Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μύθοι, κρασί & θεοί: περιήγηση στα μονοπάτια του ελληνικού κρασιού

Αναφορά στον οινοτουρισμό που γνωρίζει άνθιση στην Ελλάδα κάνει σήμερα το ισπανικό Euroxpress

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το κρασί είναι δώρο των θεών και λάτρευαν τον Διόνυσο, γιο του Δια και της Σεμέλης, τον θεό του κρασιού και του γλεντιού.

Πιστεύεται ότι το κρασί (οίνος) εισήχθη στην Ελλάδα γύρω στο 4000 π.Χ. και καλλιεργείται από τότε. Όπως συμβαίνει με κάθε χώρα που βρίσκεται στη λεκάνη της Μεσογείου , το ήπιο κλίμα σε
συνδυασμό με το εύφορο έδαφος που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την αμπελοκαλλιέργεια.

Οι αμπελώνες και τα σταφύλια έχουν άλλωστε παρουσία και σε εκατοντάδες αρχαία ελληνικά αντικείμενα και ο ελληνικός οίνος έδινε πάντα το παρόν στις φιλοσοφικές συναντήσεις των αρχαίων Ελλήνων, τα λεγόμενα συμπόσια.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχει υπάρξει ιδιαίτερη ώθηση έτσι ώστε να αυξηθεί η ποιότητα των ελληνικών κρασιών ενώ έχει αναπτυχθεί και ο οινοτουρισμός. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους αμπελωνες, να έχουν την εκαιρία γευσιγνωσίας δοκιμάζοντας εκλελτά κρασιά και να περπατήσουν στην ελληνική ύπαιθρο/


Αυτή είναι μια σχετικά νέα μορφή τουρισμού στις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας, σε συνδιασμό με τις επισκέψεις σε γραφικά χωριά, τη δοκιμή τοπικών πιάτων και των επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.