Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Το Σχέδιο Σαμαρά για την Ελλάδα του 2021. Ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας και 550.000 νέες θέσεις εργασίας

Το "όραμά" του για την Εθνική Ανάπτυξη παρουσιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.
"Πέρα από την οδυνηρή κρίση έγιναν στην Ελλάδα κοσμογονικές αλλαγές» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: "Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων. Προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία.

Οι τόκοι θα μειωθούν περαιτέρω το Φθινόπωρο. Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Μπήκαμε στο μνημόνιο το 2010 όταν οι αγορές αρνούνταν να μας δανείσουν. Τώρα μας αποδέχονται οι αγορές και βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων. Τώρα προχωρούμε στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τώρα χρίζουμε μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια".
"Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει μια Nokia, όπως η Φινλανδία;"
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε με την πρότασή του απαντώντας στα βασικά ερωτήματα πως θα προχωρήσουμε. Για πρώτη φορά υιοθετούμε Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Σύγχρονο και Ολοκληρωμένο ανάφερε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο  "Ελλάδα 2021", θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και θα δημιουργήσει 550.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι, η ανεργία ήδη έχει αρχίσει να μειώνεται και ότι μέχρι το 2020 η ανεργία θα έχει πέσει κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Αναφερόμενος στη φορολογία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι το ΦΠΑ να μην ξεπερνά πουθενά το 12% και ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής σε όλα τα εισοδήματα, να μην ξεπερνά το 33%.
Ο κ. Σαμαράς, εξήγγειλε επίσης χαμηλότοκα δάνεια για φοιτητές (εφόσον περνάνε τα μαθήματά τους) και τα οποία θα ξεπληρώνουν, αφού πιάσουν δουλειά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του προεκλογικού σποτ της ΝΔ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Ναυτιλίας, Εργασίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές του κόμματος και οι περισσότεροι υποψήφιοι του κόμματος για την ευρωβουλή. Η αποψινή εκδήλωση είχε θέση διακαναλικής που δικαιούται η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών.
(Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.