Γράφει η Αναστασία Γαλάνη
 
Μέτρα «ισχυρής» φύλαξης εφαρμόζονται από χτες το απόγευμα- αρχικά- στο Εφετείο Αθηνών με την τοποθέτηση καμερών αλλά και ειδική περίφραξη και μαγνητικές πύλες στην είσοδο. 
 
Μπορεί η ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στο Εφετείο να είχε ζητηθεί καιρό πριν από δικαστικούς και δικηγόρους έπειτα από πολλά περιστατικά με τραυματισμούς και όπλα μέσα στον προαύλιο χώρο, ωστόσο η εφαρμογή των μέτρων έρχεται σε μια... περίεργη συγκυρία. 
 
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επαγρύπνηση τις τελευταίες εβδομάδες με... φόντο τις εκλογές καθώς εξετάζονται πληροφορίες για πιθανούς στόχους- κτίρια και επιθέσεις (σαν και την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο κέντρο της Αθήνας) την περίοδο των εκλογών.
 
Σε κάθε περίπτωση, ανησυχία είχαν προκαλέσει και οι απειλές που δέχτηκαν τον τελευταίο καιρό δικαστικοί και αστυνομικοί είτε για το ζήτημα της κατάστασης στον Κορυδαλλό είτε για τον θανάσιμο βασανισμό του Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.

Δεδομένου ότι κατά τις εκλογές μεγάλο μέρος του αστυνομικού προσωπικού θα διατεθεί σε εκλογικά τμήματα, η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι αυξάνονται οι πιθανότητες αλλά και ο... συμβολισμός για ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Συνεπώς αυξημένα αναμένεται να είναι και τα μέτρα ασφαλείας στη ΓΑΔΑ, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τα κτίρια της πρώην αστυνομικής σχολής καθώς και όλα τα δημόσια κτίρια που επισκέπτονται δικαστικοί και δικηγόροι ενώ θα αυξηθεί και η φύλαξη σε δικαστικούς που χειρίζονται «βαριές» επιθέσεις.  Οι κάμερες σε όλη την Αθήνα θα αποτελέσουν προληπτικό υλικό σε κάθε περίπτωση. Η Αντιτρομοκρατική πάντως βρίσκεται σε εγρήγορση για... Μαζιώτη και Χριστόδουλο Ξηρό.