Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Είδος προς εξαφάνιση οι κορυφαίοι υπουργοί της ΝΔ

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  
Το βαρύ πολιτικό κλίμα των ημερών προκαλεί ανησυχίες στην κομματική ηγεσία της ΝΔ για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του στο αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά των ευρωεκλογών και τη συνακόλουθη εκμετάλλευση των δυσμενών εκλογικών αποτελεσμάτων από την αξιωματική αντιπολίτευση και κορυφαίους παράγοντες της ΝΔ

«Πώς είναι δυνατόν να πάει στην κάλπη ο πολίτης έχοντας φιλική διάθεση προς την κυβέρνηση, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του;» έλεγε στη Βουλή πρώην υπουργός και τόνιζε πως πρέπει όλοι να τρέξουν εάν θέλουν να πάει καλά η ΝΔ, ενώ άλλοι υπουργοί επισημαίνουν την ανάγκη διαφοροποίησης της στρατηγικής του κόμματος. «πρέπει το διακύβευμα των εκλογών να είναι πιο έντονο» λένε χαρακτηριστικά. 
Τα επιτελεία της κυβερνήσεως και του κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού δεν αγνοούν τις συνθήκες που διαμορφώνονται και συμπεραίνουν ότι χωρίς ευρύτατη κινητοποίηση του διαθέσιμου δυναμικού, τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα καθώς οδεύουμε πριν από την κάλπη. 
Επιπλέον, διαπιστώνουν ότι ελάχιστοι από τους κορυφαίους της ΝΔ λαμβάνουν ενεργό μέρος στην προεκλογική κινητοποίηση, την οποία διεκπεραιώνει μικρή ομάδα στελεχών. «Οι άλλοι βρίσκονται στα υπουργεία τους ή ασχολούνται με τις υποθέσεις τους» επισημαίνει μέλος της επιτροπής που ανέλαβε τον εκλογικό αγώνα του της ΝΔ. Επίσης, άλλοι αναφέρουν ότι «πρόβλημα υπάρχει και με αρκετά στελέχη της ΝΔ, τα οποία είτε αδρανούν είτε βοηθούν τους «αντάρτες»».
Προκειμένου να αποτραπούν τα δυσάρεστα, η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει γενική κινητοποίηση. Ολοι οι υπουργοί και υφυπουργοί και όλα τα κεντρικά κομματικά στελέχη τίθενται από αύριο εν εγρηγόρσει, με αιχμή τις κρίσιμες περιοχές όπου οι επίσημοι υποψήφιοι του κόμματος πλήττονται από τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια ή εμφανίζεται ενισχυμένος ο υποψήφιος που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτή η κινητοποίηση συμπεριλαμβάνει και τον κρατικό μηχανισμό που ­ κατά παράδοση ­ τίθεται στη διάθεση του κυβερνώντος κόμματος σε προεκλογικές περιόδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι αιτήματα περιοχών ή ομάδων πληθυσμού που χρονίζουν ικανοποιούνται εν τάχει αυτή την περίοδο. Δεν λείπουν και οι πάσης φύσεως υποσχέσεις κατά τόπους, αν και έρχονται σε αντίθεση με την οικονομική πολιτική και τους βασικούς στόχους της κυβερνήσεως, και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. 
Χθες στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου, βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά πολλά κορυφαία στελέχη, αλλά μέχρι εκεί. Η παρουσία τους σε μια ή δυο εκδηλώσεις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα επί της ουσίας, τονίζουν πρόσωπα που έχουν μακρά εμπειρία από προεκλογικές εκστρατείες. 
Πάντως ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις περιοδείες του και τις ομιλίες επιδιώκοντας την αύξηση της συσπείρωσης, καθώς θεωρεί ότι αυτή θα ενισχύσει τα ποσοστά της ΝΔ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/352047/eidos-pros-eksafanish-oi-koryfaioi-ypoyrgoi-ths-nd#ixzz31mhRGjo8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.