Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η αγανάκτηση Χρυσολωρά και η «ανακάλυψη της Αμερικής» για τα off the record

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από την Τετάρτη ένα κείμενο –ανάρτηση στο Facebook- του Ν. Χρυσολωρά, ανταποκριτή της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, στο οποίο αναφέρει πως «η κυβέρνηση πιέζει τα ελληνικά μίντια να σπάνε συστηματικά το off the record κοινοτικών αξιωματούχων, ώστε να μην μας μιλάει κανένας στις Βρυξέλλες και να μην μεταδίδουν "ενοχλητικές" πληροφορίες οι Έλληνες ανταποκριτές». Την Πέμπτη ο δημοσιογράφος με νέα του ανάρτηση εκφράζει την αγανάκτησή του... «Με έχουν πρήξει με αυτήν την κωλοανάρτηση στο Facebook, που να μην την έκανα». «Έλεος! Με το post αυτό ανακαλύφθηκε η Αμερική;».

«Μ' έχουν πρήξει από χθες με αυτήν την κωλοανάρτηση στο Facebook, που να μην την έκανα... Την αναδημοσιεύουν (χωρίς να με ρωτήσουν) σε μπλογκ, μου ζητάνε συνεντεύξεις, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Έλεος! με το post αυτό ανακαλύφθηκε η Αμερική; πρώτη φορά είναι που σπάει το off the record, και παραβιάζεται ο κώδικας δεοντολογίας, με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο; που γίνονται ρεζίλι οι Έλληνες δημοσιογράφοι; δεν ενοχλείται κανείς που όχι μόνο έβγαλαν στον αέρα την ταυτότητά του στον αέρα, αλλά και διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του;

Αυτή είναι η κόρη του Αντώνη Σαμαρά που σπουδάζει φυσικά στο Λονδίνο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τα χνάρια της μητέρας της Γεωργίας της και όχι του πατέρα της ακολουθεί η πρωτότοκη, 23χρονη, κόρη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Ελένη Δανάη ή απλά «Λένα» για τους δικούς της ανθρώπους.

Η τρισέγγονη της Πηνελόπης Δέλτα, σύμφωνα με το Newsbomb αποφοίτησε το 2008 από το Κολέγιο Αθηνών, την ίδια δηλαδή χρονιά που αποφοίτησαν και η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Μαργαρίτα, αλλά και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος γιος της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Κάνοντας τα Αδύνατα Δυνατά: Η περίπτωση ενός “Γελοιογράφου του Βασιλιά”

Σπύρος Δερβενιώτης

“Διαρκής Υπέρ Αδυνάτων Λόγος”. Έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Παντελής Μπουκάλας τη Γελοιογραφία, δίνοντας έναν ορισμό που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ας το έχουμε αυτό κατά νου όσο εξετάζουμε την απόληξη της πρόσφατης “Χατζοπουλειάδας”. Για τους μη γνωρίζοντες (ναι, και΄τους τρεις), ο γελοιογράφος των “Νέων” Δημήτρης Χαντζόπουλος, έχοντας ήδη πίσω του “bad blood” με τον ΣΥΡΙΖΑ εξ αιτίας αυτού του πρωτοσέλιδου, έγινε εκ νέου αντικείμενο σφοδρής κριτικής από αριστερούς αναγνώστες και απο την “Αυγή” λόγω απανωτών γελοιογραφιών του που αφορούσαν γυναίκες πολιτικούς που το μόνο κοινό τους στοιχείο εκτός από το φύλο, είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στάθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λέει

Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com
του Γιώργου Χρονά

Από το 1970 «ψάχνω» τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι μουσικές του με οδηγούσαν σ’ αυτόν. Στη ζωή μου, στον Πειραιά, ηχούσαν σαν νυχτερινά ρέκβιεμ. Σάλπιγγες από τα τείχη. Τη μια φορά τού άφησα σε έναν φάκελο, στην πόρτα του, τα ποιήματά μου. Το σπίτι του απείχε τριάντα μέτρα από το δικό μου, στου Φιλοπάππου. Τα έλαβε ποτέ;

Την άλλη φορά, όταν ήμουνα στο Μέγαρο Μουσικής, στην τελετή της παράδοσης του αρχείου του, πιο εύκολα πλησίασα τον Χρήστο Λαμπράκη -και είχα διάλογο μαζί του- παρά τον ίδιο που περιστοιχίζετο από πλήθος θαυμαστών του. Ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, που ήταν κοντά του, μου φώναξε: δεν θα μπορέσετε να του μιλήσετε!

Για ποιους δουλεύει ο Α. Γεωργιάδης; Μπίζνες με τη ζωή και το θάνατο

των Α.Μάντζιου, M.Μπούρου, Ε. Μπαμπαλώνα *

Η ζωή ως όριο

Μία από τις κεντρικές παραδοχές στις οποίες στηρίζεται το σημερινό πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης, είναι ότι τα χρόνια προ κρίσης «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας». Η πολιτική που ακολουθείται ως απάντηση στην κρίση αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, μια διαλεκτική ένταση ανάμεσα στο «ζούσαμε» και στις «δυνατότητες». Σε πρώτο επίπεδο η επιβολή της βίαιης υποτίμησης σημαίνει να «μάθουμε» να ζούμε με λιγότερα. Λιγότερα δικαιώματα, όνειρα, ανάγκες, συναισθήματα. Λιγότερη αξιοπρέπεια.

Μα πριβέ club στην Ελλάδα;

Ρέα Βιτάλη

Club στην Ελλάδα; Τόσο ξένη έννοια. Άστα για την Αγγλία. Εμείς κάναμε πράξη τον Μαρξ. Όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες, τουλάχιστον στη διασκέδαση. Κοινωνικές τάξεις; Διαχωρισμοί; Πας καλά; Κάτω από τον δικό μας ήλιο; Ποια συνοριακή γραμμή ν΄ αντέξει. Οι αδελφοί Πανά, ο Χρύσανθος και ο Σπύρος, αποτόλμησαν ένα club, μια λέσχη, στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο για μέλη. Βέβαια, όπως πάντα, με δική τους σφραγίδα «my way».

Τους εκτιμώ αμφότερους. Πώς να σας τους συστήσω; Άνθρωποι της μέρας που έδωσαν στίγμα στις νύχτες μας. Ξεθόλωτοι (δικός μου όρος). Ξεκαβαλημένοι εκ γέννας. Χρόνια και χρόνια… άλλαξαν ονόματα «αρχόντων» στους χώρους της διασκέδασης, άλλαξαν ντεκόρ τα μαγαζιά, έρευσε χλίδα στις τουαλέτες… τόση πολυτέλεια που αξιώθηκαν οι τουαλέτες!

Γιατί... τιναζόμαστε στον ύπνο μας- Η χαρακτηριστική πτώση του σώματος έχει εξήγηση

Στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα. Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα λίγο πριν φτάσουν στο έδαφος. Άλλοι ισχυρίζονται πως βιώνουν εξωσωματικές εμπειρίες οι οποίες λήγουν πάλι με αυτό το τίναγμα.
Σε κάθε περίπτωση αυτός ο σπασμός έχει απασχολήσει πολλούς. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας.

Η κάμηλος και ο κώνωψ

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Παλιότερα, το νεοπαγές ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ. Λοιδορίες, χλεύη, συκοφαντίες, ειρωνικά σχόλια και απίθανοι ερμηνευτικοί ακροβατισμοί προκειμένου να αναχαιτιστεί η δυναμική τους. Το λαϊκό ρεύμα της «Αλλαγής» σάρωσε τα πάντα.

Η αντιμνημονιακή φόρα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, αλλά δεν παύει να υπάρχει απειλητική για το καθεστώς του Μνημονίου και δυνάμει ανατρεπτική...

Pussy Riot Gulag

Νίκος Κακαρίκας

Η Nadezhda Tolokonnikova των Pussy Riot βρίσκεται από χτες στις φυλακές-στρατόπεδο εργασίας της πόλης Nizhniy Ingash. Μια πόλη, στην επαρχία Krasnoyarsk της Σιβηρίας, η οποία απέχει 3.553 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Κατά την περίοδο του χειμώνα το θερμόμετρο σπάνια ξεπερνά τους 0 βαθμούς Κελσίου. Στο ιδιαίτερα σκληρό για κάθε άνθρωπο περιβάλλον, οι συγκεκριμένες φυλακές είχαν «εξυπηρετήσει» στο παρελθόν και το σοβιετικό καθεστώς αφού ήταν ένα από τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας (gulag) που είχαν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σιβηρίας.

Ο Γιάννης και η Όλγα είναι υπάλληλοί μας

Γιώργος Ανανδρανιστάκης 

Οι μεγάλοι όμιλοι των ΜΜΕ χρωστούν στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ποσά τεράστια, καταφανώς μεγαλύτερα απ' οποιαδήποτε άλλη περίοδο στο παρελθόν.

Δεν είναι όμως μόνο τα ποσά που κάνουν την εξάρτησή τους από τις τράπεζες σχεδόν απόλυτη. Είναι κυρίως η αδυναμία να βρουν άλλους πόρους, με τις κυκλοφορίες στο ναδίρ, με τις διαφημίσεις στα Τάρταρα, με τους ιδιοκτήτες τους να μην έχουν μπει ακόμη και με τα δύο πόδια στη νέα μοιρασιά. Ξέρετε τι σημαίνει απόλυτη εξάρτηση;

Βοήθεια, τα έμπλεξα!

Photo: Izzy Guttuso/Flickr
Γιούλα Ράπτη

Είδα στον ύπνο μου ότι πήγα για σκι. Θαλάσσιο. Κι ήμουν σ΄ ένα ωραίο νησί, που έμοιαζε ελληνικό, αλλά δεν θυμόμουν ποιο. Όλοι μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες, μια Βαβέλ, αλλά πού και πού ακουγόταν ένα «όχι, ρε γαμώτο!» ή «έλα, ρε μαλάκα!» και αναθαρρούσα.

Μετά, λέει, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο κύριος Φώτης. Πάνω που πήγα να παραπονεθώ ότι μ΄ έχει στήσει, κατάλαβα ότι δεν ήταν ο ηλεκτρολόγος, αλλά ο Κουβέλης. Και ρωτούσε τη γνώμη μου για την πρόταση της Ντόρας. Τι να του πω εγώ μια ανένταχτη άστεγη της Αριστεράς;
Επικαλέστηκα ότι τα τηλέφωνα παρακολουθούνται και το κλείσαμε.

Πέρασαν 40 χρόνια… - Δύο διαδικτυακές αναφορές για την φοιτητική εξέγερση του 73 στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δύο διαδικτυακές αναφορές για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης... Aφιερωμένες στο φάντασμα της εξέγερσης που πλανιέται πάνω από τα Πανεπιστήμια εδώ και σαράντα χρόνια. Και οι δύο - η πρώτη είναι συνέχεια-επέκταση της δεύτερης - έχουν αναπτυχθεί στο Τμήμα Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών με πρωτοβουλία μιας ομάδας παλιών συναγωνιστών της φοιτητικής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 στην Πάτρα. Περιλαμβάνουν

Κύριε Τζαμτζή, εμείς κάνουμε το παξιμάδι μας σκατό!

Πέτρος Κατσάκος

«Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής», δήλωσε ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής συμπληρώνοντας πως έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι για να επιβιώσει μετά τις περικοπές της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ο βουλευτής που δηλώνει ανειδίκευτος πολιτικός επιστήμων-αγρότης υπεραμύνεται της αξιοπρεπούς διαβίωσης των λειτουργών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ψηφίζοντας παράλληλα νομοσχέδια και ΠΝΠ που εξαϋλώνουν ανθρώπους και αξιοπρέπειες.

Ο Απόλλων Πάτρας συγκεντρώνει ρούχα για άπορους

Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας, κ. Κώστας Καραπάνος, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ομάδα και τα καθαριστήρια Stegno, να συγκεντρώσει ρούχα για να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Καλά τα λένε οι Γερμανοί αλλά μόνο για τον εαυτό τους

Αύξηση μισθών, μείωση φόρων και ενίσχυση επενδύσεων. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που προτείνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προκειμένου να μειωθεί το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας.

Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, έπραξαν ακριβώς το αντόθετο. Μειώσεις μισθών, αύξηση φόρων και απουσία κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας. Παρά το γεγονός οτι η συνταγή ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Γυμναστική φοροδιαφυγή

photo: silverpixelpixie@flickr
Τάκης Καραγιάννης

Στον Έλληνα αρέσει το καλλίγραμμο σώμα. Υποθέτω πως στην Ελληνίδα αρέσει το καλοσχηματισμένο κορμί. Γυμνασμένο μεν, όχι υπερβολικά δε. Ως λαός, δεν αγαπάμε τη γυμναστική, τρέφουμε, όμως, τους οφθαλμούς μας με τα αποτελέσματά της. Κι όπως οι μύες ανοίγουν κάτω από τα μηχανήματα και τα βάρη, έτσι ανοίγει και η τσέπη των ιδιοκτητών των γυμναστηρίων. Και η τρύπα στα φορολογικά έσοδα.

Σε αυτή τη φωτογραφία, θα δείτε απόδειξη του Νοεμβρίου του 2012. Είναι από γυμναστήριο σε κεντρική περιοχή της Αθήνας και αφορά ετήσια συνδρομή. Μη φανταστείτε τίποτα ακριβά πράγματα. Δελεάζουν τον πελάτη με κάτω από 100€, ποσό ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τις αντίστοιχες μικρότερες συνοικιακές επιχειρήσεις. Πού είναι το μεμπτό;

Με εντολή Εισαγγελέα οι "Ράμπο του Περιβάλλοντος" στις "Λίμνες" (photos)

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την «αμαρτωλή» χωματερή των «Λιμνών», πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο θέμα που απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες το νομό. Χθες πραγματοποίησαν παρουσία Εισαγγελέα αυτοψία στο  χώρο Γενικοί Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους με τα όσα εντόπισαν. Μέσα σε όλα και νοσοκομειακά απόβλητα από το νοσοκομείο Πύργου, που βάση ειδικής σύμβασης έπρεπε να καταλήγουν αλλού για ειδική επεξεργασία. Στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη παραπέμπουν οι Γενικοί Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για τα όσα συμβαίνουν στις «Λίμνες» ενισχύοντας την βασιμότητα του πορίσματος. Οι ίδιοι επισήμαναν πως το συντομότερο δυνατό θα εκδώσουν το δικό τους πόρισμα. 

Η άλλη ιστορία

Του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Εχοντας το σπάνιο προνόμιο να κατέχω το αρχείο του μεγάλου καινοτόμου και πρωτοπόρου του θεάτρου μας Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, που ίδρυσε τη «Νέα Σκηνή» (1901) συγχρόνως με το «Βασιλικόν Θέατρον» που είχε σκηνοθέτη τον άλλο μεγάλο Δάσκαλο Θωμά Οικονόμου (τι εποχή!), μέσα στα ποικίλα στοιχεία βρήκα (και το παρέδωσα σε φοιτήτριά μου να το αξιοποιήσει ερευνητικά -ακόμη περιμένω) και έναν κατάλογο, που είχε συντάξει ένας γνωστός παλαιοπώλης της Αθήνας, με έπιπλα, πίνακες και τιμαλφή του Χρηστομάνου, τα οποία εκποιούσε για να ανταποκριθεί στα χρέη που του συσσώρευσε η ίδρυση και η λειτουργία του θεάτρου του.

Είχε ήδη εκποιήσει ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία της μητέρας του που έμπαινε εγγυήτρια στα συμβόλαια που έκανε με τους προμηθευτές του (υφασματέμπορους, ξυλουργούς, σιδηρουργούς, επιπλοποιούς, χρωματοπώλες, περουκέρηδες κ.τ.λ.).

Το παιδί σου δεν είναι χταπόδι να το κοπανάς

Photo: liinnea/Flickr
το κορίτσι του διπλανού portal

Έχω γνωρίσει που λέτε, παίδες μου αγαπημένοι, στο πάρτι του φίλου μου του Γεράσιμου, ένα παιδί που όταν του είπα «χαίρω πολύ» ένιωθα ότι έχαιρα πολύ. Σπάνιο για μένα, όπως καταλαβαίνετε. Πριν απ’ αυτόν, ας πούμε, είχα πει «χαίρω πολύ» στον πατέρα του Γεράσιμου που μου άπλωσε ένα ιδρωμένο χεράκι που στόχευε κάπου στο ύψος του στομαχιού μου. Καθώς το έσφιγγα ο θεός να με συγχωρέσει αλλά είχα την αίσθηση ότι το χεράκι αυτό ήθελε να μου πάρει την μπουκιά απ΄ το στομάχι (με είχε τσεκάρει ότι έφαγα 3 τεράστια σουβλάκια το προηγούμενο πεντάλεπτο).

Το παιδί ήταν ψηλό, ήταν καστανόξανθο, ήταν χωρίς το μούσι του Ρασπούτιν (κόφτε το, ρε ταλιμπανίσκοι, πια, αηδία καταντήσατε) και γενικά ήταν τζάμι.

Την άλλη μέρα με κάλεσε σπίτι του να δούμε τη συλλογή από βροντόσαυρους που διατηρούσε γι' αυτές τις περιπτώσεις. Πήγα, φυσικά. Πρώτον για να τιμήσω το γεγονός ότι κάποιος 28χρονος διατηρούσε δικό του σπίτι (όπως μου τόνισε περί τις 56 φορές ο τύπος.

Πάτρα: Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός – Εξοχική Κατοικία, Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας … Η Ελλάδα σε μια νέα επενδυτική εποχή»

Η παγκόσμια οικονομική εξέλιξη περνάει από μια ευαίσθητη εποχή και η χώρα μας έχει τεθεί επίκεντρο προσοχής στις αναλύσεις που αφορούν και τις επιπτώσεις αυτής της βαθιάς πολιτικής και οικονομικής αναδόμησης σε κοινωνικό επίπεδο.
Με ραγδαίο ρυθμό βιώνουμε σημαντικές αλλαγές στην ισορροπία βασικών υπαρξιακών παραγόντων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε την ανάγκη να αλλάξουμε κυρίως τον τρόπο σκέψης μας. 

Προσοχή: Την ημέρα των γενεθλίων αυξάνεται κατά 18% ο κίνδυνος θανάτου -Γιατί συμβαίνει αυτό

Ένα παράξενο φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως στους ηλικιωμένους φέρνει στο φως νέα επιστημονική έρευνα: Είναι 14% πιθανότερο να πεθάνει κανείς την ημέρα των γενεθλίων του σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ημέρα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας «Annals of Epidemiology», όπως σημειώνει το Seleo.gr, ερευνητές του πανεπιστημίου της Ζυρίχης αναλύοντας τα δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών, προέκυψε

Ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα»

Του Κώστα Βαξεβάνη

Το 2010 ο Ηλίας Ψινάκης είχε αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, δημόσια, «μωρή γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Ο Άδωνις δεν κατέφυγε νομικά εναντίον του Ψινάκη. Δεν γνωρίζω αν ο λόγος είναι πως θεωρούσε πως θα δυσκολευόταν να αντικρούσει νομικά τις κατηγορίες ή αν αποφάσισε να δείξει κατανόηση απέναντι στον κατήγορό του.

Ήταν η εποχή που ο Ψινάκης είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ και ο Γεωργιάδης θεωρούσε πως κάτι τέτοιο υποβαθμίζει το οραματικό κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δυτική Ελλάδα: Εφιάλτης το σκοτάδι για 130.000 οικογένειες

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Σε εφιάλτη εξελίσσεται καθημερινά για χιλιάδες πατρινούς και κατοίκους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η εξόφληση  των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί παραπέμπει σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας  καθώς μόνο μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2013 εκδόθηκαν περισσότερες από 130.000 εντολές για διακοπή της παροχής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα.

Συμμετέχει ως Μπλέ Μνημείο στην Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη ο Άδωνις!

Ο υπουργός Υγείας (και περίπου κοινωνικής Αλληλεγγύης),
συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Νίκος Ζαχαριάδης

Χρωματισμένος σε τόνους μπλε ελεκτρίκ εμφανίστηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υγείας, δηλώνοντας ότι δεν θα αφήσει να του πάρουν τη δόξα τα άλλα μνημεία ή τα Στρουμφάκια που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις

Μέρος των υποχρεώσεών του ως υπουργού Υγείας και ως Εθνικού Μνημείου θεωρεί, σύμφωνα με δήλωσή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τη συμμετοχή του στην πανευρωπαϊκή καμπάνια κατά του Διαβήτη, στα πλαίσια της οποίας χαρακτηριστικά μνημεία ευρωπαϊκών πόλεων, χρωματίζονται μπλε.

Φύτρωσαν «Μπαρ με γυναίκες» στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας

«Μπαρ με γυναίκες»... ή όπως αλλιώς είναι γνωστά διαφέρουν από τους υπόλοιπους χώρους νυχτερινής διασκέδασης, γιατί εκτός από το ποτό, προσφέρουν τη δυνατότητα γυναικείας συντροφιάς στους πελάτες τους.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς πώς διαμορφώθηκε αυτό το είδος μπαρ στο τοπίο της διασκέδασης στην Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο υπάρχει ο μύθος ότι το πρώτο μπαρ με γυναίκες λειτούργησε κατά το Μεσοπόλεμο στο Αγρίνιο.

Προφάσεις εν αμαρτίαις

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

Το παράδοξο να συζητούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας εκείνοι οι οποίοι με τις πολιτικές που εφαρμόζουν το επιδεινώνουν, έγινε την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι. Οπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ξεκίνησε η δεύτερη διάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Τη διάσκεψη κάλεσε ο Φρανσουά Ολάντ και σ' αυτή, όπως έγινε γνωστό, συμμετέχουν η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αναγνώρισε την «εξάντληση» της ελληνικής κοινωνίας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «πανέτοιμη» για την ολοκληρωμένη εφαρμογή των δύο βασικών προγραμμάτων για τους νέους που απαιτεί η Ευρώπη («Πρωτοβουλία για τους νέους» και«Εγγυήσεις για τη νεολαία»), από τον Ιανουάριο του 2014.

Πάτρα : Ο πελάτης βρήκε την αδελφή του να δουλεύει σε οίκο ανοχής

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της περασμένης  Πέμπτης, σε οίκο ανοχής που λειτουργεί στην περιοχή του Γλαύκου  της Πάτρας, όταν νεαρός άνδρας ο οποίος πήγε εκεί  προκειμένου να καλύψει τις σεξουαλικές του ανάγκες  όταν ζήτησε να δει την κοπέλα με την οποία θα …βρισκόταν, έκπληκτος είδε να παρουσιάζεται μπροστά του γυμνή η αδελφή του.

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

Photo: Alexandros Katsis / Fosphotos.com
Γιώργος Μαυρωτάς

Φέτος κλείνουμε 40 χρόνια από τον Νοέμβρη του ’73, τότε που το σύνθημα του τίτλου αντηχούσε από τους φοιτητές στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Οι συμμετέχοντες στα γεγονότα πλησιάζουν πια στην ηλικία συνταξιοδότησης. Έχουν παιδιά κι εγγόνια. Τα χρόνια που ακολούθησαν κάποιοι ήρθαν στο προσκήνιο κι άλλοι, οι περισσότεροι, έμειναν στο παρασκήνιο. Κάποιοι επένδυσαν σε αυτό, κάποιοι όχι. Κοιτώντας όμως πίσω, όλοι σίγουρα θα θεωρούν τις ημέρες αυτές ορόσημο στη ζωή τους. Είχαν θάρρος, είχαν και κόστος.

Τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ. Τρεις λέξεις που σημάδεψαν ολόκληρη τη μεταπολίτευση.

Ελληνας ομογενής στην Αυστραλία φτιάχνει ταξί μόνο για γυναίκες -Για να περιοριστούν κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Ταξί αποκλειστικά για γυναίκες ενδέχεται να κυκλοφορούν σύντομα στους δρόμους της Μελβούρνης. Πρόκειται για άλλη μια ευρηματική ιδέα του ομογενή ιδιοκτήτη ταξί Χάρη Κατσιαμπάνη ο οποίος δήλωσε ότι φιλοδοξεί να δρομολογήσει 50 ροζ ταξί στη Μελβούρνη, τα οποία θα τα οδηγούν αποκλειστικά γυναίκες και θα μεταφέρουν μόνο γυναίκες.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Κατσιαμπάνης θεωρεί ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών από οδηγούς ταξί.

Στα τέλη της άλλης εβδομάδας οι πρώτες προκαταβολές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Μέχρι σήμερα το πρωί έχουν υποβληθεί στο Σύστημα σχεδόν 370.000 αιτήσεις για το επίδομα και έχουν εγκριθεί περίπου 337.000

Στα τέλη της άλλης εβδομάδας εκτός απροόπτου θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι πρώτες προκαταβολές για το πετρέλαιο θέρμανσης.Την εκτίμηση αυτή έκαναν πριν λίγη ώρα μιλώντας στο www.newmoney.gr  παράγοντες τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και του ΥΠΕΚΑ που ασχολούνται, από τη δική του σκοπιά, ο καθένας με το θέμα.

Βάζει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Διάλυση του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με αφορμή την αιφνιδιαστική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.

Ο ΠΙΣ καλεί τον υπουργό Υγείας να μην προχωρήσει σε καμία σχετική κίνηση μέσα στο σαββατοκύριακο και χωρίς να θέσει τις αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης σε δημόσιο διάλογο.

Α2 χαντ-μπόλ: Ο Πήγασος γα το «2» μόνο αύριο στα Βριλήσσια!


Δεύτερο ταξίδι του Πήγασου Αιγίου στην Αθήνα στο ξεκίνημα της Α2 εθνικής χαντ-μπολ αύριο το απόγευμα και ο στόχος παραμένει ο ίδιος, η διατήρηση του αήττητου με μια ακόμη σπουδαία επιτυχία μακριά από τη βάση του.

Στο αυριανό ματς (6μμ) στα Βριλήσσια

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ μέσα από το Πολυτεχνείο...

Συντονιστείτε! Είναι θέμα δημοκρατίας πάνω απ' όλα...

Σήμερα είχαν μόλις 1 ώρα πρόγραμμα, από τις 8 έως τις 9 το βράδυ.

Κοινωνική Ανατολή: Είχαν δίκιο!

Κάποτε, μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα ζούσε ένας γιατρός. Ο γιατρός μας λοιπόν μια μέρα ξύπνησε και πήγε να παραλάβει το αυτοκίνητό του από το συνεργείο, όπου το είχε...
δώσει για μια απλή, όπως πίστευε, βλάβη. Πηγαίνει λοιπόν στο συνεργείο και συναντάει τον μηχανικό:

-Καλημέρα μάστορα, πώς πάει;

-Πώς να πάει, μεγάλη ζημιά!

-Καλά εσύ δε μου πες ότι ήταν κάτι απλό;

-Ναι, αλλά όταν το άνοιξα βγήκαν πολλά!

Συμφώνησαν να πουλήσουν 22χρονη αντί 2.700 ευρώ!

Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Βούλγαρους (39, 52 και 38 ετών η γυναίκα) για σωματεμπορία. Ειδικότερα, στο Πολυκάστρο Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο 39χρονος και οι δύο ομοεθνείς του για την αγοραπωλησία μίας 22χρονης Βουλγάρας.

Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδεραστίας στον Καναδά

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας με τη σύλληψη 341 υπόπτων σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το 2010, η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν κάτοικο του Τορόντο τον προηγούμενο Μάιο, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του δικτύου και ο οποίος κατηγορείται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο υλικό παιδεραστίας.

Έπειτα από έρευνα που έγινε σε 50 χώρες συνελήφθησαν 341 άνθρωποι, ενώ 346 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική

Δωρεάν ξανά οι διαγνωστικές εξετάσεις

Σε αναστολή επίσχεσης προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων μετά από δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας ότι θα αρθούν οι αδικίες με τις υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων και τα κουρέματα.

 Μετά από συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των διαγνωστικών κέντρων με τον Υπουργό Υγείας  ο κλάδος αποφάσισε να σταματήσει τις επισχέσεις και έτσι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν και πάλι να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με την αποζημίωση του Οργανισμού.

Στημμένα: Η Εισαγγελέας πρότεινε καταδίκη για Παπακώστα, Ψωμιάδη, Θ. Μητρόπουλο, Χριστοβασίλη!

Αν και από την ακροαματική διαδικασία και τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν ελάχιστα στοιχεία στην υπόθεση των στημένων στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου πρότεινε βαριές ποινές για τους βασικούς κατηγορούμενους

Πριν επιλέξουμε ΝΟΜΙΣΜΑ, επιβάλλεται να διαλέξουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

του Στρατή Μαζίδη
Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με γοργούς ρυθμούς και η σημαντική αύξηση σε αρκετά υπολογίσιμα ποσοστά τμήματος της κοινωνίας που επιθυμεί την επάνοδο στο εθνικό μας...
νόμισμα, λογικά θα επαναφέρουν το δίλημμα.

Ευρώ ή Δραχμή;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον η πλειοψηφία του κόσμου, μέχρι και φανατικοί οπαδοί του ευρωμονόδρομου, αποδέχονται πως κακώς η χώρα μας εισήλθε στην ευρωζώνη. Ενώ τα επερχόμενα νέα μνημόνια και οι "ακόμη χειρότερες μέρες" παραφράζοντας το σύνθημα του

Πάτρα: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών το Σάββατο

Το Γραφείο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Αχιλλέα Γεωργακόπουλου, γνωστοποιείται ότι αύριο  Σάββατο  16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10π.μ. έως τις 4μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών, στο πάρκινγκ Γ. Καλεντζώτη,  Ακτής Δυμαίων και Παπαφλέσσα, και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου. Και στα δύο σημεία θα υπάρχουν ειδικά containers για τη συγκέντρωση των συσκευών.

Το κενό της ανάπτυξης

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ

Μίλια ή μέτρα χωρίζουν τελικά την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα όσον αφορά το «δημοσιονομικό κενό», δηλαδή τα νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές να λάβει η Ελλάδα το 2014 για να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής;
Στα 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το «κενό» αυτό, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, ή στα 2,9 δισ. ευρώ που υπολογίζει η τρόικα;

Η ιστορία των παζαριών δείχνει πως η αλήθεια βρίσκεται συνήθως κάπου στη μέση και πιο κοντά στην ισχυρότερη πλευρά, δηλαδή στην περίπτωσή μας κάπου μεταξύ 1,7 και 2 δισ. ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για μία κοινωνία διαλυμένη οικονομικά και μία κυβέρνηση πολιτικά ετοιμόρροπη.

Βιολογία, Αστροβιολογία και Καταστροφολογία!

Γράφει ο Γιάννης Σαρλάς
Κάποιοι φίλοι με ρωτούν γιατί έχω σταματήσει πλέον να γράφω επιστημονικά άρθρα και αναλώνομαι τόσο πολύ στην πολιτική σάτιρα. Ειλικρινά, δεν έχω απάντηση. Αποτυπώνω στα πλήκτρα του υπολογιστή αυτό, που έχει μορφοποιηθεί μέσα μου και από μια εσωτερική ανάγκη αποζητάει να βγει, μια τελείως ασυνείδητη διαδικασία, ομοιάζουσα με τις λειτουργίες του…συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος! Αν και όπως έχω ξαναπεί, μέσω της σάτιρας μπορεί να

Ο κύριος «Ποτέ στην Τιβί»...

Μα καλά, αναρωτιούνται πολλοί. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί όταν ο πρωθυπουργός έδινε οδηγίες πλεύσεως στο ανασχηματισμένο υπουργικό συμβούλιο, μετά την...αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ; Κι αν ήταν, πώς περιφρονεί ανενδοίαστα την αυστηρή εντολή του κ. Σαμαρά να μειώσουν οι υπουργοί τις τηλεοπτικές εμφανίσεις; Τι του λύνει τα χέρια, κυρίως δε τη γλώσσα; Στα λαθεμένα ερωτήματα, και οι απαντήσεις λαθεμένες θα είναι. Διότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης βεβαίως και ήταν εκεί. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Από τους πρώτους είχε πάει. Πώς αλλιώς. Να σε καλεί η πατρίδα να την υπηρετήσεις ξανά κι εσύ να αργοπορείς, είτε χωμένος μέσα στο όνειρο ότι κάποια μέρα θα γίνεις πρωθυπουργός είτε προβάροντας πόζες μπροστά στον καθρέφτη; Απρεπές...

Εκεί ήταν λοιπόν. Τον δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Αναζητήστε τα. Εψαξα κι εγώ, να βεβαιωθώ. Και είδα. Και ο εωρακώς μεμαρτύρηκε. Ιδού: Μπροστά του ο υπουργός της Υγείας (του) είχε ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία λάπτοπ. Και, επιπλέον, ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία κινητά τηλέφωνα.

Εκταμίευση της επόμενης δόσης το 2014 «βλέπει» ο γερμανικός τύπος

Γερμανικές εφημερίδες επικαλούνται διπλωματικούς κύκλους των Βρυξελλών που αναφέρουν ότι «οι συζητήσεις πιθανόν να κρατήσουν έως τον επόμενο χρόνο»
Τον προβληματισμό διπλωματικών κύκλων των Βρυξελλών για το χρονικό σημείο εκταμίευσης της επόμενης δόσης μεταφέρουν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων της Παρασκευής.

Σκάκι: Επιτυχίες και διακρίσεις για την Ακαδημία Αγίου Βασιλείου

Η Ακαδημία Σκάκι του Αγίου Βασιλείου, διοργάνωσε με επιτυχία το Εσωτερικό Τουρνουά του συλλόγου, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 
Το τουρνουά, που είχε διεθνή αξιολόγηση, ήταν ανοικτό με τη συμμετοχή αθλητών και άλλων συλλόγων, ενώ διεξήχθη

Ζήτημα ζωής και θανάτου

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πρόσφατο συνέδριο του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος παραδέχθηκε ότι το ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται σήμερα σε «λάθος βάση», με ευθύνη των Ευρωπαίων «θεσμικών» εταίρων μας, καθ' όσον «αγνοείται το ακραίο όριο αντοχής της ελληνικής κοινωνίας». «Κανείς δεν μπορεί να υπερβεί το σημείο θραύσης της Ελλάδας», ετόνισε ο ίδιος. «Δεν θέλουμε πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά οικονομική, χωρίς λάθη και μυωπικές προσεγγίσεις. Αίτημά μας είναι να έχουμε πολιτικούς συνομιλητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να είναι ικανοί να κατανοήσουν πραγματικά και σε βάθος τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα, ώστε να αλλάξει η βάση της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόβλημα».

Ούτε λόγος, αξιέπαινη η διευκρίνιση τού αντιπροέδρου, αλλά μόνον κατά το ήμισυ. Αντί να αποκαλύπτει την ανευθυνότητα της ευρωπαϊκής πλευράς, όπως υπαινίσσεται ο ίδιος, συγκαλύπτει την καταλυτική διαπραγματευτική ανυπαρξία της ελληνικής.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ! Είμαι ο Αδωνις που κάνει..απολύσεις

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο... Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης...και εμείς λέμε ότι αν δεν κατάλαβε τι είπε και το είπε κατά λάθος τότε πάμε..πάσο! Αν όμως πραγματικά, αυτό που φαίνεται από τα λεγόμενά του, το εννοεί, τότε ...

«Πρώτη φορά τ’ ακούμε»…

Πως το MEGA δουλεύει τον κόσμο…

Ντερμπεντέρης και Σπυράκη βγήκαν στα παράθυρα βαρώντας παλαμάκια στον πρωθυπουργό: Πάει στο ραντεβού με την Μέρκελ, έχοντας στις αποσκευές του πλεόνασμα 700 εκατ.!

Δεν μας λένε βέβαια, πως…πρώτον, ότι το νούμερο το λέει το Μαξίμου και κανείς δεν γνωρίζει, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όχι.

Κίνα: «Χαλαρώνει» η πολιτική του «ενός παιδιού»

Αφορά όλους τους Κινέζους κάτω των 35 ετών που είναι μοναχοπαίδια καθώς το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο τέλος της δεκαετίας του '70
Σε μια ριζική στροφή της κοινωνικής της πολιτικής φαίνεται ότι προχωράει η Κίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Naomi Campbell στηρίζει τα θύματα στις Φιλιππίνες

Συμφωνία να πουλήσει υπογεγραμμένες φωτογραφίες της με σκοπό τα έσοδα να δοθούν για τη στήριξη των... θυμάτων στις Φιλιππίνες μέσω του Ερυθρού Σταυρού, έκανε η Naomi Campbell.

Ο Pietrus, ένας συνεργάτης της «μαύρης γαζέλας» που κατάγεται κατά το ήμισυ από τις Φιλιππίνες, την πλησίασε με σκοπό να της ζητήσει να τον βοηθήσει για να κάνουν κάτι και να στηρίξουν οικονομικά τις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών. Κι εκείνη είπε αμέσως το ναι.