Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Αναποφάσιστοι 14 εκατ. Ιταλοί πριν από τις ευρωεκλογές


Δεκατέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί δεν έχουν μέχρι στιγμής αποφασίσει «ποιον και αν θα ψηφίσουν» στις ευρωεκλογές της ...
Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Il Messaggero».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης, πρόκειται για το 30,2% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, ενώ σε επτά εκατομμύρια ανέρχονται οι πολίτες που απάντησαν ότι θα αποφασίσουν «τις επόμενες ημέρες».

Αναποφάσιστο δηλώνει το 36,5% των γυναικών, το 32,6% των εκλογέων που ζουν στην Κάτω Ιταλία, το 35,6% των νέων μέχρι 24 ετών, το 50,7% των Ιταλών «χωρίς πολιτική τοποθέτηση», αλλά και το 33,7% των «κεντρώων ψηφοφόρων».

«Η μεγάλη μάχη των τελευταίων ημερών, μέχρι την Παρασκευή, δίνεται για να πεισθούν τα εκατομμύρια αναποφάσιστοι, για το ποιος - ο Ρέντσι, ο Γκρίλο ή ο Μπερλουσκόνι - θα καταφέρει να κερδίσει την προτίμησή τους βασισμένη στη λογική, μια που η καρδιά των πολιτών συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από την πολιτική» γράφει η «Il Messaggero».

Ο σχολιαστής Λούκα Τσιφόνι αναφέρει ότι «η μείωση των κρατήσεων και των φόρων που επιβάλλονται στους χαμηλόμισθους, η οποία αποφασίσθηκε από τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, φαίνεται να ευνοεί την Κεντροαριστερά στις βόρειες περιφέρειες. Δεν αναμένεται, όμως, να παίξει καθοριστικό ρόλο στον Νότο της χώρας, στις περιοχές που έχουν πληγεί πολύ εντονότερα από την οικονομική κρίση».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 33,3% των οικογενειών στην Κάτω Ιταλία βρίσκεται πολύ κοντά ή και κάτω από το όριο της φτώχειας και το 25,2% αντιμετωπίζει μεγάλες στερήσεις που σχετίζονται με δυσκολία στην πληρωμή του ενοικίου, των λογαριασμών του φωτός και του τηλεφώνου ή του πετρελαίου θέρμανσης» συμπληρώνει η εφημερίδα.
lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.