Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ανάπτυξη 0,8% στη Γερμανία στο α’ τρίμηνο

Ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών

Περισσότερο του αναμενόμενου από αναλυτές επιταχύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε 0,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013, όταν είχε αυξηθεί κατά 0,4%, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.

Η Γερμανία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στη διατήρηση της ανάκαμψης της ευρωζώνης από τη μεγαλύτερη ύφεσή της, σε μία περίοδο που ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός στην περιοχή ωθεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντείνει τη νομισματική στήριξη.

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί στη συνέχεια του έτους. Η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,7% φέτος και 2% το 2015.

Η ανάπτυξη στη Γερμανία προέκυψε κυρίως από την ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Οι επενδύσεις σε κατασκευές και μηχανολογικό εξοπλισμό επίσης αυξήθηκαν, ενώ το εξωτερικό εμπόριο επιβράδυνε την ανάπτυξη, με χαμηλότερες εξαγωγές και υψηλότερες εισαγωγές απ' ότι στο προηγούμενο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.