Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Α. Λοβέρδος: "Η σταθερότητα με την "Ελιά" ισχυρή σημαίνει αλληλεγγύη και ανάπτυξη"

Η χώρα θα εμπλακεί σε ανωμαλία αν ο λαός την Κυριακή δεν στηρίξει τα πολιτικά κόμματα που δεν θέλουν να την οδηγήσουν σε εκλογές ή αν η κυβερνητική πολιτική δεν αλλάξει με...
θετικό πρόσημο για την κοινωνική συνοχή από την ερχόμενη Δευτέρη, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Αργυρό και Λάμπρο Καλλαρύτη. Ο εκπρόσωπος της Ελιάς και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις: «Στις συζητήσεις που κάνω με τους πολίτες η εικόνα που παίρνω επιβεβαιώνει τις τελευταίες έρευνες. Αλλά οι πολίτες αλλάζουν γρήγορα γνώμη και πολλοί θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή».

Για τα διλήματα των εκλογών: «Σε ότι αφορά τον κ. Σαμαρά δεν έβαλε τίποτα. Μίλησε αυστηρά για τον αντίπαλό του, αλλά δεν ανέβασε τόνους. Μίλησε για 700.000 νέες θέσεις εργασίας. Δεν ανέβασε τους τόνους, ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Τσίπρας. Εγώ ταυτίζομαι με το δίλημα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος. Δεν είναι εκβιασμός.  Είναι μία αλήθεια, μία αφήγηση της πραγματικότητας δεν είναι εκβιασμός. Θα έρθουν οι εξελίξεις σύμφωνα με την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Δεν γίνεται να στηρίξουμε πολιτικές όταν δεν έχουμε δημοκρατική νομιμοποίηση».

Για το ενδεχόμενο κακού αποτελέσματος της Ελιάς και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στον κεντροαριστερό χώρο: «Ο χώρος θα συσπειρώσει αρκετό κόσμο πάλι ανεξάρτητα το αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό αυτό θα γίνει άτακτα και θα είναι κακό για την χώρα. Αν το αποτέλεσμα είναι καλό όλα θα γίνουν συντεταγμένα. Ναι πολλοί θα πυκνώσουν τις τάξεις του χώρου μας. Εγώ μιλώ για ένα κακό αποτέλεσμα που οδηγεί σε απώλεια της δεδηλωμένης, άρα σε εκλογές. Οι έρευνες δεν το δείχνουν αυτό. Οι έρευνες δείχνουν δυναμική. Εγώ θα είμαι παράγοντας ενότητας σε κάθε περίπτωση. Θα στηρίξω με αλληλεγγύη. Δεν θα αφήσω κανέναν να πιστέψει ότι οι όποιες ενέργειες μου θα καθοδηγούνται από ματαιοδοξία».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ακόμα τόνισε: «Έχουμε δύο κρίσιμα ραντεβού. Το πρώτο είναι την Κυριακή. Το δεύτερο είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να απαντηθεί αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρχει μία νέα κυβερνητική πολιτική προς την ανάπτυξη, που θα συνδέει την σταθερότητα με τον κόσμο και την κοινωνία. Το προσκλητήριο αυτό φαίνεται να έχει τύχη αν ο λαός δεν ανατρέψει τα δεδομένα με την ψήφο του την Κυριακή και αν η αλλαγμένη πολιτική της κυβέρνησης πείσει τον κόσμο ότι δεν στέκεται μόνο στους λογαριασμούς, αλλά στέκεται και στους προϋπολογισμούς των ανθρώπων, τις οικογένειές τους.  Τότε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μεγαλώσει και εμείς θα συμβάλουμε στη μείωση της υπερφορολόγησης, στην ενσωμάτωση στην κυβερνητική πολιτική του επιδόματος που δόθηκε.  Συνοψίζοντας. Ένα μετριοπαθές αξιοπρεπές αποτέλεσμα την Κυριακή θα αυξήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η σταθερότητα θα έχει κοινωνικό πρόσημο. Αν έτσι πάνε τα πράγματα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα δώσει σταθερότητα και το 2015. Αν τίποτα δεν συμβεί από αυτά, δηλαδή, είτε ο λαός δεν στηρίξει τα κόμματα που δεν θα οδηγήσουν σε εκλογές, είτε δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, η συζήτησή μας δεν έχει κανένα νόημα. Η χώρα οδηγείται σε ανωμαλία. Εγώ θα είμαι παράγοντας αλληλεγγύης και συντροφικότητας στον χώρο μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.