Ικανοποιημένος με το φετινό πρωτάθλημα τόσο από άποψη εισιτηρίων όσο και από χορηγιών εμφανίστηκε ο Γιώργος Χαλβατζάκης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες με αφορμή τους τελικούς
της Basket League ΟΠΑΠ.
O πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε μάλιστα πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα δεδομένης και της επιστροφής της ΑΕΚ.
“Δεν κρύβω ότι όταν πέρσι τελείωνε το πρωτάθλημα είχα μεγάλη αγωνία πως θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά. Τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Οι φοβίες ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό δικαιολογημένες. 
Σήμερα μπορώ να κάνω ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Κατά κάποιο βαθμό όλο το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αισθάνεταιικανοποιημένο. Όχι απόλυτα, αλλά κάναμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Βλέποντας τα στοιχεία, το πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια είχε αύξηση στα εισιτήρια.
Αν υπολογίσουμε πως φέτος δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες των κεκλεισμένων του Ολυμπιακού, μαζί με το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων”, τότε οι στόχοι επετεύχθησαν. Στόχος μας να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμοστα γήπεδα. Οι μισές ομάδες ήταν από την περιφέρεια που προσθέτει ξεχωριστή δυναμική. Του χρόνου επιστρέφει η ΑΕΚ που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πρωτάθλημα με την παρουσία της. Ο Παναθηναϊκόςκαι ο Ολυμπιακός είναι οι ατμομηχανές του πρωταθλήματός μας.
Παρά την κρίση, είδαμε πως υπήρχε αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον. Υπήρχαν κεντρικές χορηγίες σε όλα τα γήπεδα του ΕΣΑΚΕ. Ανακοινώνω πως έχει επέλθει συμφωνία για του χρόνου με εταιρεία του εξωτερικού για το πρωτάθλημα. Πέρσι είχαμε μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά. 
Είχαμε την τύχη να συμφωνήσουμε με τη NOVA. Η συγκυρία ήταν τέτοια που την ημέρα που αποφίσαμε να συμφωνήσουμε με τηNOVA, το ίδιο βράδυ έκλεισε η ΕΡΤ. Αυτό έδινε οικονομική σιγουριά στις ομάδες.
Χωρίς τη NOVA, δεν ξέρω πως θα ήταν οι ομάδες φέτος. Ο ΟΠΑΠ ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός αρωγός του πρωταθλήματος. Φέτος για πρώτη φορά είχαμε τις λιγότερες προσφυγές. 
Οι σχέσεις μας με τον ΠΣΑΚ βαδίζουν εξαιρετικά. Μετά από τρία χρόνια με ελλείματα, φέτος για πρώτη φορά ο ΕΣΑΚΕ είχε πλεόνασμα. Δεν θέλω να σας κουράσω. Αυτή ήταν μία πολύ μικρή εικόνα του τι έχει γίνει. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες εν όψει τελικών. Να στηρίξει ο κόσμος τις ομάδες μέσα σε κόσμια πλαίσια”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Χαλβατζάκη.
Σε ερώτηση για το πειθαρχικό και τη σειρά των ημιτελικών και των μικρών τελικών, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως “Το θέμα αυτό της σειράς των ημιτελικών έχει διφορούμενες απόψεις. Εδώ πρέπει να δεις που ακριβώς θες να πας τα παιχνίδια και σίγουρα αυτό (σ.σ.: οι μικροί τελικοί) θα μας απασχολήσει για την επόμενη χρονιά. Του χρόνου θα το αλλάξουμε. 
Και για να πω για το πειθαρχικό και τις τιμωρίες των ντέρμπι, δεν αφορά το πειθαρχικό αυτό καθεαυτό. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία μας. Όχι το πειθαρχικό. Αν κάποιος θέλει να κάνει επεισόδια, θα τα κάνει”.