Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Άρχισε το σκληρό ροκ: Η ΝΔ διαβάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές αναλύει η ΝΔ με ανακοίνωσή της, λίγες μέρες πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες.
Η Συγγρού διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υψώνει τους τόνους και τονίζει ότι οι προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοψίζονται στα ακόλουθα:
  • έξοδος από την Ευρωζώνη
  • αποχώρηση από το ΝΑΤΟ
  • αύξηση φορολόγησης για τις επιχειρήσεις
  • ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων
  • κρατικοποίηση τραπεζικού συστήματος
  • ανεμπόδιστη είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι: "Χθες ο κ. Σαμαράς ως νέος μαυρογιαλουρος μας γέμισε με  θα και υποσχέσεις. Κατ' ουσίαν «έσκισε» το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε πριν λίγες ημέρες  και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους των τελευταίων ετών .
Η πολιτική των λουκέτων, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων, της διάλυσης της υγείας και της διάχυσης της φτώχιας δεν καμουφλάρονται, την ένιωσε ο λαό μας στο πετσί του .
Αμφιβάλουμε αν ο πρωθυπουργός της ανθρωπιστικής κρίσης έπεισε  κανέναν από όσους τον έβλεπαν από την τηλεόραση, ακόμα και από το στημένο ακροατήριό του".
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ: "Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, προβλέπει ότι ο κ. Τσίπρας δεν σκοπεύει να κάνει «καμία θυσία για το ευρώ». Αυτό αναφέρει επακριβώς αναλύοντας κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα αποτελεί το νόμισμα -παρότι δηλώνει ότι προτιμά το ευρώ- αλλά οι ανάγκες, όπως λέει, του λαού της χώρας. Και επ' αυτής της ανάγκης δηλώνουν ότι «δεν εκβιαζόμαστε» και «είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη», όπως αναφέρει. Άρα και για ενδεχόμενο Grexit.
Η διακήρυξη, πάντως, δεν εξαντλείται -προφανώς- σε ιστορίες για το νόμισμα.
Αντιθέτως, περιλαμβάνει μια ευρύτατη βεντάλια των θέσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ομόφωνα επικυρώθηκαν και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ".
Σύμφωνα πάντα με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξη του -μεταξύ άλλων- δεσμεύεται:
Οικονομία:
Όχι μόνον δεν πρόκειται να δεχτούν «καμία θυσία για το Ευρώ αλλά και ότι «είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα τους στηρίξει», διευκρινίζοντας ότι δεν θα «υποταχθούν σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι».
Μιλούν ευθέως για «στάση πληρωμών» σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι στρατηγικές τους.
θα επιβάλλουν Τραπεζικό σύστημα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, και παραδέχονται ότι θα αυξήσουν τους φορολογικούς συντελεστές για τα υψηλά κέρδη (χωρίς να διευκρινίζουν ποιο είναι το ύψος των υψηλών κερδών)
θα επιβάλλουν «έντονα προοδευτική φορολογία εισοδήματος», «έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων», αλλαγή της αναλογίας μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων υπέρ των πρώτων, δηλαδή αύξηση όλων των άμεσων φόρων!
θα αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις, κάνοντας «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών» και αυξάνοντας τη «φορολόγηση στα κέρδη των επιχειρήσεων, των μεγάλων περιουσιών και εισοδημάτων, της πολυτελούς κατανάλωσης» (χωρίς να διευκρινίζουν το ποσό που ορίζουν τη μεγάλη περιουσία και τα μεγάλα εισοδήματα)
θα «ακυρώσουν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις» (χωρίς να επισημαίνουν πού θα βρουν τα χρήματα να κρατικοποιήσουν επιχειρήσεις) και «θα αποκρούσουν την απελευθέρωση των αγορών»...
Θα επαναφέρουν προκλητικά επιδόματα στον Δημόσιο Τομέα καθώς αναφέρεται σε «αντισυνταγματικότητα των περικοπών στα επιδόματα κλπ». (Χωρίς ούτε εδώ να αναφέρουν από πού θα βρεθούν τα χρήματα)
Ζητούν «Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων, της απελευθέρωσης των αγορών και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Υποστήριξη των δημόσιων αγαθών».
Ζητούν «Δημόσιο» και «κοινωνικά ελεγχόμενο» τραπεζικό σύστημα.
Ζητούν «Αποτροπή της τραπεζικής ενοποίησης, υπό τους όρους που έχουν αποφασιστεί»
Ζητούν «Αλλαγή του ενεργειακού προτύπου και μετάβαση που στηρίζεται στα ορυκτά καύσιµα, υπέρ των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας µε σεβασµό στο εκάστοτε τοπικό οικοσύστηµα». Αυτό σημαίνει τεράστιο κόστος επιβάρυνσης στο λογαριασμό του ρεύματος (μέσω των τιμολογίων ΟΙΚΟ) για τους οικιακούς καταναλωτές και τη βιομηχανία, λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ
Είναι προφανές ότι για όλες αυτές τις θέσεις του δεν αναφέρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ από πού θα βρεθούν τα χρήματα της χρηματοδότησής του.
Ευρωπαϊκή Ένωση
Σύμφωνα με την Διακήρυξη η Ε.Ε. θεωρείται ως «ιµπεριαλιστική δύναµη» «υπερσυντηρητικό μόρφωμα που καταδυναστεύει τη ζωή των λαών της»!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται καμία από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες που θα τις καταργήσει! «Όχι» σε «τρομονόμους, Σένγκεν, FRONTEX», «Ακύρωση Συνθηκών και των κανονισµών από το Μάαστριχτ μέχρι το ∆ηµοσιονοµικό Σύµφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο Συνασπισμός είχε υπερψηφίσει το 1992 τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (της οποίας θα επιβάλλει την ακύρωση) αναφέροντας στην ανακοίνωση- αιτιολόγηση της κύρωσής της, μεταξύ άλλων ότι: «Η συνθήκη απέτρεψε την αποδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και έδωσε ισχυρή ώθηση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».
Κατάργηση των εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε., όπως την ∆ιατλαντική Συνεργασία Εµπορίου και Επενδύσεων (TTIP), μεταξύ Ε.Ε. - ΗΠΑ και Ε.Ε. - Καναδά, «που συνιστούν επίθεση στις κοινωνίες της Βόρειας Αµερικής και της Ε.Ε». Αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, θα συρρικνώσει δραματικά τις Ελληνικές εξαγωγές προς ΗΠΑ και Καναδά!
ΝΑΤΟ - Αμυντικά
Απαγόρευση αποστολής στρατιωτών εκτός συνόρων.
«Όχι» σε ΝΑΤΟ και ευρωστρατό.
Κατάργηση των βάσεων των ΗΠΑ και τα πυρηνικά όπλα!
Διεθνείς Σχέσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζει τις διεθνείς του σχέσεις με σαφήνεια αναδεικνύοντας τις προτεραιότητές του. Προτεραιότητά του οι «χώρες της Λατινικής Αµερικής, η Εναλλακτική Αριστερά της Αφρικής, η Αριστερά των χωρών των BRICS, η Αριστερά των Αραβικών χωρών και η Αριστερά στις χώρες Βαλκανικής»
Παράνομη Μετανάστευση
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνίζεται για μια Ευρώπη «στην οποία δεν θα υπάρχουν άνθρωποι "χωρίς χαρτιά" και χωρίς ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώµατα».
"Ο Ελληνικός λαός ας συγκρίνει τις δύο προτάσεις, από τη μία το αναπτυξιακό σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά και από την άλλη την πρόταση Αλέξη Τσίπρα και ας επιλέξει!" καταλήγει η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.