Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η Bild... διώχνει τον Ερντογάν από τη Γερμανία

“Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ”, είναι ο τίτλος ανοιχτής επιστολής που απευθύνει η γερμανική εφημερίδα Bild στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της αποψινής του ομιλίας στην Κολονία, την ίδια ώρα που η Κοινότητα των Αλεβιτών διοργανώνει στην πόλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα.

Στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται στα γερμανικά και στα τουρκικά, η Bild αναφέρεται στη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν μετά το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα, στην απαγόρευση που επέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αποκαλύψεις που αφορούν σε διαφθορά μελών της οικογένειάς του, στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, αλλά και στην κριτική που άσκησε στον Γερμανό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.

“Στην Κολονία κάνετε σήμερα προεκλογική εκστρατεία ενώπιον 18.000 Γερμανο-τούρκων. Ίσως να πείτε ό,τι είπατε και τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο: "Να είστε περήφανοι για τη γλώσσα, για τη σημαία, για τον πολιτισμό σας" - και με αυτά να μην εννοείτε τα γερμανικά. Ή όπως το 2008 στην Κολονία: "Η αφομοίωση είναι έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας"”, τονίζει η εφημερίδα και καταλήγει: “Η Γερμανία είναι μια ελεύθερη χώρα, όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ως εκ τούτου δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σας απαγορεύσουμε την επίσκεψη. Ωστόσο, ένα είναι σαφές: Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!”.

Επισήμως, ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέπτεται την Γερμανία με αφορμή την 10η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαίων-Τούρκων, την οποία στηρίζει το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού. Στην ουσία πρόκειται για προεκλογική ομιλία εν όψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Αυγούστου, καθώς στη Γερμανία ζουν περίπου 1,3 εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.