Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Εκλογές στην Ταϊλάνδη μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου

Την εντολή διενέργειας εκλογών έδωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Νιουαταμρόνγκ Μπουνσονγκφαϊζάν, λίγες ώρες μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου ως αποτέλεσμα της πολύμηνης πολιτικής κρίσης και των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τις οποίες 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Νιουαταμρόνγκ Μπουνσονγκφαϊζάν δήλωσε
σήμερα ότι ζήτησε από την Εκλογική Επιτροπή να διοργανώσει εκλογές στις 3 Αυγούστου.

Ο Νιουαταμρόνγκ δήλωσε επίσης πως θα μιλήσει με τον αρχηγό του στρατού «το συντομότερο δυνατόν» για να τερματισθεί η πολιτική κρίση της χώρας, μερικές ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις κήρυξαν το στρατιωτικό νόμο.

«Η κυβέρνηση έστειλε επιστολή στην Εκλογική Επιτροπή προτείνοντας να οργανώσει εκλογές στις 3 Αυγούστου. Αν η επιτροπή συμφωνήσει, τότε την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να εκδώσουμε ένα διάταγμα», δήλωσε ο Νιουαταμρόνγκ προς τους δημοσιογράφους.
Ο στρατός της Ταϊλάνδης κήρυξε σήμερα στρατιωτικό νόμο και ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στην Μπανγκόγκ, έπειτα από πολύμηνη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν αποτελεί πραξικόπημα, αλλά έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης», διευκρινίσθηκε σε ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.