Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Δείτε με πόσο απλούς τρόπους και "εργαλεία" της καθημερινότητας, τσιγγάνοι κατέκλεβαν πολυκατοικίες!!!


Όταν χτυπούσαν το κουδούνι και απαντούσαν οι ένοικοι τους έλεγαν πως...
είναι πλασιέ. Στην συνέχεια οι ένοικοι έκαναν το λάθος και άνοιγαν... και από ότι φάνηκε, το πλήρωσαν ακριβά.

Πενταμελής σπείρα τσιγγάνων, η οποία απαρτιζόταν από δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 28 ετών και τρεις γυναίκες, ηλικίας 42, 23 και 16 ετών, είχε ρημάξει διαμερίσματα σε πολυκατοικίες της Ιστιαίας, σύμφωνα με το evianews.com.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), εισέρχονταν σε πολυκατοικίες, με το πρόσχημα της πώλησης γραφικών ειδών και στη συνέχεια επιδίδονταν στην παραβίαση ανασφάλιστων διαμερισμάτων, με την χρήση πλαστικοποιημένων εγγράφων (δελτία ταυτότητας κ.λ.π.).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και κοσμήματα, των οποίων η αξία υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.

Οι έρευνες συνεχίζονται, από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.