Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Αϊνστάιν για μια μέρα!


Τον ρόλο του Άλμπερτ Αϊνστάιν θα κληθεί να ερμηνεύσει για μία μόνο εμφάνιση του ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ Πωλ Ραντ. Τι και αν έχει συνηθίσει να εμφανίζεται σε κομεντί, όπως τις «Our Idiot Brother», «Dinner for Schmucks» και «Anchorman», ο γνωστός ηθοποιός ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς παίζοντας τον πιο έξυπνο άνθρωπο του κόσμου στο θεατρικό έργο «Αγαπητέ Άλμπερτ» του Άλαν Άλντα.

Η παράσταση θα ανέβει για μια μόνο βραδιά στις 28 Μαΐου και θα ανοίξει το Παγκόσμιο Επιστημονικό Φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, μια πενθήμερη εκδήλωση που φέρει πάνελ, παραστάσεις, συζητήσεις και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Το θεατρικό βασίζεται στις επιστολές του Αϊνστάιν και σε προσωπικά του έγγραφα και θα σκηνοθετηθεί από τον νικητή Όμπι Μαρκ Μπροκάου. Στο πλευρό του Ραντ εμφανίζονται οι ηθοποιοί Σίνθια Νίξον και Φραντσέσκα Φαριντάνι που θα ερμηνεύσουν τις γυναίκες στη ζωή του Αϊνστάιν.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στην εργασία του Αϊνστάιν μεταξύ του συγγραφέα του έργου, του φυσικού Μπράιαν Γκρήν και του κοινού.

«Καθώς διάβαζα τις επιστολές του , γοητεύτηκα από αυτόν», δήλωσε σε συνέντευξη ο Άλντα . «Ήταν μια φωνή του Albert πιο οικεία και παθιασμένη, αυτή που ο ίδιος είχε όταν φλέρταρε την πρώτη του γυναίκα, τη δεύτερη και μια σειρά από άλλες γυναίκες . Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ήταν το ίδιο παθιασμένος με φλερτάροντας το σύμπαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.