Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Στα 540 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτες αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ


Στα 540,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό απλήρωτων αιτήσεων για επιστροφή ΦΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι επιστροφές ΦΠΑ γίνονται με ταχύτερους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, κάτι που ενδεχομένως να συνδέεται και με την προεκλογική περίοδο. Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο απλήρωτος ΦΠΑ ξεπερνούσε τα 590 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον έχει μειωθεί στα 540 εκατ. ευρώ, ήτοι μέσα σε μια εβδομάδα εξοφλήθηκαν 50 εκατ. ευρώ ή 340 αιτήσεις πληρωμών, σύμφωνα με το eea.gr.

Από τις αρχές του έτους έχουν υποβληθεί 2.899 αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ, εκ των οποίων διεκπεραιώθηκαν μετά τις 90 ημέρες οι 77 αιτήσεις, ενώ ήδη 382 αιτήσεις βρίσκονται σε αναμονή άνω των 90 ημερών.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει επανειλημμένα ζητήσει οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ με χρόνο αναμονής πάνω από 90 ημέρες, να διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα, καθώς από το Σεπτέμβριο 2013 η επιστροφή φόρων από το Δημόσιο επιβαρύνεται με τόκο εκπρόθεσμης επιστροφής, για το οποίο υπάρχει ευθύνη του υπαλλήλου και της ΔΟΥ. Ωστόσο, ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ ανέρχεται σήμερα σε 366 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.