Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Θερμό επεισόδιο Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου για τον «δικτάτορα»

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του τούρκου πρωθυπουργου, Ταγίπ Ερντογάν και του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχετικά με τη λέξη «δικτάτορας», ιδιότητα που έχει αποδοθεί κατά καιρούς στον Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Τουρκικής Ένωσης Χρηματιστηρίων και Επιμελητηρίων (TOBB).

Οι δύο ηγέτες συμμετείχαν στην 70ή γενική
συνέλευση που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Άγκυρας και μόλις ο πρόεδρος της σχολής ολοκληρωσε την ομιλία του στο βήμα ανέβηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την ομιλία του ανέφερε ότι όλοι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.


«Ο Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει στην μοίρα» είπε, αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, τονίζοντας παράλληλα ότι παρέμβαση στη θεία βούληση δεν σημαίνει αδιαφορία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που με αποκαλούν δικτάτορα. Και είναι εδώ ακριβώς μπροστά μου. Εάν ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν δικτάτορας, πώς θα μπορούσατε να γυρνάτε στις πλατείες (σσ για πολιτικές διαδηλώσεις);», είπε, ενώ την ομιλία του παρακολουθούσε στην πρώτη σειρά ο Κιλισντάρογλου, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP).

Ο Κιλιτσντάρογλου πήρε στη συνέχεια το λόγο, ασκώντας δριμεία κριτική στον Ερντογάν ότι έφυγε από τη συνάντηση χωρίς να τον ακούσει.

«Γιατί δεν κάθισε να με ακούσει; Ακριβώς γιατί δεν είχε το θάρρος να το κάνει», είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λαμβάνει μέτρα εκ των υστέρων και αφού έχουν χαθεί οι 301 ανθρακωρύχοι.

«Τώρα έχουν φύγει πια. Και αν πεθαίνουν 301 άνθρωποι κάποιος θα πρέπει να έχει την πολιτική ευθύνη», τόνισε, επισημαίνοντας την περίπτωση με τόν ιάπωνα δήμαρχο που παραιτήθηκε μετά από τετράωρη διακοπή υδροδότησης.

«Με επικρίνει που τον αποκαλώ δικτάτορα. Πώς θα αποκαλούσατε έναν πρωθυπουργό που απαγόρευσε τις πινακίδες μας που έγραφαν: Αν οι πολίτες πληρώνουν φόρους, τότε η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη; Πώς θα αποκαλούσατε κάποιον που βλέπει το διαχωρισμό των εξουσιών ως εμπόδιο, ενώ παραβιάζει το σύνταγμα», διερωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.