Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πνίγηκε από τις πλημμύρες και η Κροατία

Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι

Μάχη με τις πλημμύρες δίνει, μετά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Κροατία, όπου η υπερχείλιση ποταμών έχει αφήσει πίσω της έρημο τοπίο, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στις πλημμύρες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο κυρίως τις επαρχίες
Σλαβονία, Βούκοβαρ-Σριεμ και άλλες περιοχές της χώρας, έχασε τη ζωή του ένας άνδρας και αγνοούνται δύο άτομα.

Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως τους δήμους Γκούνια, Ράγιεβο Σέλο και Ρατσίνοβατς, με τη βοήθεια μελών των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας, της κροατικής υπηρεσίας ορεινής διάσωσης και του Ερυθρού Σταυρού.

Ο δήμαρχος της πόλης Γκούνια, Χρβόγιε Λούτσιτς δήλωσε ότι η κατάσταση είναι καταστροφική και ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει καλυφθεί από νερό έως το ύψος των παραθύρων, τα περισσότερα έχουν καλυφθεί από νερό έως τις στέγες και άλλα δεν φαίνονται.

Στην επαρχία Ποσάβινα όσοι κάτοικοι πρόλαβαν, έφυγαν από λεωφορεία και κάποιοι άλλοι με βάρκες. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Σλαβόνσκι Μπροντ εκκενώνεται προληπτικά και μέχρι τώρα απομακρύνθηκαν 715 κάτοικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών, σε σχολεία και σε οίκους ευγηρίας.

Το υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τις πλημμύρες στη Σλαβονία, έχουν ανάγκη από πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης και ότι ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην έδρα του υπουργείου, στο Ζάγκρεμπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.