Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Με το "1ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης" …Τιμά τους Μαχητές το ΓΕΕΘΑ


Η Κρήτη τιμά τους ήρωες σε μία από τις σπουδαιότερες μάχες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, με εκδηλώσεις που θα... πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλο το νησί.

Στα Χανιά, οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα με τον σημαιοστολισμό των καταστημάτων, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των Τραπεζών, καθώς και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι της Σούδας. Επίκαιρες εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στα σχολεία, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες.

Επίσημη δοξολογία θα τελεσθεί στις 11 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια, στις 11:30 π.μ. θα γίνει επίσημη έπαρση σημαιών στο Φρούριο Φιρκά. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (παρουσίαση νέων εκθεμάτων).

Το απόγευμα, στις 7:30 μ.μ. εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Ελληνονεοζηλανδών, στο Γαλατά, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
Στα γεγονότα θα αναφερθεί ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και Εθνικοί Υμνοι.
Αύριο εκδήλωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στο Μνημείο Κερίτη στον Αλικιανό και στις 12:30μ. στο Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών.
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ. στο αεροδρόμιο Μάλεμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.