Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο Στρός Καν «αποκαλύπτεται» – Έγιναν λάθη με την ελληνική κρίση

Με μια συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση France 2, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν «σπάει» την έως τώρα σιωπή του και για πρώτη φορά θα εκφράσει τις απόψεις του για την κρίση και το ευρώ.
Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο μιας εκπομπής για την οικονομία στην οποία συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες και φέρει τον τίτλο «Το μυθιστόρημα του ευρώ».
Στα πρώτα διαφημιστικά σποτ της εκπομπής, ακούγεται ο Στρος Καν να αναγνωρίζει μεταξύ άλλων ότι έγιναν λάθη όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. «Από την
αρχή της κρίσης» λέει, «όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν με καθυστέρηση έξι μηνών ή ενός έτους. Υπάρχει μια μόνιμη απροθυμία στους πολιτικούς για δράση και τα κάνουν όλα τελευταία στιγμή».
Στην εκπομπή συμμετέχουν επίσης διάφορες προσωπικότητες: ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Μισέλ Ροκάρ, ο Ισπανός πρώην πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και πρώην υπουργός Ελιζαμπέτ Γκιγκού, οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές.

Στην εκπομπή δεν συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παρ” ότι του ζητήθηκε συνέντευξη από τον παραγωγό και παρουσιαστή της εκπομπής, τον γνωστό δημοσιογράφο Νταβίντ Πιζαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.