Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πάνος Καμμένος: "Υπάρχει η Ελλάδα που δεν γονατίζει"

Ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Πτολεμαΐδα:

«Η Μακεδονία ψήφισε σήμερα. Εδώ, από την καρδιά της Ελλάδας, από το βηματοδότη της χώρας, από την Πτολεμαΐδα, που στέλνει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέλνουμε μήνυμα νίκης, στέλνουμε μήνυμα ανατροπής, στέλνουμε μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ. Επιλέξαμε η κεντρική ομιλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να γίνει εδώ, στην Πτολεμαΐδα, για να τους πούμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που χαμογελά, η Ελλάδα η οποία την Κυριακή 25 Μαΐου θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση. Υπάρχει η Ελλάδα που κρατά τις ελληνικές σημαίες, η Ελλάδα που δεν παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας, η Ελλάδα που δεν γονατίζει, η Ελλάδα που δεν προσκυνά τους δανειστές και την Μέρκελ.
Φίλες και φίλοι,

Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της χώρας, για μια ακόμα φορά, άρχισε να υπόσχεται και να απειλεί τους Έλληνες. Η Ελλάδα - λέει - που θέλω εγώ. Έχει καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί στα τρία χρόνια; Το έχουν καταλάβει μόνο οι ελληνικές οικογένειες, 70% είναι η ανεργία των νέων στην Πτολεμαΐδα, στη Μακεδονία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, 30% - 35% είναι η ανεργία σε όλη τη χώρα. Τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Κάθε μέρα που περνά, οι εργαζόμενοι φοβούνται αν αύριο θα ανήκουν στην ομάδα των 2.100.000 ανέργων. Και αυτοί μιλούν ακόμα για ανάπτυξη. Ανάπτυξη θα υπάρξει από την ώρα που θα ανατρέψουμε τη σημερινή κυβέρνηση των υποτακτικών της Μέρκελ.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία και να λέμε το Χριστός Ανέστη, γιατί αυτή είναι η Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα των αρχών και των αξιών. Είναι η Ελλάδα που καλείται πλέον να επιλέξει ο ελληνικός λαός την Κυριακή.

Την Κυριακή, το ερώτημα που υπάρχει, είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη των εθνών - κρατών, μια Ευρώπη με υψωμένες τις σημαίες των εθνών - κρατών ή μια Ευρώπη της ομοσπονδίας. Μια Ευρώπη, στην οποία η αξιοπρέπεια και η εθνική κυριαρχία θα είναι η πρώτη αξία ή επικυριαρχία των τραπεζών και των δυνατών της Ευρώπης, η γερμανική επικυριαρχία.

Την Κυριακή, τα υποψήφια κόμματα τα οποία καλείται να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, είτε ανήκουν στην ομάδα εκείνων που έχουν προσκυνήσει στην παγκοσμιοποίηση και στη νέα τάξη πραγμάτων, στην τραπεζική και πολιτική ένωση, όπως λένε και είναι τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως η Νέα Δημοκρατία ή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά και η ΔΗΜΑΡ, ασχέτως αν αλλάζουν ονομασίες. Αυτό το κάνουν για το ΑΦΜ, για να γλιτώσουν τα κλεμμένα δάνεια.

Οι δύο τομείς αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα τρία κόμματα στην Ελλάδα, συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι το 2015 θα υπάρξει πολιτική ένωση, με κατάργηση των κρατών. Θα προχωρήσουν στο βήμα της πολιτικής ένωσης, μέσω των τραπεζών.

Και από την άλλη πλευρά υπάρχει η αριστερά, η οποία δεν ξεκαθαρίζει εάν δέχεται ή αρνείται την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης.

Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τους λέμε ξεκάθαρα: «ναι» στην Ευρώπη των εθνών-κρατών, «όχι» στην Ευρώπη των τραπεζιτών, «ναι» στην Ευρώπη των πολιτών-ανθρώπων και «όχι» στην Ευρώπη των υποτακτικών.

Ζήσαμε τρία χρόνια μέσα στα μνημόνια, όπου είδαμε να καταρρέουν η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τα εργασιακά δικαιώματα. Βλέπουμε, σιγά-σιγά, να εφαρμόζουν πιστά το σχέδιο το οποίο υπέγραψαν.

Δεν υπάρχει καμία προεκλογική δέσμευση, την οποία μπορούν να κρατήσουν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια. Η μόνη τους δέσμευση είναι τα συμβόλαια που υπέγραψαν μέχρι την παράδοση του ελληνικού λαού.

Την 1η Ιανουαρίου 2015 όλες οι συντάξεις θα βρίσκονται στο επίπεδο των 10 ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας, δηλαδή κάποιος που εργάστηκε 35 χρόνια θα παίρνει 350 ευρώ. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποκύψουν στις νέες συμβάσεις εργασίας, που προβλέπουν κατάργηση όλων των δικαιωμάτων τα οποία απέκτησαν οι εργαζόμενοι με αγώνες την εικοσαετία που πέρασε.

Αν συνεχίσει να εφαρμόζεται το μνημόνιο, καταργείται ακόμα και η ιδιωτική περιουσία. Τα βαριά χαράτσια και η φορολογία θα οδηγήσουν στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.

Η δημόσια περιουσία παραδίδεται, κάθε μέρα που περνά, τα ζείτε εδώ στην Κεντρική Μακεδονία. Παρέδωσαν το ορυχείο της Βεύης στον Μπόμπολα. Με μία μόνο νομοθετική πράξη, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη μεγαλύτερη- μετά τη μονάδα της Πτολεμαΐδας-ελληνική μονάδα. Βλέπουμε, σιγά - σιγά, να καταργείται κάθε επένδυση για την Ελλάδα και να αντικαθίσταται με δήθεν επενδύσεις, οι οποίες έχουν προβλεφθεί από εκείνους που υποστηρίζουν τα μνημόνια.

Όμως υπάρχει λύση. Υπάρχει λύση, όταν είμαστε ενωμένοι. Υπάρχει λύση, όταν είμαστε πολλοί. Υπάρχει λύση, όταν είμαστε Έλληνες. Υπάρχει λύση διαφορετική από αυτή την οποία έχουν ορίσει. Μας λένε ότι το δίλημμα είναι πλέον εάν θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη ή την Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει, γιατί η Ελλάδα είναι η ίδια η Ευρώπη.

Είναι σαν το δίλημμα που έβαλαν πριν από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Τότε ο εκβιασμός ήταν ότι εάν δεν ψηφίσει ο ελληνικός λαός Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί δεν θα ερχόταν η δόση. Ο κόσμος φοβήθηκε και υπέκυψε, πολλοί ψήφισαν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η δόση αυτή δεν ήρθε ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Δεκέμβριο και οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώθηκαν. Πληρώθηκαν γιατί αυτά τα λεφτά είναι τα χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός κάθε χρόνο για να συντηρεί το δημόσιο και το κράτος.

Τώρα μας λένε ότι εάν εμείς αντισταθούμε και πούμε ότι θα κάνουμε στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια θα μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα πάρουμε το ΕΣΠΑ. Πόσο είναι το ΕΣΠΑ; Είναι δυο δις ευρώ το χρόνο. Τα τοκοχρεολύσια είναι 17 δις ευρώ το χρόνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Εκβιασμούς, λοιπόν, δεν δεχόμαστε από κανέναν.

Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτόν τον λίγο χρόνο που μας δίνουν από την τηλεόραση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ3 που κάνουν ακόμα αντίσταση και βρίσκονται εδώ, που μας δίνουν βήμα.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε, δεν ανήκουμε επειδή μας κάνουν χάρη. Η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, σε κάθε εμπορική πράξη που κάνει, σε κάθε αγορά που κάνει, από το ΦΠΑ που πληρώνει το 80% καταβάλλεται στο Ταμείο Συνοχής. Δεν είμαστε τσάμπα στην Ευρώπη.

Την Ευρώπη την πληρώνουμε και από την Ευρώπη δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει όπως και οι ίδιοι ομολογούν σε δημόσιες δηλώσεις τους. Αλλά, είμαστε μέλη της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και δεν είμαστε μέλη της Ευρώπης που θέλουν τώρα να βάλουν την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είμαστε μέλη της Ευρώπης των ίσων και όχι της Ευρώπης των υποτακτικών και των δούλων. Είμαστε μέλη της Ευρώπης της δικαιοσύνης και όχι της Ευρώπης των κερδοσκόπων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κερδίσαμε τις δύο μάχες στις εθνικές εκλογές. Καταφέραμε, χωρίς μέσα, χωρίς τηλεοπτική προβολή, χωρίς σπόνσορες, να πάρουμε το 11% και το 8% της δύναμης του ελληνικού λαού και να βάλουμε φραγμούς στα σχέδια των κερδοσκόπων και των δανειστών. Δεν παραδόθηκε η χώρα μέχρι τώρα. Μας πολέμησαν, μας λάσπωσαν, μας διέφθειραν, προσπάθησαν να μας εξαγοράσουν, αλλά τους λέμε ότι στις 25 Μαΐου θα είμαστε το μεγάλο αγκάθι στην Ευρωβουλή, με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Καλούμε από εδώ, από την Πτολεμαΐδα, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα που θα σταματήσει την παράδοση της πατρίδας μας στους δανειστές. Καλούμε τον ελληνικό λαό να ενωθεί, όχι να διασπαστεί και να σφαχτεί μεταξύ του. Με την ελληνική σημαία ψηλά να πούμε ένα «όχι» στον κατακτητή. Καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει αυτό που έκαναν οι παλαιότεροι στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Γοργοπόταμο-όταν ενώθηκαν οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ, ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης-και να αντισταθούμε όπως στο Γοργοπόταμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.