Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ερευνα για την «εκτέλεση» των Παλαιστινίων ζητά ο ΟΗΕ

Τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες θανάτου δύο νεαρών Παλαιστινίων, που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ζήτησε από τις ισραηλινές αρχές ο ΟΗΕ.

Οι δύο νεαροί ηλικίας 16 και 17 ετών, έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη "Νάκμπα"- σημαίνει την "καταστροφή" στα αραβικά- που
αποτελεί για τους Παλαιστίνιους η δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και η τραγωδία των προσφύγων.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για «εσκεμμένη εκτέλεση δύο εφήβων», μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που φέρει ημερομηνία Πέμπτη 15 Μαΐου, δείχνει δύο νεαρούς Παλαιστινίους να περπατούν κοντά στη σκιά ενός κτιρίου και ξαφνικά να καταρρέουν, προφανώς τραυματισμένοι από πυρά.

Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο διοικητής Άριε Σαλικάρ, δήλωσε πως από την έρευνα του στρατού για τους θανάτους αυτούς δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πως ρίχθηκαν πυρά με πραγματικές σφαίρες. «Η ταινία αυτή είναι κατασκευασμένη και δεν αντανακλά την πραγματικότητα της ημέρας εκείνης, την πραγματικότητα της βίας», πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ διευκρινίζει πως έλαβε τις εικόνες αυτές από κάμερες επιτήρησης που ήταν εγκατεστημένες στο κτίριο στις 15 Μαΐου, κοντά στη στρατιωτική φυλακή του Όφερ, όπου οι δύο νέοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη «Νάκμπα» (καταστροφή στα αραβικά) που αποτελεί για τους Παλαιστίνιους η δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και η τραγωδία των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.