Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

«Το Ποτάμι θα συνεργαστεί με όποιον προτείνει λύσεις»

Θεοδωράκης: Στόχος μας η τρίτη θέση

«Στο DNA των ανθρώπων του Ποταμιού είναι η συνεργασία», επανέλαβε την Πέμπτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας πως το κόμμα του θα συνεργαστεί με όποιον προτείνει λύσεις.

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ανέφερε και πάλι ότι στόχος της προσπάθειάς του είναι να πάρει την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, ώστε το Ποτάμι «να πλασάρει τη λογική της συναπόφασης». «Θέλουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, γιατί με ένα 5% δεν μπορείς να επηρεάσεις», επισήμανε.

Παράλληλα, εξέφρασε φόβους ότι πολλοί αναποφάσιστοι θα προτιμήσουν την αποχή, για αυτό και χαρακτήρισε σκόπιμη την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν τη δεύτερη Κυριακή οι ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές έπρεπε να γίνουν την πρώτη Κυριακή. Με φοβίζει ότι στην δεύτερη Κυριακή θα πάνε οι αποφασισμένοι. Οι κομματικοί στρατοί και ο απλός αναποφάσιστος ψηφοφόρος θα προτιμήσει την αποχή», τόνισε.

Σχετικά με τα διλήμματα των εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε αστεία τα διλήμματα που θέτουν τόσο οι Σαμαράς-Βενιζέλος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει τεθεί θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

«Να φύγει ο Βενιζέλος να πάει πού; Πιστεύει κανείς ότι αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και γίνουν εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν μαζικά ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε.

Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να θυμώσουν με αυτούς που θέτουν διλήμματα και τους «καλούν μονίμως να ψηφίσουν για κάτι άλλο».

Σχετικά με την ψήφο διαμαρτυρίας, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν δημιουργικά και να μην στραφούν σε κόμματα όπως την Χρυσή Αυγή. «Η ψήφος δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι να κάνουμε πλάκα. Μια τέτοια λογική εκθέτει τη χώρα» εξήγησε. Μάλιστα, ζήτησε να ξεκαθαρίσει δικαστικά το θέμα της Χρυσής Αυγής, ενώ τάχθηκε στο πλευρό του Μ.Γλέζου στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής: «Τα κόμματα δεν αποφασίζουν για την ενοχή ή μη άλλων κομμάτων. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.