Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Νέα «σφαγή» Άδωνι, Λουράντου – Με εξώδικο απαντά ο υπουργός Υγείας

Με εξώδικη δήλωση απάντησε ο υπουργός Υγείας στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος καταλόγισε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι προέβη σε «σωρεία ψευδών, δυσφημιστικών και προσβλητικών δηλώσεων εις βάρος…

μου που με συκοφαντούν και με
στοχοποιούν».
Στη δική του (χθεσινή) εξώδικη δήλωση ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ζητούσε από τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «διαπλεκόμενος» που φέρεται να ακούστηκε στη διάρκεια ημερίδας που είχε διοργανωθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαϊας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το Σάββατο 10 Μαϊου στην Πάτρα.
Ο υπουργός Υγείας παραθέτει τον ακριβή διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας από τον οποίο προέκυψε ο επίμαχος χαρακτηρισμός: «Σε ερώτηση – τοποθέτηση του προέδρου του Φαρμακευτικού συλλόγου Αχαΐας ο οποίος είπε «οι σουπερμαρκετάδες λόγω μεγάλου τζίρου θα μπορούν να διαπλέκονται με τις εταιρείες» εγώ απήντησα «είναι σαν να λέτε ότι ο κ. Λουράντος ο οποίος έχει άνω του 1.000.000 φορολογική δήλωση θα μπορούσε να είναι διαπλεκόμενος;» επισημαίνοντας ότι η συζήτηση γινόταν με βάση το κριτήριο του Αχαιού φαρμακοποιού, ότι δηλαδή κριτήριο της διαπλοκής πιθανόν να είναι και ο τζίρος.
Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την επαγγελματική ακεραιότητα και εντιμότητα  του κ. Λουράντου, επανερχόμενος ωστόσο στο «καυτό» θέμα της περιουσίας του δεύτερου, υπογραμμίζει ότι «αυτή αποκτήθηκε λόγω της σκληρής δουλειάς του και μόνο, κι έτσι έχει αποκτήσει σπίτι στην Σαρωνίδα με πισίνα και κότερο 15 μέτρων, αμφότερα νομίμως δηλωθέντα στην φορολογική σας δήλωση».
Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ως δεξιός, όπως γράφει, ότι σέβεται την ατομική ιδιοκτησία, ενώ συγχαίρει τον κ. Λουράντο διότι «έχετε καταφέρει να είστε πλούσιος στην Ελλάδα των Μνημονίων, όπου εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχιας. Εσείς προσωπικά  αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα επιτυχίας, όπου ακόμη και το 2010 – το έτος της χρεωκοπίας – δηλώσατε μετά της συζύγου σας 1.500.000 ευρώ».
Ως προς τη δημοσιοποίηση των προσωπικών φορολογικών δεδομένων του εκπροσώπου των φαρμακοποιών της Αττικής, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως ανέφερε «όσα αναγράφονται στο διαδίκτυο και όχι μόνο δεν έχουν διαψευστεί από εσάς αλλά αντιθέτως η μόνη σας απάντηση ήταν ότι «σπιούνοι του Υπουργείου Οικονομικών τα διέρρευσαν εναντίον σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.