Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Basket League ΟΠΑΠ: Με φόντο την «κούπα» αρχίζουν απόψε οι τελικοί των αιωνίων

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίξουν για ένατη διαδοχική χρονιά φέτος, και συνολικά 14η στην ιστορία της Α1, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.
Σήμερα (22/05, 22.00, ΝΕΡΙΤ), στο ΟΑΚΑ,
θα κάνει πρεμιέρα η τελική σειρά της φετινής Basket League ΟΠΑΠ. Το συγκρότημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, έχει ως στόχο την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι, που θα σηματοδοτήσει παράλληλα ακόμα ενα νταμπλ στην ιστορία του, καθώς νωρίτερα στη σεζόν πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδας.
Από τις προηγούμενες δεκατρείς φορές που συναντήθηκαν στην ιστορία της Α1 οι «αιώνιοι», ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο τις εννέα. Έχει, συνολικά, 34 τρόπαια.
Το «μπρέικ» θα χρειαστεί να κάνουν οι Πειραιώτες για να κατακτήσουν το φετινό τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Εφόσον τα καταφέρουν θα πανηγυρίσουν την ενδέκατη «κούπα» τους.
Στα χρονικά των τελικών σειρών, το πλεονέκτημα έδρας ανατράπηκε σε πέντε περιπτώσεις: μία φορά από τον Ολυμπιακό (1993) και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό (1999, 2009, 2011, 2013). Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει πέντε τίτλους με πλεονέκτημα έδρας και τέσσερις με μειονέκτημα, ενώ ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής τρεις φορές με πλεονέκτημα έδρας και μία με μειονέκτημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της αποστολής τους στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ωστόσο εμφανίζονται αποφασισμένοι για το πολυπόθητο «διπλό».
Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα κριθεί στις τρεις νίκες, με το δεύτερο τελικό να είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (26/05, 19.45) στο ΣΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.