Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ζάκυνθος: Στα Σεκάνια η πρώτη φωλιά της Καρέτα– Καρέτα για φέτος

Στην παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, Σεκάνια, εντοπίστηκε η πρώτη φωλιά για φέτος, νωρίς τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου.

Η πρώτη φωλιά για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας αποτελεί γεγονός και αποδεικνύει πως η Ζάκυνθος συνεχίζει να αποτελεί ένα φιλόξενο μέρος για την αναπαραγωγή του σημαντικού αυτού είδους του ζωικού βασιλείου.
Τη φωλιά εντόπισαν εθελοντές της Οργάνωσης Αρχέλων, σύμφωνα με τους οποίους σε 50 με 60 ημέρες αναμένεται να γεννηθεί το πρώτο χελωνάκι.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν δύο ακόμη απόπειρες από χελώνες που βγήκαν στην ακτή για να δημιουργήσουν φωλιά στην ανατολική πλευρά της ίδιας παραλίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πέρυσι σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας καταγράφηκαν 3.456 φωλιές από τις οποίες εκκολάφθηκαν 214.539 χελωνάκια. Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφεραν να προστατέψουν 2.532 φωλιές από τις οποίες οδηγήθηκαν ασφαλή στη θάλασσα 148.843 νεογέννητα χελωνάκια.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/448629/zakynthos-sta-sekania-i-proti-folia-tis-kareta–-kareta-gia-fetos#ixzz32LMZEtWr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.