Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Δικογραφία σε βάρος παράνομων εταιρειών στοιχήματος

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για παράνομη επαναλειτουργία εταιριών στοιχηματισμού στην Ελλάδα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σχετικά με παράνομη επαναλειτουργία εταιρειών στοιχηματισμού στη χώρα μας.
Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κατάλληλη ανάλυση ψηφιακού πληροφοριακού υλικού, που αφορά στην παράνομη επαναδραστηριοποίηση εταιριών στοιχηματισμού, οι οποίες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας εντός της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνοι εταιριών προσέγγισαν, μέσω διαδικτύου, παλαιούς «πελάτες» τους στη χώρα μας, στους οποίους απέστειλαν αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικού λογισμικού, το οποίο παρακάμπτει τους περιορισμούς θέασης, που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία (blok ip), σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού, που στερούνται σχετικής άδειας.
Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν εξειδικευμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και αρχικά ταυτοποίησαν αλλοδαπή εταιρεία, μέσω της οποίας προσελκύονταν παίχτες διαδικτυακού στοιχήματος, με σκοπό να στοιχηματίζουν παράνομα on line στην εταιρεία αυτή, παρακάμπτοντας, μέσω του προαναφερθέντος ειδικού λογισμικού, τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στη χώρα μας.
Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να σχηματιστεί δικογραφία για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει παραβάσεις των διατάξεων για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας κατά των υπευθύνων της εν λόγω εταιρείας, οι οποίοι αναζητούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Διερευνάται επίσης και η συμμετοχή στον παράνομο διαδικτυακό (on line) στοιχηματισμό «παιχτών» στην ελληνική επικράτεια.
Παράλληλα, για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί σχετικά και η ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.