Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Είδηση βόμβα! - BBC: Σεξουαλικά μεταδιδόμενος ο καρκίνος του προστάτη

Η είδηση έρχεται από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με επιστήμονες ο καρκίνος του προστάτη ενδεχομένως να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος....


Σύμφωνα με δημοσίευση μελετητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, κάποια κρούσματα καρκίνου του προστάτη ενδεχομένως να οφείλονται σε μια λοίμωξη από μικροοργανισμό (το παράσιτο των τριχομονάδων) στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.


Ωστόσο τονίζουν με κάθε τρόπο ότι παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πως αρκετές καρκινοπάθειες πως προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς, θεωρείται ακόμη πρόωρο να ενταχθεί και ο καρκίνος του προστάτη σε αυτή την κατηγορία.Οι επιστήμονες μελέτησαν κύτταρα του ανθρώπινου προστατικού αδένα και διαπίστωσαν ότι η παρουσία του παρασίτου των κολπικών τριχομονάδων βοηθά στην ανάπτυξη καρκίνου.Τα καρκινικά κύτταρα αυξάνονται όταν οι τα παράσιτα αυτά απελευθερώνουν μια πρωτεΐνη που προκαλεί φλεγμονή.Η λοίμωξη από κολπικές τριχομονάδες (Trichomonas vaginalis) εκτιμάται ότι μολύνει περίπου 275 εκατ. άτομα παγκοσμίως και θεωρείται η πιο συνηθισμένη σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος που δεν προκαλείται από ιό, αλλά από παράσιτο.Συχνά η γυναίκα ή ο άνδρας δεν έχουν συμπτώματα και δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν μολυνθεί. Οι άνδρες μπορεί να νιώθουν φαγούρα ή ερεθισμό στο γεννητικό όργανό τους, αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτιση ή να δουν μια λευκού χρώματος έκκριση από το πέος τους.Οι γυναίκες με κολπίτιδα λόγω τριχομονάδων, μπορεί να αισθάνονται επίσης φαγούρα στον κόλπο τους, δυσφορία κατά την ούρηση ή να έχουν παρεμφερείς κολπικές εκκρίσεις.Σύμφωνα με έρευνα του 2009, το ένα τέταρτο των ανδρών με καρκίνο του προστάτη εμφανίζουν σημάδια λοίμωξης από τριχομονάδες.Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στους άνδρες και η συχνότητά του αυξάνεται με την ηλικία, ιδίως άνω των 70 ετών. Φαίνεται πως υπάρχει και μια κληρονομική τάση στη νόσο, αφού συχνά εμφανίζεται σε ολόκληρες οικογένειες.
gkourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.