αμέσως και ουσιαστικά. Οχι με αόριστες υποσχέσεις, αλλά με οργανωμένο σχέδιο, επιλογές συγκεκριμένων ποικιλιών, προώθηση των ποιοτικών καλλιεργειών και παροχή κινήτρων παραγωγής σε όλους.

Δυστυχώς όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις (και η σημερινή) δεν κάνουν τίποτα απ' αυτά. Ας ξυπνήσουν από το λήθαργο, πριν να είναι αργά. Γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που θα πληρώσουν τη νύφη, δεν είναι αμνοί. Μπορεί μάλιστα να μετατραπούν και σε λύκους.

http://www.enet.gr

Αχαΐα: Γιορτή τσίπουρου την Κυριακή στου Κουρλαμπά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ερυμάνθου αλλά και με την συνεργασία 19 Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας οργανώνουν, για τρίτη χρονιά, τη Γιορτή Τσίπουρου 2013, η οποία θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο «Κτήμα Διαμαντή» (θέση Κουρλαμπά).

Ελντοράντο – Ψυχάρης – Χ.Α: Η συνάντηση των «άκρων»

Μαθήματα φτηνής και ερασιτεχνικής προπαγάνδας δίνουν αρκετά μέσα; ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να συνδέσουν, στη συνείδηση των πολιτών, το νεοναζιστή δολοφόνο του Παύλου Φύσσα με τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην καταστροφή της γης τους από την πολυεθνική Eldorado.

Οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας τα ΝΕΑ, λόγου χάρη, φρόντισαν να τοποθετήσουν στο ίδιο πλαίσιο τα δυο θέματα με προφανή στόχο τη σύνδεσή τους. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Η καλή μας κυβέρνηση χτυπά τα δυο «άκρα», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι νεοναζιστές δολοφόνοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντέδρασαν δυναμικά στο καθεστώς ανομίας που επιβάλλουν ξένες πολυεθνικές και οι εγχώριοι μεσάζοντες.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος ανάγνωσης του συγκεκριμένου θέματος με αντιστροφή του θύτη και του θύματος.

Η ταύτιση που μπορεί να γίνει είναι ανάμεσα στους κατοίκους της Χαλκιδικής και του Παύλου Φύσσα, ο οποίος με τη στάση του εξέφρασε όλο το αντιφασιστικό κίνημα της Ελλάδας. Και οι δυο τους είναι τα θύματα συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν άλλοτε το κράτος και άλλοτε το παρακράτος (ή και τα δυο) για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Η Χρυσή Αυγή άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι στηρίζει τα συμφέροντα της Ελντοράντο και του Μπόμπολα (όπως και όλων των άλλων μεγάλων εργολάβων και εφοπλιστών της χώρας).

Το σημαντικότερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο βέβαια βρίσκεται μερικά εκατοστά πιο κάτω – εκεί που λέει ότι «πληθαίνουν τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία». ϊσως ηα καλύτερη είδηση που ακούσαμε από το συγκεκριμένο εκδοτικό όμιλο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα… που δεν έγινε ποτέ.

Πηγή: info-war.gr

http://www.koutipandoras.gr/

Μουντιάλ 2014: Οι Γάλλοι «φωνάζουν» και θέλουν Ελλάδα με 51%!

Μπορεί ο Ντιντιέ Ντεσάν να ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις δηλώσεις του σχετικά με το τι θέλει και τι δεν θέλει στην κλήρωση των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά οι Γάλλοι συνολικά δεν κρύβουν την προτίμησή τους στην Ελλάδα (και στην Ουκρανία) σε σχέση με Πορτογαλία και Κροατία.
«Δεν θέλω Κροατία και Πορτογαλία» είπε ξεκάθαρα ο Φρανκ Ριμπερί στο TF1 μετά το τέλος του ματς με τη Φινλανδία, ενώ σε γκάλοπ

Η γραβάτα

photo: Looking Glass@Flickr
Κάρολος Μπρούσαλης

Όταν, εκείνη την ημέρα, ο καθηγητής ιστορίας, Ηλίας Γεωργίου, μπήκε στην τάξη, όλοι μας, σαράντα νοματαίοι, σηκωθήκαμε όρθιοι κι αυθόρμητα χειροκροτήσαμε:

«Με γεια τη γραβάτα», αναφωνήσαμε.

Φανερά τρακαρισμένος, το γύρισε στο αυστηρό:

«Τα ίδια κάνετε και στον Παπαγεωργίου (τον φιλόλογό μας);», ρώτησε σκληρά.

«Όχι, κύριε», ανέλαβε ο τολμηρός της αίθουσας να διευκρινίσει: «Ο κύριος Παπαγεωργίου αλλάζει γραβάτα κάθε μέρα. Εσάς, πρώτη φορά σας βλέπουμε με διαφορετική».

«Και ό,τι δεν κάνετε στον Πα-πα-γεωργίου, θέλετε να το κάνετε στον Γε-ωργίου, ε; Βγάλτε κόλλα για πρόχειρο διαγώνισμα», διέταξε και λουφάξαμε.

Χρόνια αργότερα, συνειδητοποιούσαμε ότι ο καθηγητής μας της ιστορίας δεν επρόκειτο να διαθέσει δραχμή για καινούρια γραβάτα καθώς όλος ο πενιχρός μισθός του πήγαινε για λιτό φαγητό και την αγορά βιβλίων. Ο φιλόλογός μας ήταν παντρεμένος με γυναίκα εργαζόμενη: Δυο μισθοί στο σπίτι του επέτρεπαν ν’ αγοράζει γραβάτες, για τις οποίες είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Αδυναμία για τις γραβάτες είχε κι ο κολλητός μου ο Γιώργος. Μαζί με το ύφασμα για το γαμπριάτικο κοστούμι μου, το δώρο του, στο πακέτο υπήρχε και μια γραβάτα. Γνώριζε πως μόνο αν μου χάριζε μία, θα με έβλεπε να φοράω στον γάμο μου. Του έκανα το χατίρι και την έβαλα για την τελετή. Ήταν το 1968 και οι χωρίς γραβάτα γαμπροί θεωρούνταν ακόμα και ύποπτοι τουλάχιστον «κομμουνιστικής συνοδοιπορίας». H γραβάτα, όμως, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή επαγγέλματος, ή μάλλον χρησιμοποιήθηκε ως επαρκές άλλοθι για να μην εγγραφώ καν στην επετηρίδα και να πάρω σειρά για διορισμό στη μέση εκπαίδευση: Καθηγητής στην τάξη χωρίς γραβάτα, ήταν κάτι ανήκουστο εκείνα τα χρόνια. Και η γραβάτα προϋπέθετε κοστούμι, μια ακόμη από τις απέχθειές μου. Κι όταν, λόγω πρωτοκόλλου (αρχισυντάκτης γαρ στην ΕΡΤ), η προεδρία της Δημοκρατίας με καλούσε στις βεγγέρες του Ιουλίου για την πτώση της χούντας, προτιμούσα να δηλώνω κώλυμα, παρά να υποχρεωθώ να φορέσω κοστούμι και γραβάτα. Η επόμενη επαναστατική μου πράξη, ήταν στον γάμο της κόρης μας: Ναι μεν φόρεσα σακάκι αλλ’ όχι και γραβάτα. Ευτυχώς, είχα την ευαρέσκεια της νεολαίας απέναντι στη δυσφορία των μεγάλων.

Νωρίτερα, στα 1977, ο τότε υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Ράλλης, κάλεσε όλους τους δημοσιογράφους του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ σε πρες κόνφερανς που, για πρώτη φορά, θα μεταδιδόταν κι από την τηλεόραση. Πήγα, εκπροσωπώντας την Ελευθεροτυπία. Χωρίς γραβάτα. Οι σκληρές ερωτήσεις, τόσο του Μηνά Παπάζογλου των Νέων, όσο και οι δικές μου, δεν πέρασαν απαρατήρητες. Ο Μηνάς όμως φορούσε γραβάτα. Εγώ όχι. Και η επίθεση της Καθημερινής, την επομένη, στην έλλειψη γραβάτας εστιάστηκε: Έδειξα «ασέβεια στον υπουργό». Στην ίδια έλλειψη και στο ότι δεν φορούσα σακάκι επικεντρώθηκε και η κριτική του Σεραφείμ Φυντανίδη, διευθυντή μου στην εφημερίδα. Με έκπληξη είδα να με υπερασπίζεται απέναντί του ο Κίτσος Τεγόπουλος, συνιδιοκτήτης, τότε, της Ελευθεροτυπίας.

Δεν έτυχε να δω την εκπομπή στο Star, όπου ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν φοράει γραβάτα. Όταν, κάποτε, ρώτησαν εμένα για ποιον λόγο δεν τη φοράω, απάντησα:
«Επειδή με ενοχλεί. Εσένα, όμως, τι σε κόφτει;».

http://www.protagon.gr/

Σχέσεις αιμομιξίας

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ένα από τα τεχνάσματα της προπαγάνδας ή έστω της επικοινωνίας (για να μην αφήνουμε εκτός δουλειάς μερικές χιλιάδες απασχολούμενους με αυτό το είδος της τέχνης) είναι να λες μιαν αλήθεια και αφού γίνεις πιστευτός, να χτίζεις πάνω της μερικά ψέματα. Απευθύνεσαι στην απλή λογική, στο κοινά αντιληπτό, για να κάνεις αποδεκτά πράγματα που δεν είναι ούτε λογικά, ούτε αληθινά. Ο πιο αποδοτικός τρόπος συνήθως είναι να ξεκινάς από μια αλήθεια, τις περισσότερες φορές αυταπόδεικτη, να καταλήγεις σε μια άλλη, και μεταξύ των δύο αληθειών να βάζεις όσα ψέματα είναι αναγκαία. Να κάνεις όσα “πηδήματα” λογικής θέλεις. Έτσι το ψέμα κρύβεται καλά μέσα σε αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και έτσι το σύνολο γίνεται αντιληπτό ως μια ενιαία και αναμφισβήτητη αλήθεια.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται συχνά στην διαφήμιση. Λένε για παράδειγμα πως τα ανθρώπινα μαλλιά αποτελούνται από κερατίνη. Λένε επίσης πως το τάδε σαμπουάν, περιέχει κερατίνη. Μεταξύ αυτών των δύο αληθειών, αληθοποιούν το ψέμα. Πως δηλαδή το σαμπουάν με κερατίνη κάνει καλό στα μαλλιά επειδή και αυτά περιέχουν κερατίνη. Είναι σαν να λέμε πως αφού ο άνθρωπος αποτελείται κατά 70% από νερό, αν ζει βυθισμένος σε μια μπανιέρα, αυτό θα είναι ευεργετικό.

Στη δημοσιογραφία η οποία έχει τη λειτουργία της προπαγάνδας, το σύστημα λειτουργεί διαφορετικά. Μεταξύ των αληθειών, δεν προστίθενται ψέματα, αλλά αφαιρούνται αλήθειες. Έτσι το κρυφό αντικείμενο της αντικειμενικότητας, θεωρητικά δεν παύει να είναι η αλήθεια, αλλά κλαδεμένη και κορφολογημένη, φτιάχνει μια ωραία διακοσμητική αντικειμενικότητα, ή αν θέλετε μια αλήθεια άλλοθι.

Τις τελευταίες μέρες, ο ελληνικός Τύπος επιδίδεται με μεγάλη μαεστρία σε αυτή την φιλοτέχνηση της γυψαρισμένης αλήθειας. Δεν αναφέρομαι στα θέματα όπου η “γνώμη” των αναλυτών προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα, αλλά σε περιπτώσεις καθαρού ρεπορτάζ, όπου τα γεγονότα έχουν μαθηματική ισχύ.
Η περίπτωση του Αναστάσιου Πάλλη που καταζητείται από τις Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια απαγωγή και ερευνάται για σχέση με όπλα και την Χρυσή Αυγή, δεν χωράει ερμηνείες. Ένας πρώην λοχίας, ο οποίος αφού υποδύθηκε διάφορους ψευδείς ρόλους, από αυτόν του δικηγόρου έως και του εφοπλιστή, κατέληξε μέτοχος της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ελλάδας, της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Σε όλη του την καριέρα που τώρα αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, υπήρξε παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το σύστημα της διαπλοκής. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έχει φωτογραφηθεί μαζί τους στο Μουσείο Όπλων που τώρα ξαφνικά ερευνάται ως κέντρο μεταφοράς όπλων, Η Εκκλησία τον αγαπούσε, οι πολιτικοί έκαναν κουμπαριές μαζί του, και οι ανεξάρτητοι εκδότες του είχαν παραχωρήσει την διαχείριση της “ανεξαρτησίας” τους.

Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει στα ελληνικά ΜΜΕ. Ο Πάλλης, είναι ένας επιχειρηματίας που έκανε πολλά κακά πράγματα. Αλλά ως εκεί. Ούτε μέτοχος στο Πρώτο Θέμα, ούτε παρακαθήμενος πολιτικών, ούτε ομοτράπεζος επιχειρηματιών. Όλες οι σημαντικές αλήθειες του ρεπορτάζ, πετιούνται ως επουσιώδεις λεπτομέρειες. Και προσέξτε. Αυτό δεν το κάνουν μόνο αυτοί στων οποίων την εφημερίδα φαίνεται να αγόρασε μετοχές, το Πρώτο Θέμα δηλαδή, αλλά ούτε οι αντίπαλοί τους. Όσοι εκδότες κονταροχτυπιούνται με το Πρώτο Θέμα κάθε Κυριακή για τις κυκλοφορίες, ανταλλάσσοντας μάλιστα και σκληρά σχόλια, δεν λένε κουβέντα για ένα θέμα που είναι και ξεκάθαρο και εύκολο να χρησιμοποιηθεί.

Είναι η απόδειξη πως το σύστημα διαπλοκής, όσο και να παραδίδεται στις αντιπαλότητές του, δεν πρόκειται να προδώσει ποτέ τη σχέση αιμομιξίας και συνενοχής. Βάζει τις κόκκινες γραμμές του όπως θα έλεγε και ο Κουβέλης. Πέρα από αυτές δεν κινδυνεύει ο μισητός αντίπαλος, αλλά το ίδιο το σύστημα. Έτσι την Κυριακή θα προτιμήσουν η μάχη να δοθεί στο πεδίο αλήθειας του ελληνικού Τύπου. Στο ποιός δηλαδή έχει το καλύτερο DVD.

http://www.koutipandoras.gr

Χωρίς αυτές γράμμωση δεν γίνεται - Πέντες τροφές για κορμί φέτες [λίστα]

Ο αγώνας για τη δημιουργία ενός καλοσχηματισμένου κορμιού είναι δύσκολος. Απαιτείται να περάσει κανείς ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, χύνοντας τόνους ιδρώτα. Αλλά και πάλι δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται συμπληρωματικά και η κατάλλη διατροφή. Δείτε από τι πρέπει να αποτελείται αυτή.

Γάτα...

Μάκης Γεωργίου

Σκίζουν...Τα μνημόνια!

Δικαιολογημένα...

Τη γάτα, όμως;


Που 'ναι ο περίφημος κοντός, με τη γραβάτα;

Ο Αλέξης, δεν φορά.

Ο Αντώνης, είναι ψηλός.

Ο «άλλος», χοντρός.

Ο Φώτης, γεγηρακώς.

Ο Πάνος, έχει άλλες ασχολίες (Παπαχρήστος, κλπ).

Του Δημήτρη (μία είναι η γάτα), δεν του βγαίνουν τα κουκιά.

Βλέπετε, εσείς, κανέναν;

Κι έχει τρελαθεί, η καημένη (η γάτα).

Στην αναμονή...

crimenet.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/

Μια ξυλιά στον πισινό

photo: ilchacho@Flickr
Χριστίνα Πουλίδου

«Θα σου δώσω μιαν ανάποδη» ήταν (αρχικά) η απειλή και (τελικά) η πράξη του πατέρα προς τον 9χρονο γιο του, που έφτασε στα γαλλικά δικαστήρια και του κόστισε 500 ευρώ πρόστιμο και 150 ευρώ για ηθική βλάβη...

Ορίστε η ιστορία, όπως τη δημοσίευσε η «Μonde»: στο δικαστήριο της Λιμόζ έφτασε η καταγγελία μιας μάνας, πως ο πρώην σύζυγός της κατέβασε το παντελόνι του γιου τους και του έδωσε μια ξυλιά στον πισινό του. Στη δίκη που ακολούθησε, ο πατέρας παραδέχτηκε πως το έκανε. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο γιος του έπαψε να τον καλημερίζει, και όταν μετά από μέρες τον ρώτησε γιατί το κάνει, απάντησε πως «απλά, δεν είχε όρεξη». Ο πατέρας τότε αγρίεψε, «μου οφείλεις σεβασμό» του είπε και μετήλθε του συνήθους «τρόπου σωφρονισμού των παιδιών» όπως δήλωσε στο δικαστήριο.

Οι δικαστές όμως εξεμάνησαν – «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιδί, που σήκωσε κεφάλι στον πατέρα του, ο οποίος είχε χωρίσει (κατά ένα πολύ συγκρουσιακό τρόπο) με τη μάνα του» αναφέρεται στην απόφαση και άρα η ξυλιά, υπογράμμισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν ήταν «τρόπος» αλλά «βία! Και μάλιστα διπλή – καθώς προηγήθηκε η ταπεινωτική πράξη (για ένα παιδί 9 χρονών) να του ξεγυμνώσουν τον πισινό για να του δώσουν μια ξυλιά». Ο εισαγγελέας καυτηρίασε επίσης τα λεγόμενα του πατέρα τονίζοντας πως «ευτυχώς, δεν ζούμε πια στην εποχή που οι γονείς ή οι δάσκαλοι επέβαλαν σωματική τιμωρία. Έχουμε προχωρήσει από τότε».

Φυσικά η απόφαση άνοιξε το θέμα στον δημόσιο διάλογο – «ποιο είναι το νομικό καθεστώς της χειροδικίας;» διερωτώνται τα γαλλικά ΜΜΕ και καταγγέλλουν πως η Γαλλία είναι από τις ελάχιστες χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν έχει απαγορεύσει τη σωματική τιμωρία. «Αντίθετα, αναγνωρίζει «το δικαίωμα συμμόρφωσης» των παιδιών στους κόλπους μιας οικογένειας» σημειώνεται σχετικά.

Δεν ξέρω πώς το σκέφτεστε εσείς, εμένα πάντως απείρως πιο πολύ με σοκάρισε το γεγονός, ότι ο πατέρας ξεβράκωσε το παιδί του για να το δείρει, παρά το ό,τι το έδειρε. Το πρώτο υποδηλώνει μια επιθετική κίνηση που έγινε με πρόθεση, σχέδιο και σκηνοθεσία, το δεύτερο μπορεί και να υποδηλώνει μιαν απλή απώλεια ελέγχου. Αν ένα παιδί βάλει το χέρι του στην πρίζα, ναι, μπορεί να φάει μιαν ανάποδη – θα πρόκειται για την εκδήλωση μιας λαχτάρας, που οδήγησε σε απώλεια ελέγχου. Αν όμως το ξεγυμνώσεις για να το δείρεις, τότε πρόκειται για βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του.

Στην Ελλάδα, διάβασα, απαγορεύεται δια νόμου η σωματική τιμωρία σε όλες τις μορφές της, ενώ σε μια έρευνα (που είχε γίνει το 2010) το 71% των Ελλήνων είχε δηλώσει πως δεν αποδέχεται τη σωματική τιμωρία ως μέθοδο διαπαιδαγώγησης, όμως, το 50,4% αποδέχεται μια «ελαφράς μορφής» χειροδικία. Συγκεκριμένα, το 32% συμφωνεί στην «ελαφρά χειροδικία» όταν το παιδί είναι πολύ μικρό ή βρεθεί εκτός ελέγχου, μολονότι το 89% πιστεύει ότι «το παιδί θα ξανακάνει αυτό για το οποίο τιμωρήθηκε». Και πάντως, διεθνώς θεωρείται ότι το 30% των θυμάτων μιας κακοποίησης γίνονται με τη σειρά τους θύτες.

Πριν από χρόνια είχα δει μια δανέζικη ταινία – «Σε έναν καλύτερο κόσμο» μου θύμισαν ότι λέγεται. Θυμάμαι πάντα μια σκηνή - ο Άντον πήρε τα παιδιά του και τους φίλους των παιδιών και πήγαν μαζί να βρουν έναν τραμπούκο πατέρα συμμαθητή των παιδιών, που εκείνη την ώρα δούλευε στο συνεργείο του. Ο Άντον σε απόλυτη ηρεμία τον κατήγγειλε και ο γείτονας τον χτύπησε βίαια. Ο Άντον έμεινε να τον κοιτά κι έπειτα ήσυχα έφυγε – «ήθελα να σας δείξω» είπε στα παιδιά, «ότι είναι βλάκας, γι΄ αυτό χτυπά». Το μήνυμα ήταν, πως μόνον οι βλάκες χτυπούν - «σ΄ έναν καλύτερο κόσμο».

http://www.protagon.gr/

Συλλήψεις ανά πάσα στιγμή…

Πάμε για συλλήψεις; Είναι πολύ πιθανόν. Αρκεί να…εκδοθεί ένταλμα από τους εφέτες ανακριτές, είπε η Έρρικα Βαλλιάνου στον ANT1.

Βέβαια, έχουν και δεύτερη επιλογή – πέραν του εντάλματος – να τους καλέσουν σε ομολογία. Αλλά αυτό, είναι στην κρίση τους.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Αινιγματική ξανθιά με καυτό μίνι, βολτάρει πίσω από τον Σαμαρά την ώρα της ομιλίας του [εικόνα]

Ηταν δύσκολο για αρκετούς χθες να συγκεντρωθούν στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Προσφορά» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο λόγος ήταν η παρουσία μιας νεαρής με ένα εφαρμοστό μίνι φόρεμα που κυκλοφορούσε μέσα στο πλάνο του πρωθυπουργού.

Μεικτή ζώνη

photo: nikok@Flickr
Κωστής Παπαγιώργης

Ο αέρας κοπανιστός, αυτός που με τη μορφή μπάλας τυραννάει και τέρπει περίπου όλον τον πλανήτη, δεν είναι σημερινή εφεύρεση. Η καταγωγή του κρατάει από την αρχαιότητα και από αιώνα σε αιώνα βελτιωνόταν μέχρι να βρει την τέλεια μορφή του. Ενώ λοιπόν οι δρόμοι και κάθε λογής αγωνίσματα διαμορφώθηκαν από πάρα πολύ νωρίς (στους αγώνες της Ολυμπίας), το ποδόσφαιρο χρειάστηκε πολύ χρόνο για να παραμερίσει τα άλλα αγωνίσματα και να αποβεί αδιαμφισβήτητος βασιλιάς τους. Όπως ξέρουμε, όλα μα όλα τα αθλήματα κατάγονται από τον πόλεμο, ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι αυτό που διέπρεψε στα πάντα: στην έλξη του κόσμου, στον μαγνητισμό των παιδιών, στην τρέλα του φανατισμού, στη διάρκεια της αφοσίωσης που είναι περίπου ισόβια. Στο πρώτο τεύχος της αθλητικής εφημερίδας «Ομάδα» διαβάζαμε πριν από πολλά χρόνια το «πιστεύω» του οπαδού: Αν είναι αυτή αγάπη δεν ξέρω / όταν είσαι μακριά μου υποφέρω / ποθώ πότε θα ‘ρθει Τετάρτη ή Κυριακή / να σε θωρώ με το κοντό βρακί.

Ενώ λοιπόν όλα τα συμπράγκαλα του πολέμου (ακόντια, σπαθιά, σφύρα, σφαίρα, κουπιά, σκυτάλη κ.λπ.) παρέμειναν στα αγωνίσματά τους, η μπάλα με τον πεπιεσμένο αέρα συνέτριψε πάσα αντίσταση. Ουσιαστικά είναι η πιο πρόχειρη αφορμή για παιχνίδι, αφορμή που ξεκίνησε από τις αλάνες για να στρογγυλοκαθίσει τελικά στα αχανή γήπεδα της υφηλίου, χωρητικότητας 100 και 200 χιλιάδων φιλάθλων. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, άπασες οι χώρες της υφηλίου ενέδωσαν στη βασιλική γοητεία του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα, σήμερα, ο πλανήτης να μπορεί να θεωρηθεί «μπάλα» περιστρεφόμενη που ανήκει σε όλους και σε κανέναν.

Βέβαια το λεπτό ζήτημα του φανατισμού και της αφοσίωσης σε μιαν ομάδα – που άλλωστε είναι και το μέγα μυστικό, καθώς ο οπαδός θυμίζει σκύλο που κυνηγάει στο έδαφος τη σκιά μιας πεταλούδας -, γοργά και θεριεμένα ταυτίστηκε με τη γειτονιά της ομάδας, την πόλη της, τη χώρα της. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί τοπικιστικού θαύματος στο οποίο διέπρεψαν τα εγγλέζικα κολέγια. Όπως ξέρουμε τα παλαιά κολέγια με τους τροφίμους φοιτητές, είχαν ένδεκα κοιτώνες (εξού και οι ένδεκα παίκτες) και έναν διαιτητή που δεν φυσούσε σφυρίχτρα παρά κουνούσε ένα μαντήλι.

Βέβαια τα καλύτερα πράγματα είναι τζάμπα. Όπου πήγαιναν οι εγγλέζοι ναύτες δεν έχαναν την ευκαιρία να διδάξουν και το ποδοσφαιριλίκι τους. Αυτοί μετέδωσαν στη Σμύρνη το ποδόσφαιρο και οι Σμυρνιοί μετανάστες το έφεραν στη Θεσσαλονίκη. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους, ο Κολτ τους έκανε ίσους, το ουίσκι όμορφους και το ποδόσφαιρο τρελούς....

Όταν βλέπει κανείς την κατάμεστη κερκίδα από τους οπαδούς να πετιούνται πάνω - σε κάθε φάση - λες και κάθονται πάνω σε φρυγανιέρα, το συμπέρασμα είναι προφανές: ο οπαδός δεν αυτοπυροβολείται στο γόνατο, δεν χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο (που να τον βρει άλλωστε;), απλώς ζητάει το απόλυτο και ενίοτε παραμένει ανήμπορος να αποδεχθεί το αποτέλεσμα. Η κατάμεστη κερκίδα του γηπέδου είναι, θα λέγαμε, το αντίθετο του θεάτρου: ενώ οι θαμώνες του θεάτρου συμπάσχουν παρακολουθώντας το δράμα, οι οπαδοί παραφέρονται σαν γαλαρία που χάνει από παντού μέχρι τη στιγμή που η μπάλα θα βρεθεί στο πλεχτό. Οι ιαχές και τα ποδοβολητά που τείνουν να γκρεμίσουν το γήπεδο φαίνεται να έρχονται ακριβώς στην ώρα τους, σαν τον πάλαι ποτέ πρωσικό σιδηρόδρομο.

Επειδή έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και έχουμε ζήσει επί δεκαετίες τον φανατισμό για μια ομάδα, μπορούμε, με κάποιο φρένο τέλος πάντων, να περιγράφουμε από Κυριακή σε Κυριακή τα αλλόκοτα του ποδοσφαίρου χωρίς να χαλάμε την καρδιά μας με τις συχνές ζαβολιές παιχτών και διαιτητών. Ο οπαδός είναι τόσο μικρόψυχος και αδύναμος μπρος στην αδυναμία της ομάδας, ώστε θα μπορούσε να μαχαιρώσει πισώπλατα, τόσο τον αντίπαλο, όσο και τον ίδιο τον εαυτό του.

http://www.protagon.gr

Ν.Ο. Πατρών: Ανακοίνωση-διευκρίνιση για... μεταγραφές

Απο το ΝΟ Πατρών δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά τα σημερινά  15/10/13 δημοσιεύματα από τον τύπο για μεταγραφές αθλητών του ΝΟΠ που ανήκουν στις ακαδημίες υδατοσφαίρισης, που με τόσο κόπο και σκληρή προσπάθεια τα τρία τελευταία  χρόνια έχει δημιουργήσει  με επιτυχία ο όμιλος μας, δηλώνουμε ότι θα ήταν αφελές από μέρους μας να συζητάμε για μεταγραφές. 
Μεταγραφές έχουν γίνει σε αθλητές που οι γονείς

Δείτε τι πόσταρε η Κατερίνα Στικούδη !

Λάτρης των social media είναι η Κατερίνα Στικούδη! Η παρουσιάστρια, μοντέλο και
τραγουδίστρια πόσταρε φωτογραφία της στο instagram!

Θυμάστε τη "Δεβόρα" από τη σειρά "Εκείνες και γω";;; Δείτε πώς είναι σήμερα!!!

Δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που η Νίκη Σερέτη συμμετείχε στη σειρά «Εκείνες κι Εγώ», ως «Δεβόρα». Η ηθοποιός που μας είχε χαρίσει απίστευτες ατάκες στο πλευρό...
του Γιάννη Μπέζου με την χαρακτηριστική και πολύ αστεία προφορά της, καμία σχέση δεν έχει με την τότε εικόνα της!

Το όνειρο της νύφης

Θεολόγος Αλεξανδράτος

Η Μπράνκα Ντέλιτς, Αυστραλή υπήκοος με οικογενειακή καταγωγή από την Κροατία, μεγάλωσε στη χώρα των καγκουρό με ένα όνειρο: να παντρευτεί τον Τζον Μπον Τζόβι.

Ο Αμερικανός ρόκερ ήταν ο μεγάλος έρωτας της κοπέλας, εξ αποστάσεως βέβαια, και η 34χρονη σήμερα Μπράνκα είχε αληθινή ψύχωση μαζί του.

Αφού πέρασε την εφηβική ηλικία και διαπίστωσε, όπως τόσα άλλα παιδιά στην ηλικία αυτή, ότι το όνειρό της ήταν απατηλό συνέχισε να λατρεύει τον Μπον Τζόβι αλλά πλέον είχε αντιληφθεί ότι δεν υπήρχαν και πολλές πιθανότητες να παντρευτεί το είδωλό της. Το γεγονός ότι ο Αμερικανός ρόκερ είναι παντρεμένος εδώ και 20 χρόνια ήταν ένας παράγοντας που την έκανε να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, το ότι ζούσαν σε δύο άκρες του κόσμου ένας άλλος.

Η Μπράνκα είχε πολυετή δεσμό με τον Γκονζάλο Κλαντέρα αλλά τη σχέση αυτή δεν την ενέκριναν οι γονείς της. Όταν λοιπόν αποφάσισε να παντρευτεί τον καλό της, έβαλε μπροστά και το σχέδιο της. Αφού δεν μπορούσε να νυμφευθεί τον Μπον Τζόβι, έπρεπε να βρει τρόπο να τον συμπεριλάβει στον γάμο της.

Ξεκίνησε λοιπόν έναν αγώνα στο διαδίκτυο ώστε να είναι ο ρόκερ αυτός που θα την συνοδεύσει στην εκκλησία και θα την παραδώσει στον γαμπρό.

«Όλη της τη ζωή η Μπράνκα πίστευε ότι θα παντρευτεί τον Τζον Μπον Τζόβι. Όταν με λύπη διαπίστωσε ότι αυτό δεν θα γινόταν, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Γκονζάλο» έγραφε στη σελίδα που δημιούργησε και μάζεψε αρκετούς υποστηρικτές.

Κανόνισε μάλιστα ο γάμος να γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι του Λας Βέγκας όπου ο Αμερικανός μουσικός είχε νυμφευθεί την σύζυγο του Δωρόθεα το 1989 και να συμπέσει με συναυλία που θα έδινε ο Μπον Τζόβι στην πόλη.

«Αν δεν έρθει να με συνοδεύσει στην εκκλησία, το πιο πιθανό είναι να αφήσω το γάμο και να πάω στη συναυλία» έγραφε η Μπράνκα και με τα πολλά έπεισε τον Μπον Τζόβι ο οποίος την παρέδωσε χαμογελαστός στο γαμπρό.

Ούτως ή άλλως ο πατέρας της δεν θα τη συνόδευε αφού δεν ενέκρινε τη σχέση της με τον Καλντέρα αλλά «εμείς τα καταφέραμε κόντρα σε όλους, όπως ο Τόμι και η Τζίνα στο τραγούδι «Livin’ on a prayer» είπε η νύφη μετά την τελετή

http://www.topontiki.gr/

Ποιοι και γιατί σπρώχνουν την Ελλάδα στις κάλπες

Όλο και περισσότερες τρικλοποδιές βάζουν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση
Τα τελευταία 24ωρα, ξεχώρισε ο απρόκλητος αλλά ιδιαίτερα προκλητικός υπαινιγμός του ισχυρού άνδρα της ΕΚΤ Γκ. Άσμουσεν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προανήγγειλε την λήψη νέων μέτρων για την χώρα μας.
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα, οι δανειστές μας εκτραχύνονται όλο και περισσότερο.

Ντερμπεντέρης – Μαξίμου… γούτσου γούτσου!..

Μετά την Πιπιλή (έκανε θραύση το tweet, με το γούτσου γούτσου) την σκυτάλη πήρε ο Ντερμπεντέρης, ο οποίος κατέθεσε…στο δελτίο του MEGA τον αποτροπιασμό του για όσους κάνουν δημόσιες σχέσης με την Χρυσή Αυγή.

Η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στους ψηφοφόρους, που εγκλωβίστηκαν στην Χρυσή Αυγή. Αυτοί, είπε, πρέπει να κατευθυνθούν προς «τα κόμματα του λεγόμενου, άντε να το πω κι εγώ, συνταγματικού τόξου».

Αύριο κιόλας…

http://nonews-news.blogspot.gr/

A1 χαντ-μπολ γυναικών: Διπλή αλλαγή ομάδων λίγο πριν την σέντρα

Φαίνεται τελικά ότι αυτό που λίγο ή πολύ ήταν γνωστό ότι θα συμβεί στο πρωτάθλημα της Α1 χαντ-μπολ γυναικών, συνέβη τρεις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αφού αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί κι επίσημα η αποχώρηση των συλλόγων

Μαχαίρωσε τον αστυνομικό για την τιμή της αδελφής του…

Μετά από τρεις αναβολές, το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δεν δέχθηκε σήμερα το αίτημα για 4η που κατέθεσε ο συνήγορος 41χρονου κτηνοτρόφου από το Μαδράτι, για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 10...
Ιουλίου 2008, σε μπαρ του Αγίου Νικολάου, με θύμα Ειδικό Φρουρό που τότε, υπηρετούσε στα ΤΑΕ Λασιθίου.

Ο 41χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, οπλοφορία μαχαιριού, οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή και εξύβριση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Στις 22 Οκτωβρίου 2013 η επίσημη παρουσίαση του iPad 5ης γενιάς

H Apple επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε νωρίτερα κυκλοφορήσει από το δίκτυο Bloomberg, σύμφωνα με την οποία θα παρουσιάσει νέα προϊόντα στις 22 Οκτωβρίου 2013. Με μια φειδωλή, πολύχρωμη, πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ, η Apple γράφει «έχουμε πολλά ακόμα να καλύψουμε» και παραπέμπει στην εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο την Τρίτη το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδας), στο Yerba Buena Center for the Arts Theater.

Βιοκαύσιμο θέρμανσης στα σχολεία από χρησιμοποιημένα τηγανέλαια από τον Δήμο Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων αναπτύσσει οικολογικές μεθόδους για την θέρμανση σχολείων της πόλης αξιοποιώντας τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια, έτσι σνεχίζεται η συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων τα οποία μετατρέπονται, μετά ...
από επεξεργασία, σε βιοκαύσιμο, στο πλαίσιο Πιλοτικού Προγράμματος που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. και η Aντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων.

Ήδη έχει γίνει επεξεργασία 2.800 λίτρων τηγανελαίων που συλλέχθηκαν στα 23 Σχολεία που

Αλκοολισμός: Συνήθεια ή εξάρτηση;

Γράφει ο Κωστής Ζαμπετακης
Ο αλκοολισμός είναι μια απειλητική και ταυτόχρονα ύπουλη μάστιγα για τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Οι επιβλαβείς συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του αλκοόλ είναι καίριας σημασίας για τους ανθρώπους που...
κάνουν χρήση αλλά και τον ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο τους. Έχει υπολογιστεί ότι σε ποσοστό 50% των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, η χρήση του αλκοόλ ήταν η βασική αιτία, ταυτόχρονα η κατάχρηση του αλκοόλ είναι παρούσα σε ποσοστό 50% των βιασμών και δολοφονιών. Οι άνδρες κατέχουν τα πρωτεία της κατανάλωσης σε σχέση με τις γυναίκες.
Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο Xperia Z1 «συνδυάζει τις καλύτερες τεχνολογίες της Sony σε ένα λεπτό, αδιάβροχο, καλοσχεδιασμένο Android smartphone». Πρόκειται για ένα ισχυρό κινητό, στο οποίο έχει χωρέσει μία σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, όπου χάρη στον συνδυασμό φακού, αισθητήρα και επεξεργαστή μπορεί να παραχθεί εξαιρετικό αποτέλεσμα.

ΕΠΣ Αχαϊας: Το πρόγραμμα του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Το πρόγραμμα του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Αχαϊας έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση με αγώνες την ερχόμενη Τετάρτη 23 του μήνα και τα υπόλοιπα ματς την Τετάρτη 30/10.
23-10-2013
15:30 "Κ.ΖΑΡΡΑΣ" (Σαραβαλίου): Θέα - Πατρεύς
15:30 Ζαρουχλεΐκων: Δίας - Διαγόρας

Μάκης Ψωμιάδης: Να δικαστώ, να λάμψει η αλήθεια

"Θέλω να δικαστώ για να λάμψει η αλήθεια", είπε ο Μάκης Ψωμιάδης, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για νέα αναβολή της...
δίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το αίτημα των δικηγόρων του για νέα αναβολή απορρίφθηκε από την έδρα και η δίκη του με την κατηγορία υπεξαίρεση χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα προχωρήσει κανονικά.

ΕΕ: 134 εκατ. ευρώ για έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Την έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή βοήθειας σε τέσσερα έργα για τη βελτίωση και επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα συνάδει με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

Κοινωνική Ανατολή: Ο Δεκάλογος του επαναστάτη του καναπέ!

από Λεωνίδας
Που πήγαν οι επαναστάτες του καναπέ;
1. Κάθε επαναστάτης του καναπέ που σέβεται τον εαυτό του αλλά και την κοινωνία για την οποία αγωνίζεται, οφείλει να έχει όλες τις...
αγωνιστικές ιστοσελίδες που παρακολουθεί συστηματικά (και όχι συστημικά) σε ξεχωριστό φάκελο στα Bookmarks με τον εξτρεμιστικό τίτλο «Επανάσταση».

2. Κάθε επαναστάτης του καναπέ γνωρίζει ότι μπορεί να αργήσει η ξαστεριά, οπότε φροντίζει να ελέγχει και τις προσφορές σε είδη που μπορεί να του φανούν άμεσα χρήσιμα, όπως ένας πιο άνετος καναπές. Επειδή κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από φαγητό, ρίχνει και μια ματιά σε προσφορές Super Market ή καταστημάτων εστίασης της γειτονιάς. Κάτι τέτοιο βέβαια, ειδικά σε

"Εμφύλιος" στην τρόικα για την Ελλάδα

Διχασμένη εμφανίζεται η τρόικα, ως προς τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η Κομισιόν φέρεται να είναι ανοικτή - αν όχι και θετικά διακείμενη - στην πρόταση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το χρηματοδοτικό κενό του 2014, μέσω της αναχρηματοδότησης (μετακύλισης) ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κατέχουν οι τράπεζες της χώρας μας και λήγουν την επόμενη χρονιά.

Ταε-Κβον-Ντο: Θετικό ξεκίνημα για την Αστραπή Πάτρας

Με το δεξί μπήκε στην φετινή σεζόν η Αστραπή, αφού κατά την διεξαγωγή του Διασυλλογικού πρωταθλήματος τάε κβον ντο στην Χαλκίδα, κατάφερε να κατακτήσει δυο μετάλλια. 
Ο Πέτρος Τσούλος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία των -53κ. στις μαύρες ζώνες και ο Παύλος Κουστουράκης

Αποφασίζουν την Πέμπτη για απεργίες οι κτηνοτρόφοι

Αντιδράσεις για τις αποζημιώσεις και την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο. Συνεδριάζει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης... Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.

«Η εξισωτική αποζημίωση που πήραν κάποιοι κτηνοτρόφοι είναι σημαντικά μειωμένη, ενώ το ποσό που έλαβαν ορισμένοι ως επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, καταγράφεται συρρικνωμένο ως 35%» τόνισε ο κ. Καμπούρης, σύμφωνα με τον οποίο καταγράφεται έντονη η ανησυχία των

Ο τόπος είναι ο συνάνθρωπος

Γιώργος Ι. Αλλαμανής

«Εδώ ήρθα για μένα. Ο εαυτός μου δεν είναι το εγώ μου, είναι η οικουμενική μου ύπαρξη. Είμαι συνοδοιπόρος και φίλος με τα δέντρα, τα δάση, τη φύση και τους ανθρώπους που μπορούμε να συν-κινηθούμε. Αυτοί, που μπορούμε να ψάξουμε μαζί κοινές αλήθειες. Αυτοί που υψώνουν την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την αυτοοργάνωση πάνω από το κέρδος. Νομίζω πως αυτή η μειοψηφία των γενναίων πάντα γράφει την ιστορία αυτού του κόσμου».

Τάδε έφη Δημήτρης «Χαΐνης» Αποστολάκης στα παρασκήνια της συναυλίας «Για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ», το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Μια συναυλία - σταθμό που πολλά μέσα ενημέρωσης επιμελώς απέκρυψαν εξυπηρετώντας πασίγνωστα ιδιωτικά συμφέροντα. Για να σταματήσει η εκμαυλιστική, ρυπογόνα και ξεδιάντροπα χαριστική «επένδυση» της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Είδα στην οθόνη του υπολογιστή (τηλεόραση ανοίγω μόνο για να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι) τη «μειοψηφία των γενναίων»: δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έδωσαν το «παρών». Και αναρωτήθηκα τι σημαίνει πατριωτισμός στην εποχή της Μέρκελ, του Τόμσεν, του κυρ-Αντώνη, του Ευάγγελου, του Φαήλου και του Κασιδιάρη, των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των καλύτερων νέων μυαλών του τόπου που δραπετεύουν μαζικά στο εξωτερικό.

Με πρόλαβε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, πεντακάθαρος στη διατύπωση και κοντοκουρεμένος.

«Ο τόπος είναι ο συνάνθρωπος» είπε, πάλι στο YouTube (το Ίντερνετ και τα μάτια μας!). «Αυτό είναι πατριωτισμός: να αγαπάς τον τόπο σου. Και να παλεύεις για να συνεχίσει να υπάρχει ώστε να τον χαρούν οι άλλοι άνθρωποι που έρχονται μετά από σένα. Όταν είσαι τέτοιος πατριώτης, τότε αγαπάς και τις πατρίδες όλων των ανθρώπων».

Είπε όμως και κάτι άλλο: ότι ακόμα και οι απελπισμένοι που προτιμούν ένα μεροκάματο απ’ τη φύση «πρέπει να στηριχτούν με τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη». Τώρα που γεμίσαμε εχθρούς, ο τρομοκρατημένος συνάνθρωπος πρέπει να ξανακερδηθεί. Με άλλα λόγια, ας συναντηθούν οι φωνές μας στα ρεφρέν ακόμα και με τους υποταγμένους.

Κατά τα άλλα, fast track, success story και... no mercy. Επενδύσεις με κάθε κόστος.
Ένα μεροκάματο - ξεροκόμματο, με το δηλητήριο να τρέχει απ’ τις βρύσες των σπιτιών, τον υδροφόρο ορίζοντα σάπιο και τα δάση ξεριζωμένα.

Διαβάζω, προς τα παρόν στα «ψιλά» της κυρίαρχης ενημέρωσης, ότι θα οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για την ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων στο χωριό Σκουριές της Χαλκιδικής. Ξέρετε δα πώς λειτουργούν αυτά: σαν τον άσο στο μανίκι που σύντομα θα βγει φαρδύς - πλατύς στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία των 8.00, με τη διαβεβαίωση «τώρα, θα σε σώσω και από το άλλο άκρο».

Η συναυλία του περασμένου Σαββάτου έδειξε ότι αυτή η απάνθρωπη παρτίδα πόκερ μπορεί να μην είναι «περίπατος» για τους (χαρτο)κλέφτες των ονείρων μας και των ονείρων των παιδιών μας.

http://www.topontiki.gr/

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα έχουν «βιολογικές επιδράσεις»

Η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορεί να προκαλέσει βιολογικές αλλαγές στο σώμα, όμως από τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα δεν φαίνεται να έχει «αποδεδειγμένη επίδραση» στην υγεία, ανακοίνωσε η γαλλική Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία (ANSES).
Αυτή η μελέτη της ANSES, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, βασίζεται σε περισσότερες από 300 επιστημονικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνές επίπεδο από το 2009.

Καταργήθηκαν, τα… «άκρα»…

Ο Χατζηνικολάου σχολιάζοντας τα όσα έγιναν σήμερα στην Βουλή βρήκε ένα καλό.

Το γεγονός ότι…κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και την διακοπή της χρηματοδότησης της, υπήρξε σε πολλά σημεία προσέγγιση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

Κι αυτό, όπως είπε, καταργεί στην πράξη την θεωρία των δύο άκρων…

http://nonews-news.blogspot.gr/

Δεν δηλητηριάστηκε με πολώνιο ο Αραφάτ

Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι δεν βρέθηκαν ίχνη του ραδιενεργού πολώνιου από τις εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα από τα προσωπικά αντικείμενα του εκλιπόντος...
παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ τα οποία περιείχαν σωματικά υγρά.

"Δεν μπορεί να πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο — οι ρώσοι εμπειρογνώμονες δεν εντόπισαν ίχνη αυτής της ουσίας", δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ο Βλαντίμιρ Ουίμπα, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Βιοϊατρικής Υπηρεσίας.

Καναδέζικο αντιαεροπορικό όπλο σε κοντέινερ με παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή

Πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια, που έχει περισσότερο τη μορφή αντίκας, περιλαμβάνει το ένα από τα δύο κοντέινερ που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ΣΕΠ στον Πειραιά και φέρεται να συνδέεται με καταζητούμενο επιχειρηματία.
Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια του πολεμικού αντικειμένου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί για τι πρόκειται.

ΕΠΣ Αχαϊας: Με χόρτο το νέο γήπεδο στο Α. Κάνιστρας!

Η αποκάλυψη της εφημερίδας "Match της Αχαϊας" για το νέο γήπεδο που σκέφτονται να φτιάξουν οι ιθύνοντες της ΕΠΣ Αχαϊας έκανε θετική εντύπωση στους ανθρώπους του χώρου.
Βέβαια, η σκέψη των ανθρώπων της Ένωσης

Ευρωλίγκα μπάσκετ: Πρεμιέρα σε… τρεις δόσεις!

Η στιγμή της έναρξης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη έφτασε. Η Ευρωλίγκα επιστρέφει από σήμερα το βράδυ και για το επόμενο τριήμερο με δώδεκα (12) ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
Σήμερα λοιπόν η αυλαία ανοίγει με δύο αναμετρήσεις. Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ θα φιλοξενήσει

Παρά την κρίση οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα

Αύξηση 10,1% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Οι άδειες που εκδόθηκαν  ανήλθαν σε 3.814 από 3.463 πέρυσι - Αύξηση 5,5% στις πωλήσεις  και στην Ευρώπη τον ίδιο μήνα