Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Το ρίσκο που κρύβει η γεωγραφική θέση για την ευημερία των επιχειρήσεων

Το επιχειρηματικό ρίσκο ανάλογα την γεωγραφική περιοχή, ερευνά το Bloomberg. Αναλύοντας τις περιοχές στον παγκόσμιο χάρτη εντοπίζει τις χώρες που κρύβουν επιχειρηματικούς κινδύνους και εξηγεί τις γενικές κατηγορίες ρίσκου.
Η αλυσίδα ανεφοδιασμού, δηλαδή το κατά πόσο μία επιχείρηση μπορεί να αναπτυχθεί εξαρτάται κυρίως από την γεωγραφική περιοχή. Όμως, ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο κίνδυνος είναι παντού. Στην σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα, ακόμα και οι μικρότερες επιχειρήσεις που ανήκουν σε
δίκτυο αλυσίδας είναι παγκόσμιες .Όταν η αλυσίδα διαταράσσεται, επηρεάζεται η αξία της εταιρείας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο για την επιχείρησή από τους πελάτες και η στρατηγική θέση της εταιρείας πρέπει να είναι προς όφελος των πελατών, κάτι που προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.
Για να δημιουργήσει αυτή την κατάταξη το Bloomberg υπολόγισε για 157 χώρες το ποσοστό ρίσκου από το 2009 έως το 2013 και ότι εξαρτάται από 21 παράγοντες. Στην συνέχεια, οι χώρες ομαδοποιήθηκαν σε 7 περιοχές και παράγοντες και τελικά σε 6 γενικές κατηγορίες ρίσκου.
Αυτές είναι:
Οικονομικό: η δύναμη της νομισματικής πολιτικής βασισμένη στα ετήσια δεδομένα του πληθωρισμού.
Επιχειρηματικό: η ευθύνη του κυβερνητικού κανονισμού και οι τελωνειακές διαδικασίες, η επικράτηση των εμπορικών φραγμών, το εμπόριο εκτός συνόρων, η αποτελεσματικότητα της επιβολής των συμβάσεων, η διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, η ποιότητα εργασίας.
Πολιτικό:η πολιτική βία και η πιθανότητα κατάσχεσης ή αναγκαστικής εθνικοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας από την κυβέρνηση.
Κοινωνικό: η αξιολόγηση των γρήγορα επεκτεινόμενων μολυσματικών ασθενειών των οποίων η έκταση δεν έχει ακόμη προβλεφθεί απευθείας από τα σημερινά πρότυπα της νόσου.
Περιβαλλοντολογικό: το ποσοστό του πληθυσμού που έχει επηρεαστεί από την σεισμική δραστηριότητα, τις καταιγίδες και τις πλημμύρες.
Τεχνικό: η ποιότητα της μεταφορικής υποδομής και οι παροχή ηλεκτροδότησης, η ταχύτητα και η ποιότητα στον τομέα της πληροφορίας, η κατά κεφαλήν πυκνότητα των σταθερών και κινητών τηλεφωνικών συνδέσεων.


Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.