Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εξωφρενικό να συγκρίνει ο πρίγκιπας Κάρολος τον Πούτιν με τον Χίτλερ

«Απαράδεκτες, εξοργιστικές και κατώτερου επιπέδου» χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τις δηλώσεις του πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος φέρεται να συνέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να συνέκρινε τη δράση των Ναζί με ορισμένες ενέργειες του
Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλία που είχε κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στον Καναδά.


Ενόσω βρισκόταν σε μουσείο για την μετανάστευση, στη Νόβα Σκότια, του Καναδά, όπου εργάζεται η Μ. Φέργκιουσον, πρώην πρόσφυγας από την Πολωνία, ξεκίνησαν να συζητούν για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατάληψη εδαφών από τον Χίτλερ.

Σύμφωνα με την Φέργκιουσον, ο πρίγκιπας Κάρολος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν» αναφερόμενος προφανώς στην ουκρανική κρίση και στην προσάρτηση περιοχών όπως αυτή της Κριμαίας.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι τα σχόλια αυτά- αν έγιναν όντως- δεν τιμούν τον Κάρολο και συμπλήρωσε ότι οι γαλαζοαίματοι θα ήταν καλύτερο να κάνουν εμφανίσεις χωρίς να ανοίγουν το στόμα τους.

Για το εν λόγω θέμα αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο θα έχει συνάντηση το απόγευμα με εκπροσώπους του Foreign Office.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.