Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ήρθε το πρώτο "έξυπνο" κινητό για τυφλούς

Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας OwnFone κατασκεύασε το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με πλήκτρα Braille για τυφλούς.
"Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν το τηλέφωνο τους με 2 έως 4 κουμπιά Braille. Τα κουμπιά είναι προγραμματισμένα για κλήσεις σε οικογένεια, φίλους, φροντιστές ή επείγοντα. Είναι το πρώτο τηλέφωνο με τρισδιάστατα εκτυπωμένο πληκτρολόγιο.
Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν Braille μπορούμε να εκτυπώσουμε κανονικά γράμματα επάνω στα κουμπιά", δήλωσε στο BBC ο κατασκευαστής του τηλεφώνου, Τομ Σάντερλαντ. 
Το 2013, ένα παρόμοιο "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο κατασκευάστηκε από το Indian Institute of Technology, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά.Αντίθετα, το νέο τηλέφωνο της OwnFone θα πωλείται κανονικά στην αγορά και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία θα κοστίζει 60 λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 74 ευρώ. 
Ο λόγος που η τιμή του νέου τηλεφώνου διατηρείται τόσο προσιτή είναι το γεγονός ότι κατασκευάζεται με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.