Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΥΠΕΞ: Παροχή βοήθειας σε Σερβία και Βοσνία

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αποστολή οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες από τις πλημμύρες χώρες.
"Ανταποκρινόμενο, από την πρώτη στιγμή, στην άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής αρωγής…

στους πληγέντες πληθυσμούς της
Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προγραμμάτισε την άμεση αποστολή οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στους φίλους λαούς της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Οι πρεσβείες της Ελλάδας στο Βελιγράδι και στο Σεράγεβο βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αρχές για τη διαπίστωση των αναγκών και τη συντονισμένη και στοχευμένη διοχέτευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
"Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, εξέφρασε στους ομολόγους του τα θερμά του συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, διαβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει στη διάθεση των κυβερνήσεων της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για την παροχή κάθε είδους βοήθειας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα ότι, ο ελληνικός λαός, με την αυθόρμητη συγκέντρωση χρηματικής και ανθρωπιστικής βοήθειας αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται για άλλη μια φορά στο πλάι των δοκιμαζόμενων γειτόνων του", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.