Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μπάσκετ: Τρίποντα αλληλεγγύης και βράβευση του "Νουρέγιεφ" στο κλειστό της Ναυπάκτου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας και η ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας παράρτημα Ναυπάκτου διοργάνωσαν ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ με τα σχολεία της πόλης μας με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για τις άνεργες και αδύναμες οικονομικά

Πότε θα δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων

Ποιοι το δικαιούνται

Επίδομα εορτών Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το δώρο καταβάλλεται στους δικαιούχους την 21η Δεκεμβρίου.

Το επίδομα είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το δώρο καταβάλλεται στο ακέραιο, εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη τη χρονική περίοδο, στην μεν περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ής Απριλίου, στη δε περίπτωση του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

Το επίδομα των Χριστουγέννων είναι ποσό ίσο με τα 2/25 του μηνιαίου μισθού (ή 2 ημερομίσθια, ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής), για κάθε δεκαεννιά (19) ημερολογιακές ημέρες εργασιακής σχέσης.

Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 19ημέρου καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος των Χριστουγέννων συνυπολογίζεται:

- Ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

- Οι άδειες των σπουδαστών για συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Οι μισθωτοί που απουσίασαν λόγω ασθένειας
δικαιούνται να υπολογίσουν ολόκληρο τον χρόνο ασθένειάς τους, αφαιρώντας μόνο τις ημέρες για τις οποίες έλαβαν επίδομα ασθένειας από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία «ημέρα υποχρεωτικής αργίας» κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές» και προβλέπεται:

Στις επιχειρήσεις που την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσουν καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού.

Προχωρά σε 500 προσλήψεις ο ΟΤΕ

Περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον ΟΤΕ, ΟΤΕ+1,87%σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία και τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Ποδόσφαιρο: Απίστευτο ξύλο και φήμες για έναν νεκρό οπαδό στη Βραζιλία

Απίστευτα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στη Βραζιλία ανάμεσα σε οπαδούς της Ατλέτικο Παραναένσε και της Βάσκο Ντα Γκάμα, με κάποια βραζιλιάνικα ΜΜΕ να κάνουν λόγω για έναν νεκρό!
Στο 17ο λεπτό του αγώνα οι οπαδοί των ομάδων ήρθαν στα χέρια αφού δεν υπήρχε αστυνομία

Ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αναστασιάδης

Χωρίς συμφωνία ακόμη για κείμενο κοινού ανακοινωθέντος για το Κυπριακό

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το κείμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο θα επέτρεπε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όπως προκύπτει από τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης, ενημέρωσε πλήρως το άτυπο συμβούλιο των αρχηγών γύρω από τις τελευταίες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, κυρίως για την κοινή διακήρυξη για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ειδικότερα ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση για κάποιες λεπτομέρειες εγγράφων των Ηνωμένων Εθνών που είχαν δοθεί στις δύο πλευρές, ενώ από την πλευρά τους οι αρχηγοί των κομμάτων εξέφρασαν προβληματισμούς.

Πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε νέα πρόταση στην τουρκοκυπριακή και αναμένει την απάντησή της.
Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις και ότι ο διεθνής παράγοντας βοηθά με διάφορους τρόπους την όλη διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στο Κυπριακό μπορεί να είσαι πολύ κοντά, αλλά την ίδια στιγμή και πολύ μακριά».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι από την ενημέρωση προέκυψε πως δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος. Σημείωσε ότι αναμένεται απάντηση από την τουρκική πλευρά σε μια αντιπρόταση, την οποία τής διαβίβασε η Ελληνοκυπριακή πλευρά. Καταλήγοντας, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να καλυφθεί.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταγράψει τις απόψεις του κόμματος, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει για το θέμα σε περίπτωση που υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση κατά πόσον η Τουρκία αλλάζει τη στάση της για να υπάρξει άρση του αδιεξόδου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει τέτοια ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του Ευρωκό, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι μέσα από την ενημέρωση που τους έγινε στο Άτυπο Συμβούλιο, διαφάνηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ανησυχίες.

«Οι ξένοι οι οποίοι ενδιαφέρονται, αν δεν αντιληφθούν τα στοιχειώδη δεν θα μπούμε σε συνομιλίες με αισιοδοξία» είπε ο κ. Συλλούρης.

Ο γενικός γραμματέας των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι οι απόψεις του κινήματος είναι σταθερές, ότι δηλαδή για να έχουν μέλλον αυτές οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από ένα ξεκαθάρισμα των θέσεων των Τούρκων και μια ξεκάθαρη απομάκρυνση από τα διχοτομικά τους σχέδια.

Η εκτίμηση των Οικολόγων, πρόσθεσε, είναι ότι οι Τούρκοι δεν απομακρύνονται από τις απόψεις τους, παρά τις φιλόπονες προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και αυτό δεν επιτρέπει καμιά αισιοδοξία.

Οι Βρετανοί είναι από τους πιο παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης

Όσο στενεύουν τα οικονομικά, τόσο μειώνεται η ποιότητα της διατροφής

Μπορεί να ξοδεύουν πλέον λιγότερα στο φαγητό και να καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες, όμως όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι... «ένας από τους πιο παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης».

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην οικονομική κρίση, αναφέρουν ερευνητές, καθώς όσο στενεύουν τα οικονομικά, τόσο... μειώνεται η ποιότητα του φαγητού που αγοράσει κανείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς το φτωχό διαιτολόγιο δεν είναι ο μοναδικός λόγος, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών, τα νοικοκυριά έχουν μειώσει το κόστος σε ό,τι αφορά την αγορά τροφίμων και ξοδεύουν όλο και λιγότερα στην αγορά φρούτων και λαχανικών. Αντίθετα, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για την αγορά επεξεργασμένων τροφίμων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι συντάκτες της έρευνας υπολόγισαν ότι από το 1980 η συνολική ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν τα νοικοκυριά εντός των σπιτιών είχε πέσει περίπου 15-30%.

Το διάστημα 2005-2007 ένα νοικοκυριό ξόδευε κατά μέσο όρο 102 λίρες Αγγλίας το μήνα για φαγητό για κάθε ενήλικα, ποσό που έπεσε στις 93,3 στερλίνες το διάστημα 2010-2012.

«Μας εξέπληξε το γεγονός ενώ σημειωνόταν μείωση στην πρόσληψη θερμίδων, τα ποσοστά παχυσαρκίας ανέβαιναν» ανέφερε η ερευνήτρια Melanie Luhrmann. «Η αγορά σνακ, επεξεργασμένων τροφίμων και αναψυκτικών έχει αυξηθεί πολύ, και πλέον τέτοιου είδους τρόφιμα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των θερμίδων που καταναλώνουν τα νοικοκυριά» πρόσθεσε.

«Τα νοικοκυριά επιλέγουν προϊόντα χαμηλότερης τιμής και θρεπτικής αξίας, παραμερίζοντας τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η μέση κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης» συνέχισε η ερευνήτρια Kate Smith.

Στη μελέτη συμμετείχαν 15.850 ενήλικες. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν ότι ένας ενήλικας καταναλώνει κατά μέσο όρο 2 γραμμάρια παραπάνω κορεσμένα λιπαρά τη μέρα, συγκριτικά με 8 χρόνια πριν.

Τέλος, καταλήγει το άρθρο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες Βρετανούς θεωρείται «πολύ παχύς».

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την Τετάρτη ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις

Σε συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Τετάρτη καλεί η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και για την υπεράσπιση της Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης».

ΕΟΚ: Προς διάθεση τα εισιτήρια του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Στη διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (Δευτέρα 23/12, 19.30).
Οι τιμές είναι 10 και 20 ευρώ και η διάθεσή τους γίνεται από Δευτέρα ως Παρασκευή 10πμ με 6μ.μ, Σάββατο από τις 11π.μ ως τις 5μ.μ και

Υπερμεγέθες tablet από την Acer

Η πρόταση της εταιρείας στους φορητούς All-in-One υπολογιστές με οθόνη 21,5 ιντσών

Τον τελευταίο καιρό αρκετές εταιρείες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους προτάσεις στην κατηγορία των φορητών All-in-One υπολογιστών, δηλαδή συσκευών που περισσότερο θυμίζουν τεράστια tablet.

Πρόσφατα σειρά πήρε και η Acer με τον Aspire Z3-600, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν «συνηθισμένο tablet», όσο και σαν υπολογιστής που θα στηθεί στο γραφείο με τη βοήθεια ενσωματωμένου σταντ. Βέβαια, δεδομένης της οθόνης 21,5 ιντσών, μάλλον πιο εύκολη φαντάζει η χρήση του σε γραφείο.

Ο φορητός υπολογιστής εξοπλίζεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Pentium, ενώ «τρέχει» Windows 8. Πρόκειται για έναν Intel Pentium J2850 2.41 GHz με Intel HD graphics. Επιπλέον, έχει μνήμη RAM DDR3 4 GB , και σκληρό δίσκο HDD 750 GB στα 5,400 RPM.

Ακόμη, διαθέτει ηχεία Harman Kardon, αναγνώριση χειρονομιών και Li-ion μπαταρία 6 κελιών για χρήση 2,5 ωρών, κάτι που βέβαια φανερώνει την περιορισμένη φορητότητα της συσκευής.

Στα θετικά του συγκαταλέγεται η Full HD οθόνη 21,5 ιντσών που συναντάται σε ανάλογης κατηγορίας μηχανήματα, υψηλότερης όμως τιμής.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, διαθέτει μία θύρα USB 3.0, δύο USB 2.0, card reader, HDMI, καθώς και Bluetooth 4.0 και Wi-Fi.

Τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που έπεσε στο καθήκον

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του 43χρονου που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αλβανούς κακοποιούς

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, τελέστηκε το απόγευμα, στο χωριό Ιτέα Φλώρινας, η νεκρώσιμος ακολουθία του 43χρονου αστυνομικού Ηλία Κωστένη, ο οποίος έπεσε στο καθήκον.

Ο 43χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του μετά από συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς στα σύνορα.

Τιμοσένκο από τη φυλακή: Παραιτήσου...

Η φυλακισμένη πρώην Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε γραπτό μήνυμά της που... διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ζητεί την "άμεση" αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

"Στόχος μας είναι η άμεση αποχώρηση του Ουκρανού Προέδρου", τόνισε στο μήνυμά της η Τιμοσένκο. "Παραίτηση! παραίτηση!", φώναξε το πλήθος.

Επιμένουν, με νέες απεργίες, οι διοικητικοί του Καποδιστριακού

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, παρά την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα η Ομοσπονδία του κλάδου. 

Μπάσκετ: Το χριστουγεννιάτικο τουρνουά υποδομών της Παναχαϊκής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  ημερίδα με θέμα «παιδί και γονείς» που διοργάνωσε η ακαδημία μπάσκετ της Παναχαικής υπό την αιγίδα της διοίκησης της ερασιτεχνικής, την περασμένη Κυριακή στο κλειστό της Αγυιάς.
Στην ημερίδα μίλησαν οι συνεργάτες της ακαδημίας Στεφανάτος Αλέξης, ψυχολόγος, Μπαρσουκα Βάσια διαιτολόγος και Μυκωνιάτης

Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Το «Αποτύπωμα» διατίθεται από τις εκδόσεις Λιβάνη

Η ποιητική συλλογή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και όσο θυμάται τον εαυτό του διαβάζει, γράφει και μετράει τ’ άστρα…

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ήδη από τα δεκαοκτώ το μυαλό του έδειχνε το δρόμο της δημοσιογραφίας και η ψυχή τα μονοπάτια της Τέχνης, τα οποία βάδισε επί επτά χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής.

Έρχονται εντατικοί φορο-έλεγχοι σε παραγραφόμενες υποθέσεις υψηλού κινδύνου

Ενιαία λίστα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Εντατικούς και λεπτομερειακούς ελέγχους σε υποθέσεις που βρίσκονται κοντά στα όρια της παραγραφής θα διενεργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μετά από «ανάλυση κινδύνου» σε υποθέσεις που βρίσκονται κοντά στο όριο παραγραφής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημιουργεί μία ενιαία λίστα με σειρά κατάταξης ανάλογα με τη μοριοδότηση «κινδύνου» της κάθε υπόθεσης. Στην κάθε υπόθεση αναγράφεται και η παραγραφόμενη χρήση που συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια και η οποία θα ελέγχεται. Από αυτή τη λίστα κάθε ελεγκτής θα πρέπει να ελέγχει και να διεκπεραιώνει 5 υποθέσεις.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης στις περιπτώσεις που ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας διαπιστώσει ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία που ανάγονται σε προηγούμενη ή προηγούμενες ή σε επόμενη ή επόμενες ανέλεγκτες παραγραφόμενες χρήσεις, από τη χρήση που έχει επιλεγεί προς έλεγχο, τότε θα εκδίδει μία ενιαία εντολή ελέγχου για τις χρήσεις αυτές, χωρίς να αφήνει ενδιάμεσες ανέλεγκτες χρήσεις,

Έτσι, αν έχει επιλεγεί για έλεγχο η χρήση 2006 και υπάρχουν στην ίδια υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για τη χρήση 2003 τότε θα εκδοθεί μία ενιαία εντολή για το διάστημα από 2003 έως και 2006 και θα διενεργηθεί ο έλεγχος για όλες αυτές τις χρήσεις, δηλαδή δεν θα υπάρξει ενδιάμεση ανέλεγκτη χρήση.

Το ίδιο θα ισχύσει αν υπάρχουν στοιχεία για μεθεπόμενη παραγραφόμενη χρήση. Για παράδειγμα αν έχει σταλεί για έλεγχο η χρήση 2004 και υπάρχουν στην ίδια υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για τη χρήση 2007 τότε θα εκδοθεί μία ενιαία εντολή για το διάστημα από 2004 έως και 2007 και θα διενεργηθεί ο έλεγχος για όλες αυτές τις χρήσεις.

Μέσι, Ρονάλντο, Ριμπερί για τη Χρυσή Μπάλα

Τρεις ποδοσφαιριστές έμειναν να διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIFA και το γαλλικό περιοδικό «France Football», ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Φρανκ Ριμπερί είναι οι τρεις που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και ένας από τους θα αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 13 Ιανουαρίου. 

Handelsblatt: Διελκυστίνδα με την τρόικα στην Αθήνα

Εκτενή δημοσιεύματα για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2014 από τη Βουλή φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος.

ΕΣΚΑ-Η: Στο... φουλ η ψηφοφορία για το φετινό Ολ Σταρ Γκέιμ!

Από την περασμένη Τετάρτη έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία των προπονητών όλων των ομάδων της ΕΣΚΑ-Η αλλά και των δημοσιογράφων, για να αναδειχθούν οι καλύτεροι παίκτες που θα μετάσχουν στο 2ο Ολ Σταρ Γκέιμ της ΕΣΚΑ-Η, που θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου στην Περιβόλα.
Η όλη αυτή διαδικασία που είναι ήδη

«Αυτόματη» η άρση τραπεζικού απορρήτου από τις 12 Δεκεμβρίου

Πλήρη εικόνα για το τραπεζικό προφίλ κάθε πολίτη μέσω του ΜΤΛ

Με το «πάτημα ενός κουμπιού» και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες οι ελεγκτικές αρχές του Δημοσίου θα μπορούν από τις 12 Δεκεμβρίου να έχουν πλήρη εικόνα για το τραπεζικό προφίλ κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης μέσω του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών.

Το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών αποσκοπεί στη διευκόλυνση της διαβίβασης αιτημάτων άρσης του τραπεζικού απορρήτου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προς τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών και στην άμεση λήψη των σχετικών απαντήσεων.

Η πρόσβαση των δημόσιων αρχών και υπηρεσιών στο Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών θα πραγματοποιείται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία δεν θα λειτουργεί απλώς ως μοναδικός κόμβος διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ των αρχών αυτών και των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και ως αποθετήριο των αιτημάτων και των απαντήσεων (ένα μήνα μετά τη λήψη των πληροφοριών θα διαγράφονται οι επονομαζόμενες «ευαίσθητες πληροφορίες», δηλαδή το περιεχόμενο των απαντήσεων).

Γεράκι μπήκε σε σούπερ μάρκετ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πελάτες και το προσωπικό ενός σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην... πόλη της Ρόδου, όταν αντίκρισαν ένα γεράκι να κυκλοφορεί ανάμεσα στα ράφια και τους διαδρόμους.

Το γεράκι, φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του και μπήκε στο σούπερ μάρκετ, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει έξοδο διαφυγής.

Προσωπικό και πελάτες πάντως, μετά την αρχική έκπληξη και βλέποντας το γεράκι να περιφέρεται

Αύριο Τρίτη η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πεφάνη στην Αγορά Αργύρη


Αύριο Τρίτη η επίσημη
ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πεφάνη
Την αυτόνομη κάθοδό του στης επερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοινώνει στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Δημήτρης Πεφάνης. Ο κ. Πεφάνης, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου και Αράτου), θα ανακοινώσει την απόφασή του να ηγηθεί συνδυασμού για τον Δήμο Πατρέων. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ, στην αγορά Αργύρη, οι συνεργάτες μου και εγώ θα παρουσιάσουμε προτάσεις και θέσεις για διέξοδο και.........

Πώς να προφυλαχθείτε από τον παγετό

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα αναμένεται από την Τρίτη με τη θερμοκρασία να πέφτει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα, η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνει χιονιά από την Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, η θερμοκρασία θα πέσει 6 - 8 βαθμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε να χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής.
Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Πάτρα: Σε μαθησιακό «Καιάδα» οδηγούν εξάχρονο αγοράκι με αυτισμό

Απίστευτο ρατσισμό βιώνει μια οικογένεια η οποία έχει ένα αγοράκι το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα μαθησιακής δυσκολίας.

Η προσπάθεια του ζευγαριού να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα, «σκοντάφτει» στην ανευθυνότητα των ντόπιων δήθεν υπευθύνων της α’ βαθμιας εκπαίδευσης και στην αδιαφορία των «αρμοδίων» παραγόντων του υπουργείου

Κατασχέσεις για φορολογικές οφειλές σε χρόνο “dt”

Ταχύτερη γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 η διαδικασία κοινοποίησης ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για φορολογικές οφειλές.

Η διαδικασία κοινοποίησης των e-κατασχετηρίων αιτημάτων θα λειτουργήσει για χρονικό διάστημα 15 εργάσιμων ημερών, δοκιμαστικά για το μεταβατικό στάδιο πλήρους εφαρμογής, με κοινή συμμετοχή τεσσάρων τουλάχιστον ΔΟΥ και πιστωτικών ιδρυμάτων αντίστοιχα, που έχουν ολοκληρώσει την περίοδο δοκιμών με επιτυχία, ενώ από τις αρχές του 2014 οι κατασχέσεις καταθέσεων θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Χαντ-μπολ: Χωρίς αγώνα οι Ελπίδες τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο!

Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Ανδρών του χάντμπολ, Ελπίδες Πάτρας-Πανιώνιος 10-0 ά.α. 
Οι Ελπίδες θα εκδώσουν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη μη έγκαιρη ενημέρωσή τους από την ΟΧΕ για την αποχώρηση του Πανιωνίου

Απ. Λύτρας: "Η Αλέκα δεν είχε ερωτικό δεσμό και ποτέ δεν του ζήτησε να σκοτώσει τον άντρα της"

"Πρόκειται για μια κακοποιημένη γυναίκα και δυο κακοποιημένα παιδιά...", δηλώνει στο LamiaReport o συνήγορος υπεράσπισης της 42χρονης Αλέκας Μασιάλα από τη Λαμία, που κατηγορείται ότι μαζί με τον εραστή της σκότωσε τον σύζυγό της Μίλτο Δράμαλη....

Κάθισαν στο ίδιο εδώλιο, αλλά δεν άλλαξαν ούτε ματιά. Ο λόγος για το σατανικό ζευγάρι από τη Λαμία, που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία ενός 45χρονου πατέρα δυο παιδιών.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο

“Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup των Βρυξελλών.

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε πως η ανάπτυξη και το έλλειμμα της Ελλάδας το 2013 ήταν πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό η ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2014 να ξεκινήσει “χωρίς μία επίσκεψη της τρόικας”.

Αντί για δέντρα… φυτρώνουν ιδιωτικά παρκινγκ στην Ξάνθη!

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν το τελευταίο διάστημα οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης οχημάτων εντός της πόλης της Ξάνθης, οι οποίοι έχουν... πολλαπλασιαστεί αισθητά.

Ωστόσο στην προσπάθεια τους να κατευθύνουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων που μανιωδώς αναζητούν μέσα στο οδικό χάος της Ξάνθης μια θέση στάθμευσης, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών παρκινγκ τοποθετούν ενημερωτικές πινακίδες μέσα στους δρόμους της πόλης.

Κάποιες εξ’ αυτών ωστόσο έχουν τοποθετηθεί στα πιο απίθανα μέρη, με πλέον χαρακτηριστική

Παρατείνουν την απεργία τους μετά τις 13 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Την παράταση της απεργίας τους και μετά τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική.

Παράλληλα, την Τετάρτη απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στις 12.00 της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Παναχαϊκή: Με τη... νέα χρονιά επιστρέφει στην ομάδα ο Σταυριανός

Ο Νίκος Σταυριανός (τραυματίστηκε στο 37' του αγώνα με τον Αχαρναϊκό) χάνει τα δύο επόμενα παιχνίδια και επιστρέφει στον δεύτερο γύρο.
 Ενδέχεται να επιστρατευθεί ο Γιώργος Λαζαρίδης, γιατί αλλιώς η Παναχαϊκή θα πάει με έναν γκολκίπερ, τον Κλεάνθη Παπαδόπουλο, στα Μέγαρα την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει εισηγηθεί την παραμονή του Λαζαρίδη, αλλά ο Αλέξης Κούγιας άφησε

Δε θα πιστεύετε πόσα χρήματα "σήκωσαν" διαρρήκτες από το σπίτι δικαστή στη Θεσσαλονίκη!

altΟύτε σε τράπεζα δεν θα έκαναν τέτοια... μπάζα οι διαρρήκτες που "χτύπησαν" σπίτι δικαστικού λειτουργού στην περιοχή της Θεσσαλονίκη.
Οι δράστες παραβίασαν το σπίτι του δικαστή και κατάφεραν να "σηκώσουν" περίπου 300.000 ευρώ ζεστά και μετρητά που βρήκαν μέσα σ' αυτό. Το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε πριν από αρκετές ημέρες δεν ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που χειρίστηκαν την

Θερμίδες: Τι πρέπει να προσέξουμε στο γιορτινό τραπέζι

Η περίοδος των εορτών είναι μια περίοδος χαράς, ξενοιασιάς και διακοπών που πολλές φορές μας παρασέρνει και μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα όρια μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο όσο αναφορά το φαγητό και το ποτό, αφού οι προσκλήσεις για γιορτινά γεύματα, ρεβεγιόν, αλλά και εξόδους για ποτό είναι περισσότερες από κάθε άλλη περίοδο.
Έτσι η ενεργειακή (θερμίδες) πρόσληψη στις μέρες αυτές είναι συνηθισμένο να είναι μέχρι και 3 φορές μεγαλύτερη της φυσιολογικής. Κύριο επακόλουθο της ενεργειακής αυτής πρόσληψης είναι η αύξηση του σωματικού βάρους.

Χανιά: Τον φέσωσε ο "αδερφός" του

Τρόπο για να παίρνει δανεικά (και αγύριστα) είχε βρει ένας 41χρονος Χανιώτης εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Όπως γράφει το flashnews, ο 41χρονος, από τον Αποκόρωνα, τα δύο τελευταία χρόνια πήγαινε σε κατοίκους και καταστηματάρχες της Σούδας και έλεγε πως είναι αδελφός ενός 58χρονου επαγγελματία της περιοχής.

Και επειδή ο 58χρονος είναι γνωστός για την εντιμότητά του, ο 41χρονος ζητούσε από τους

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια ξυπνούν… πρωτόγονα ένστικτα!

Όλοι σκεφτόμαστε το στρες που συνοδεύει τα γιορτινά ψώνια, με τις τεράστιες ουρές και την κοσμοπλημμύρα στα εμπορικά κέντρα.
 Ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Λιούις υποστηρίζει ότι η εμπειρία αυτή είναι τόσο τραυματική που πυροδοτεί τα πρωτόγονα ένστικτα επιβίωσης του ανθρώπου.
 Δηλώνει πως η εμπειρία είναι εξουθενωτική και προκαλεί έντονο στρες, καθώς και ένα αίσθημα ενοχής και ανεπάρκειας. Τα άτομα που ζουν μόνιμα σε επαρχιακές πόλεις αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτών των αρνητικών επιπτώσεων, καθώς δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

Ποδόσφαιρο (Αγγλία): Πήρε 70.000 λίρες για να... αποβληθεί!

Νέο και μάλιστα πολύ σοβαρό κρούσμα που αφορά στήσιμο αγώνων αποκαλύφθηκε στην Αγγλία.
 Πρωταγωνιστής ο Νιγηριανός Σαμ Σόντζε που όπως αποκάλυψε η κυριακάτικη «Sun» πήρε 70.000 λίρες από συμμορία που έστηνε αγώνες ώστε να αποβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην αναμέτρηση της Πόρτσμουθ στην οποία

Απίστευτο! Σκέφτονται ακόμα εαν πρέπει να απολυθεί από το Δημόσιο παιδόφιλος Δικαστής που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί το ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την οριστική ή μη απόλυση του 48χρόνου πρωτοδίκη...
ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας, επειδή υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Το Άγιο Όρος και η αρχαιοελληνική ιστορία του

Η Ελληνική µυθολογία αναφέρεται συχνά στη Χαλκιδική:Το αρχαίο όνοµα της Κασσάνδρας ήταν Φέγρα, δηλαδή τόπος της φωτιάς. Πιστεύεται ότι ήταν η γη των Γιγάντων και το πεδίο µάχης του πολέµου µεταξύ των Θεών του Ολύµπου και των Γιγάντων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να εκδιώξουν τους Θεούς από τον Όλυµπο. Σύµφωνα µε ένα µύθο, ο Εγκέλαδος, ένας από τους Γίγαντες, καταπλακώθηκε από βράχο που πέταξαν εναντίον του οι Θεοί του Ολύµπου.

Τινάζουν στον αέρα τη χώρα για τους πλειστηριασμούς

Απίστευτος εκβιασμός των δανειστών - Δημοσιοποιείται, από στιγμή σε στιγμή, έκθεση που εμφανίζει εκτεθειμένες τις ελληνικές τράπεζες και απαιτεί ανακεφαλαιοποίηση τους.
Μπροστά σε μία πρωτοφανή επίθεση, που εκδηλώνεται με έναν εξίσου πρωτοφανή εκβιασμό, βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Βρέθηκε οπλισμός στο λιμάνι Κυνουρίας

Ποσότητα οπλισμού συμπεριλαμβανομένου και ενός πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Κυνουρίας.


Αρχικά για το θέμα είχε ενημερωθεί η αστυνομία από κάτοικο της περιοχής, που ειδοποίησε το λιμενικό. Αμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ανέλκυσαναπό το βυθό ένα πυροβόλο όπλο LANCHESTER MK1, ένα περίστροφο S&W 357 MAGNUM, εκατόν πενήντα πέντε σφαίρες 357 MAGNUM, τριακόσιες σφαίρες 9MM LUGER, εννιακόσιες

Η κρίση στην Ελλάδα σε αριθμούς: Πόσοι δεν έχουν ρεύμα, πόσοι τρέφονται από τα συσσίτια

Ακριβά έχουν πληρώσει οι Ελληνες πολίτες την οικονομική κρίση, καθώς η μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και η βαθιά ύφεση της χώρας, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την επανασύνδεση του ρεύματος σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να το πληρώσουν, η εφημερίδα υπολογίζει και αναφέρει πόσοι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης:

Τένις: Ο.Α. Αθηνών και Α.Ο.Α Φιλοθέης πήραν το Διασυλλογικό πρωτάθλημα


O Ο.Α Αθηνών στους Άνδρες και ο Α.Ο.Α Φιλοθέης στις Γυναίκες κατέκτησαν τους τίτλους στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας, που έγινε στην Ηλιούπολη.

Στην τελική φάση η αντρική ομάδα του Ο.Α Αθηνών νίκησε 3-0 τον Ο.Α Γλυφάδας, 3-0 τον Α.Ο.Α Φιλοθέης και 2-1 τον Ο.Α Θεσσαλονίκης . Αντίστοιχα η γυναικεία ομάδα του Α.Ο.Α Φιλοθέης νίκησε 3-0 τον Ο.Α Πετρούπολης,

Νέα “ανθρωποθυσία” στην άσφαλτο

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων με θύμα μία 27χρονη και έναν τραυματία.
Ένας ακόμα νέος άνθρωπος χάθηκε στην άσφαλτο...
σε θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στο Ηράκλειο.
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγροτικό μετωπικά στο δρόμο προς Γάζι, έξω από τη ΔΕΗ.

Από τη σφοδρή σύγκρουση εγκλωβίστηκαν δύο άτομα στα συντρίμμα των αυτοκινήτων ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής

Ναύπλιο: Πέταξαν στα σκουπίδια 200.000 ευρώ - Απίστευτη ιστορία σε Τράπεζα!

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ναύπλιο, αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση.
Τα συνεργεία που θα εκτελούσαν τις εργασίες έπιασαν δουλεια την περασμένη εβδομάδα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα νωρίς το πρωί και κάποια στιγμή μαζί με τα μπάζα πέταξαν στα σκουπίδια, μετά από εντολή των υπευθύνων και ένα χαρτόκουτο, που πίστευαν πως περιέχει άχρηστα πράγματα.Οι εργασίες συνεχίστηκαν την υπόλοιπη ημέρα χωρίς κανείς να καταλάβει κάτι.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στην μάχη των συνόρων!

Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και 2 Αλβανών κακοποιών σημειώθηκε κοντά στα...
ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό Φλώρινας.Ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης που έπεσε στο καθήκον ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.

Την οδύνη του για το περιστατικό εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας:

Δυτική Ελλάδα:"Σαφάρι" ελέγχων στην εορταστική αγορά! - Έμφαση σε τρόφιμα, νοσηλευτικά ιδρύματα, καταλύματα αστέγων και μαζική εστίαση

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Π.Δ.Ε., στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και της γενικότερης εποπτείας για την παρακολούθηση εφαρμογής των Υγειονομικών Διατάξεων , κρίθηκε σκόπιμο και απαραίτητο να αυξηθούν οι έλεγχοι ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χαντ-μπολ: Τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Αντωνίου με τη συμμετοχή και των πατρινών Παλαιμάχων


Σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Βύρωνα το τουρνουά χάντμπολ βετεράνων στην μνήμη του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Αντωνίου που έφυγε από την ζωή στις 15 Αυγούστου σε ηλικία 50 ετών, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του αθλήματος.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η τελετή της απονομής

Πάτρα: Άγριο ξύλο για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στις αρχές της εβδομάδας σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Σαχτούρη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο της συνέλευσης των ενοίκων με θέμα την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης γνωστή πατρινή αποχώρησε από τη συνέλευση δηλώνοντας πως δεν θα ανάψει καλοριφέρ και δεν προτίθεται να «δώσει μια» για την αγορά καυσίμων.

Δυτική Ελλάδα: Τραγωδία στην άσφαλτο- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μετέφερε επιβάτες στην Πάτρα συγκρούσθηκε με Ι.Χ. στο Αγρίνιο- Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην εθνική οδό , στο ύψος της διασταύρωσης του νέου νοσοκομείου του Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λεωφορείο του ΚΤΕΛ με επιβάτες και με κατεύθυνση την Πάτρα, έχει συγκρουστεί με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου, περίπου 75 ετών έχει τραυματιστεί θανάσιμα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο ακόμη άτομα που έχουν τραυματιστεί. Ο συνοδηγός έχει τραυματιστεί σοβαρά στο θώρακα και χειρουργείται. Ελαφρύτερα είναι ο δεύτερος συνεπιβάτης.

Ιδιοκτήτης οικίας μαχαίρωσε διαρρήκτη

Ένας 28χρονος διαρρήκτης, ο οποίος μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε μονοκατοικία στον Δενδροπόταμο, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη...

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, κατά τη δράση του ο 28χρονος έγινε αντιληπτός από τον 44χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό, τον τραυμάτισε με χρήση αιχμηρού αντικειμένου. Οι εμπλεκόμενοι

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η βολή των S-300

Για την προσεχή Παρασκευή αναβάλλεται ηβολή του πυραυλικού συστήματος S-300 στο Πεδίο Κρήτης που ήταν προγραμματισμένη αρχικά να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη.
Η χρονική μεταφορά της συγκεκριμένης βολής αποφασίστηκε γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει να παραστεί στη συγκεκριμένη άσκηση «Λευκός Αετός» αλλά θα λείπει εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα.