Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται τέσσερα μέλη του πληρώματος του μοιραίου φέρι της Νότιας Κορέας

Στο σκαμνί της δικαιοσύνης θα καθήσουν τέσσερα μέλη του πληρώματος του μοιραίου σκάφους Sewol, που έμελλε να γίνει ο υγρός τάφος για περισσότερους από 280 επιβάτες, τον περασμένο Απρίλιο. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία, ενώ ποινική δίωξη για αμέλεια απαγγέλθηκε και σε άλλα 11 μέλη του πληρώματος.
Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι εισαγγελικές Αρχές της Νότιας Κορέας, τον πλοίαρχο και τρία μέλη του πληρώματος βαραίνουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Είναι χαρακτηριστική η εξήγηση -επί της κατηγορίας- του εισαγγελέα Αν Σανγκ-ντον που ηγείται των ερευνών: «Ο πλοίαρχος, ο πρώτος
αξιωματικός, ο δεύτερος αξιωματικός και ο πρώτος μηχανικός εγκατέλειψαν το πλοίο πριν τους επιβάτες, οδηγώντας σε βαριές απώλειες».
Επιπροσθέτως σημείωσε πως το σκάφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ασφαλούς πλεύσεις λόγω έργων που είχαν γίνει για να αυξηθεί η χωρητικότητά του. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως κατά το μοιραίο ταξίδι της 16ης Απριλίου, έπλεε υπερφορτωμένο.
Το 15μελές πλήρωμα του Sewol επέζησε της τραγωδίας, ενώ όλα τα θύματα του ναυαγίου ήταν επιβάτες και κυρίως μαθητές ενός Λυκείου από τα περίχωρα της Σεούλ που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.