Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Δικαιώνονται δικαστικά οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Ηχηρή απάντηση στο αίτημα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών φέρεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιάννη Καρούζο να έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών , κάνοντας δεκτή την αγωγή τους με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, με την οποία ζητούσαν να
κηρυχτεί παράνομη η διαθεσιμότητά τους αφού όπως ανέφεραν ισοδυναμεί με απόλυση.

Η απόφαση είναι σημαντική αλλά βρίσκεται ακόμα σε κατώτερο δικαστικό επίπεδο και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν αυτή (η απόφαση) κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα διατάσσει την επαναπρόσληψη τους και πως ουσιαστικά αποδέχεται το επιχείρημα των καθαριστριών ότι η διαθεσιμότητα ισούται με απόλυση και είναι αντισυνταγματική αφού πρόκειται για εργαζομένους του στενού δημόσιου τομέα.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο είχαν προσφύγει 397 καθαρίστριες, από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, και η απόφαση έχει ειδικό βάρος για δυο λόγους:

-Γιατί την Παρασκευή 16 Μαΐου ολοκληρωνόταν η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών και από την επομένη θα βρίσκονταν εκτός δημοσίου τομέα.

-Γιατί δημοσιοποιείται παραμονές εκλογών δημιουργώντας σύννεφα πάνω από βασικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης όπως είναι η διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος "ύστερα από την απόφαση- σταθμό, στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το ΥΠ.ΟΙΚ, τίθεται εκ ποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.