Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Τουρισμός: Έφτασε η ώρα των Κινέζων με αύξηση κατά 40% των αιτήσεων για βίζα στα προξενεία και την απευθείας σύνδεσης Σαγκάης-Αθήνας!

Μπορεί να άργησαν, αλλά τελικά έρχονται. Αυξημένες κατά 40% αναμένεται να είναι φέτος οι αφίξεις Κινέζων τουριστών, όπως δείχνουν οι αιτήσεις για βίζα στα τέσσερα ελληνικά προξενεία στην Κίνα.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις παραγόντων από το χώρο του τουρισμού, η αύξηση από την κινεζική αγορά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας της –πολυαναμενόμενης– πρώτης
απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάης-Αθήνας.

Της Βίκυς Κουρλιμπλινη, Capital.gr

Η σύνδεση Ελλάδας - Κίνας εγκαινιάστηκε από το μεγαλύτερο  κινεζικό tour operator, την Shanghai Worker International Travel Service. Οι πτήσεις από τη χώρα του μεταξιού θα ξεκινήσουν  στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Όπως ορίζει το πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Αθήνα.

Αν και η σύνδεση δεν είναι ακόμη τακτική, φορείς του τουρισμού τονίζουν ότι μετά από πολλά χρόνια μπήκαν επιτέλους τα θεμέλια για την αύξηση της ροής από την κινεζική αγορά. Παράλληλα εκφράζουν την αισιοδοξία πως σύντομα θα λειτουργήσουν περισσότερες απευθείας πτήσεις και από άλλες χώρες της Κίνας. Βασική επιδίωξη πάντως παραμένει η καθιέρωση μόνιμης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Το αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον των Κινέζων, ιδιαίτερα στο real estate αλλά και γενικότερα στο κομμάτι των επιχειρήσεων, θεωρείται άλλος ένας σημαντικός λόγος για την αύξηση που καταγράφει η επισκεψιμότητα από την κινεζική αγορά.

Τα καλά νέα άρχισαν πάντως από πέρσι. Αν και ο αριθμός των Κινέζων που επισκέπτονται την Ελλάδα παραμένει μικρός σε σύγκριση με άλλες χώρες (Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία), εντούτοις η κινεζική αγορά εμφανίζει σημαντική άνοδο. Την περσινή σεζόν οι ελληνικοί προορισμοί, και κυρίως τα νησιά των Κυκλάδων, υποδέχτηκαν συνολικά περισσότερους από 28 χιλ. Κινέζους τουρίστες, όταν το 2012 οι αφίξεις ήταν περίπου 12 χιλ. Βασική αιτία της χαμηλής τουριστικής κίνησης ήταν η έλλειψη απευθείας σύνδεσης, καθώς οι Κινέζοι έφτασαν στην Ελλάδα κυρίως μέσω Κωνσταντινούπολης, όπως επίσης και οι καθυστερήσεις στην έγκριση των θεωρήσεων. Τα προβλήματα στην έκδοση βίζας δείχνουν πλέον να εξομαλύνονται, ενώ η πραγματοποίηση των πτήσεων θεωρείται κομβική για την αύξηση των τουριστών.

Η αύξηση των τουριστικών μεριδίων από την κινεζική αγορά θεωρείται επιτακτική. Είναι ενδεικτικό πως το 2013 συνολικά 97 εκατ. Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό ρεκόρ.

Σύμφωνα δε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τουριστών που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα. Οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών άγγιξαν πέρσι τα 102 δισ. δολάρια (περίπου 75,5 δισ. ευρώ). Οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Κινέζων σε είδη πολυτελείας ειδικότερα ανήλθαν σε 12 δισ. δολάρια, ενώ για το 2014 εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 21 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.