Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μέλη σπείρας που κλέβει σκάφη και τα πουλάει σε διακινητές μεταναστών είχε «σηκώσει» το σκάφος του Γιώργου Λιάγκα

Στη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται ότι είναι μέλη σπείρας η οποία το τελευταίο πεντάμηνο έκλεβε σκάφη από τα Μεσόγεια της Αττικής και τα μετέφερε στην Δυτική Ελλάδα, προχώρησε η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα οι αρχές υποστηρίζουν πως τα κίνητρα των δραστών είναι να πωλούν τα κλεμμένα σκάφη σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.
Συγκεκριμένα έχουν συλληφθεί δύο μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος. Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της

Αστυνομίας, είναι πολύ πιθανό στην σπείρα να εμπλέκονται και άλλα άτομα.
Η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 45 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ρυμουλκώντας σκάφος που είχε κλαπεί από το Κορωπί.
Οι δύο δράστες είχαν κλέψει το σκάφος του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα και με κλεμμένο τζιπ στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες κατευθύνοντας προς τη Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο την πάτησαν καθώς στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου είδαν στην πρώτη διασταύρωση μπλόκο από περιπολικά τα οποία περίμεναν να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς που κατευθύνονταν στην Αιτωλοακαρνανία. Εκέινοι νόμιζαν ότι το μπλόκο είχε στηθεί γι΄ αυτούς παράτησαν το κλεμμένο σκάφος και το κλεμμένο τζιπ και επιχείρησαν να ξεφύγουν τρέχοντας στα χωράφια.
Οι αστυνομικοί που αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν και τους συνέλαβαν. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το σκάφος ανήκε στον Γιώργο Λιάγκα (δεν ήξερε ότι είχε κλαπεί) και ότι επρόκειτο για σπείρα που έκλεβε μεγάλα ταχύπλοα σκάφη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνες που έκαναν η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές σκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.