Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Το 87% των φορολογούμενων δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση

Όπως αναφέρουν στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σχεδόν ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων μόλις 696.037 φορολογούμενοι έχουν ....υποβάλλει φορολογική δήλωση σε σύνολο 5.5 εκατ. φορολογικών δηλώσεων

Από το υπουργείο Οικονομικών φοβούνται
ότι ο μεγάλος όγκος των φορολογικών δηλώσεων θα υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και τότε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα υπερφόρτισης του συστήματος και να μπλοκάρει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων: - 235.456 δηλώσεις ή το 33,83% του συνόλου είναι χρεωστικές με συνολικό ποσό φόρου 213,4 εκατ. ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 906 ευρώ.
Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα ταχυδρομηθούν εκκαθαριστικά αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet.
Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής». - 140.135 είναι πιστωτικές και το συνολικό ποσό που θα λάβουν ανέρχεται στα 28,2 εκατ. ευρώ Κατά μέσο όρο κάθε φορολογούμενος με πιστωτικό σημείωμα θα λάβει 201 ευρώ. - 280.096 δηλώσεις ή το 46,87% είναι μηδενικές.
πηγήΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ : ΠΕΡΙΕΡΓΑ-STRANGE: Το 87% των φορολογούμενων δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση http://periergaa.blogspot.com/2014/05/87.html#ixzz32MFRdBTW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.