Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Βραζιλία: Περίπου 157.000 αστυνομικοί και στρατιώτες για την ασφάλεια του Μουντιάλ

Περίπου 157.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις , ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν 57.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 21.000 θα τεθούν σε επιφυλακή για
τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης. Το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 322 εκατομμύρια δολάρια.
Ενώ οι απεργίες και οι διαδηλώσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χοσέ Εδουάρδο Καρντόσο ανέφερε την εκτίμηση ότι οι τεράστιες διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου- ένα χρόνο πριν τη έναρξη της διοργάνωσης- δεν θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Η εντύπωσή μας είναι ότι ( τα γεγονότα ) θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τον περασμένο Ιούνιο . Τώρα , ειλικρινά , είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο », είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Μπραζίλια. Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Σέσλο Αμορίμ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτυχθούν στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης στα σύνορα, τα ποτάμια, κατά μήκος της ακτογραμμής και του εναέριου χώρου.
Κατ 'εκτίμηση 11 δισεκατομμύρια δολάρια από τις δημόσιες δαπάνες θα δοθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ποσό το οποίο είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των Βραζιλιάνων, προκαλώντας ογκώδεις διαδηλώσεις και εκτεταμένες αναταραχές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/449871/vrazilia-peripoy-157000-astynomikoi-kai-stratiotes-gia-tin-asfaleia-toy-moyntial#ixzz32bhf6oPL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.