Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, υποχώρησαν οι συνεχιζόμενες

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν περαιτέρω, διολισθαίνοντας σε προ κρίσης επίπεδα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 28.000 στο εποχικά προσαρμοσμένα μέγεθος των 326,000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο

Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 310.000.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις νέες αιτήσεις, ο οποίος εξομαλύνει τη μεταβλητότητα, υποχώρησε κατά 1.000 αιτήσεις στις 322.500. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι όσο το μέγεθος αυτό παραμένει κάτω από το επίπεδο των 400.000 οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώνονται σε γενικές γραμμές.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε κατά 13.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 2.653.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Μαΐου. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2007.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.