Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΠΑΟ: Επιβεβαίωση για Καραγκούνη, διάψευση για Νίνη και μεταγραφικά από Νταμπίζα

Ο Νίκος Νταμπίζας αφότου έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς μοιράζοντας συγχαρητηρια, αναφέρθηκε στα πλάνα του Παναθηναϊκού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων»
επιβεβαίωσε ότι ο Καραγκούνης είναι παίκτης που θα απασχολήσει το «τριφύλλι», ενώ διέψευσε ενδιαφέρον για τον Νίνη.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του Ζέκα στον όποίο έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, στις δυσκολίες παραμονής των Αμπέιντ, Σίντελεφελντ αλλά και στον Μπέργκ, για τον όποίο δεν υπάρχει πρόθεση να πουληθεί.
Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:
Για την χρονιά που πέρασε: «Την τελευταία φορά που σας ειχα δει ήταν τον Γενάρη για μια μικρή αποτίμηση. Φτάνοντας στο τέλος είναι καλό να γίνει μια συνολική αποτίμηση για να ξέρει ο κόσμος το πριν, το τώρα και το μετά.
Θεωρώ ότι κλείνει η χρονιά πάρα πολύ επιτυχημένα για τον σύλλογο, με τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν. Αν θυμηθείτε τις πρώτες τοποθετήσεις θα καταλάβετε. Ήταν μια νέα εποχή, με δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία. Η αλλαγή του προπονητικού κέντρου που είναι τεράστια υποθήκη για το μέλλον αλλά στην αρχή είχαμε πολλά προβλήματα. Αντοποκριθήκαμε πολύ καλά.
Κατά την διάρκεια της χρονιάς χειριστήκαμε τα δύσκολα θέματα με βάσει τις αρχές μας, με βάσει το πλάνο του συλλόγου. Ήμασταν ξεκάθαροι σε όλα και θεωρώ ότι πετύχαμε πεντακάθερες νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ότι εκεί μπορούμε να βασιστούμε. Ότι πετύχαμε, το πετύχαμε ξεκάθαρα με το πλάνο, τις αρχές και την σταθερότητα που είχαμε στα δύσκολα.
Η αδειοδότηση ήταν μια τεράστια νίκη. Ήταν πολύ σημαντικό να το τονίζουμε. Ήταν νίκη εξίσου σημαντική με τις νίκες μέσα στο γήπεδο. Δεν θα είχαν αποτέλεσμα οι νίκες μέσα στο γήπεδο. Ήταν τεράστια νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν εξωαγωνιστικά.
Ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς με όλους. Αυτά φάνηκε μέσα στην χρονιά. Μέσα στη σεζόν έτρεχε και η πορεία της ομάδας.
Είχαμε πει στο τέλος θα κριθούν όλοι. Έχουμε μια εικόνα για το ακριβώς έχει πετύχει αυτή η ομάδα. Σημαντικό ότι στις δύσκολες στιγμές μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Δεν παρεκλίναμε. Εκεί είναι το πιο σημαντικό. Σε στιγμές πίεσης ο σύλλογος, οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι, έβαλαν όλη πλάτη και έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.
Διαχειριστήκαμε εξαιρετικά τις ήττες μας. Εξίσου σημαντικό το πως διαχειριζόμαστε και τις νίκες. Κλείνοντας να πω ότι αυτό που πρέπει να μάθουμε από την φετινή χρονιά θα είναι ο οδηγός μας για το αύριο. Να στηριχθούμε πάνω στο πλάνο, στην ειλικρίνεια σε όλες μας τις συναλλαγές», είπε αρχικά ο Νίκος Νταμπίζας και μετά ξεκίνησαν οι ερωτήσεις.
Για την εθνική και την παρουσία του Καπίνο: Ποντάρουμε στο ελληνικό στοιχείο. Σέβομαι τις αποφάσεις του κ. Σάντος αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλοι στην Εθνική. Έπρεπε να σκεφτούν την βελτίωση της ομάδας και τα προβλήματα που υπήρχαν στην αρχή. Στην επόμενη διοργάνωση πιστεύω και ελπίζω να είναι περισσότεροι.
Για τον Καραγκούνη: Όσον αφορά τον Γιώργο και πέρυσι είχαμε κάνει την κουβέντα. Είναι κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι μία περίπτωση που θα μας απασχολήσει.
Δεν μπορούμε να πούμε αν θα έρθει ή δεν θα έρθει. Όλα είναι ανοιχτά. Του χρόνου στην ομάδα θα βρίσκονται παίκτες που θέλουν να βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Το όραμα δεν έχει ηλικία. Πιστεύω στην προσωπικότητα, στην θέληση. Την επόμενη χρονιά θα βρίσκονται όσοι θέλουν να είναι μέρος του συλλόγου. Ξεκάθαρα και μέσα στα μάτια.
Για τον Μπαϊράμι: Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Είναι σωστό να κρίνουμε αξιοκρατικά. Ο Εμίρ θα μείνει, πιστεύουμε στο ταλέντο του. Και ο Μλάντεν δεν ήταν απολύτως έτοιμος, αλλά όταν είναι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Με βάση το πλάνο και τις αρχές θα κινηθούμε με γνώμονα την υγεία του συλλόγου. Θα πρέπει να σεβαστούμε το κάθε ευρώ, όπου και αν ξοδευτεί. Με αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.
Για τους δανεικούς:
Σίγουρα οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες αλλά δεν μπορούμε να πούμε αριθμό. Θα κινηθούμε με γνώμονα τις ανάγκες. Έχουμε μια ομάδα με βάση τριετίας. Αυτό είναι σίγουρο.
Οι όποιες προσθαφαιρέσεις γίνουν θα είναι μετρημένες. Όταν είναι επίσημες θα ανακοινωθούν. Εμείς ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες. Δεν θα πω θέσεις. Είναι παρακινδυνευμένο. Σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που θα πάνε δανεικοί. Για να μπορέσουμε να τους αξιολογήσουμε καλύτερα. Μόνο από τις προπονήσεις είναι άδικο.
Από την άλλη είμαστε υπέρμαχοι μιας ιδέας. Δεν θέλουμε ο σύλλογος να έχει καμία εξάρτηση από δανεικούς παίκτες.
Έχουμε κάνει τα αιτήματα μας γνωστά στην Λίγκα. Θέλουμε να δώσουμε δανεικούς αλλά σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει εξάρτηση. Δεν αλλάζουμε την φιλοσοφία μας. Όποιο παιδί πάει, να έχει ως στόχο την βελτίωση του.
Θέλουμε να τον κρατήσουμε, όπως και τον Αμπεντ. Έχουμε ανοίξει επικοινωνία. Δεν είναι στα χέρια μας, όμως. Είναι στα χέρια των συλλόγων. Μεγαλύτερος μας σύμμαχος είναι τα παιδιά. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και για τους δύο.
Για το μπάτζετ: Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες αλλά τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Στα χέρια μας δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε και να τζογάρουμε. Οποιαδήποτε διάθεση για να μπορέσουμε να πάμε παραπάνω δεν είναι εξασφαλισμένη. Θα πορευτούμε με βάσει τα οικονομικά κριτήρια. Πέρυσι το υπερβήκαμε. Μια απόκλιση μικρή πάντα υπάρχει αλλά όχι τεράστιες διαφορές.
Δεν πρόκειται να τζογάρουμε και να θέσουμε σε κίνδυνο το αύριο του συλλόγου. Πήραμε ένα ρίσκο πέρυσι και φτιάξαμε μια βάση. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Μην ξεχνάτε, όμως, την βελτίωση των συνθηκών.
Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από ότι πέρυσι. Αντιλαμβάνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουν ως αδυναμία. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός δεν ξεπούλησε κανέναν. Φέτος να είστε σίγουροι πως όποιος φύγει θα φύγει στο κατάλληλο τίμημα.
Για τον Μπεργκ: Ο Μάρκους έχει δηλώσει πως δεν θέλει να φύγει. Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες. Υπάρχουν και άλλοι σαν τον Μάρκους. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεπουλάει. Μπορεί να πουλήσει με γνώμονα, πάντα, το πόσο σημαντικός είναι κάθε παίκτης. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Έχει γίνει μια προεργασία σε επαφές, θεωρώ ότι έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες και είμαστε κοντά στο να υλοποιήσουμε κάποιους από τους στόχους μας. Τουλάχιστον έναν.
Για μικρούς και Ζέκα: Ο Ρισβάνης έχει τριετές από πέρυσι. Δεν υπάρχει θέμα δανεισμού. Δεν θέλω να λέμε για κάθε θέμα χωριστά. Σίγουρα θα υπάρχουν δανεισμοί αλλά και ανανεώσεις, όπως του Ζέκα. Του έχουμε κάνει ήδη πρόταση και περιμένουμε την απάντηση του.
Θέλουμε να τον κρατήσουμε και το ξέρει. Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Είναι άμεση ανάγκη να παραμείνει στην ομάδα. Ο τρόπος που θα χειριστούμε την όποια πρόταση, θα έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον τρόπο που χειριστήκαμε και τον Φιγκερόα. Είναι άμεση ανάγκη και το ξαναλέω, πως τον θέλουμε στον σύλλογο.
Για Νίνη, Ουκά και Αμαλφιτανό: Δεν γίνεται κάθε μέρα να διαψεύδουμε. Όταν βγαίνει κάποιος από την Πολωνία και λέει ότι με παρακολούθησαν και ο τεχνικός διευθυντής είναι στο Περιστέρι, κάτι δεν πάει καλά.
Εμείς πάμε να δούμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να μην πάρει διαστάσεις. Δεν είμαι τυποπαθής. Το καλύτερο θα ήταν να ξέρει τα πάντα ο κόσμος. Όμως, κινδυνεύει αν πάρει δημοσιότητα το ενδιαφέρον μας για κάποιον παίκτη. Καταλαβαίνω πως είναι δουλειά. Αρκετές περιπτώσεις είναι εκτός λογικής.
Για τον Νίνη είναι δύσκολο να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όπως είναι τα πράγματα. Δεν γίνεται όμως να διαψεύδουμε κάθε τι που βγαίνει.
Για τον Γκαλίτσιο: Έχει συμβόλαιο ένα χρόνο. Η ομάδα του θα έχει απαιτήσεις. Δεν κινούμαστε για παίκτες που έχουν αντίτιμο. Είναι Έλληνας, αλλά είναι συγκεκριμένες οι αρχές και δεν αλλάζει κάτι σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.