Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πόλο: «Κακοστημένο θέατρο σκιών», λέει η ΚΟΕ για την αποχή των διεθνών παικτών...

Για «κακοστημένο θέατρο σκιών», που μάλιστα ήταν σχεδιασμένο «ώστε να προκληθεί πρόβλημα στην ομαλή προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της
η ΚΟΕ, προσθέτοντας ακόμη ένα επεισόδιο στο... σίριαλ της διαμάχης με τους διεθνείς πολίστες, οι οποίοι απέχουν από την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Επί της ουσίας, η ομοσπονδία χαρακτηρίζει εκ νέου εκβιαστικό δίλημμα το αίτημα των παικτών για αύξηση των οδοιπορικών και επαναλαμβάνει ότι θα καταβληθεί το ίδιο ποσό με πέρυσι, εφόσον η επιχορήγηση της Πολιτείας ανέλθει στα περσινά επίπεδα.
Η ανακοίνωση της ΚΟΕ έχει ως εξής:
«Με τον τρόπο που ξετυλίγεται το κουβάρι, αποδεικνύεται και στην πράξη ο σχεδιασμός που υπήρξε ώστε να προκληθεί πρόβλημα στην ομαλή προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (13-27 Ιουλίου). Επειδή η σιωπή μας, μέρες τώρα, ίσως και να εκλαμβάνεται ως αδυναμία, προειδοποιούμε τους σκηνοθέτες ενός κακοστημένου θεάτρου σκιών ότι ματαιοπονούν.
Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, για να μην το ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε αυτό για το οποίο κανείς δεν μιλάει και δεν τοποθετείται υπεύθυνα: "Επειδή σεβόμαστε τους αθλητές και το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές, αν ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ κινηθεί στα επίπεδα του 2013, τότε σε όλους τους αθλητές της, σε όλα τα αθλήματά της, θα δοθούν ως οδοιπορικά τα ίδια με την περυσινή περίοδο.
Διπλασιασμός του ποσού αυτού δεν νοείται και αποτελεί μόνον εκβιαστικό δίλημμα, το οποίο και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με τον τρόπο που αιτείται". (Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΚΟΕ στις 16 Μαΐου 2014).
Η ταμπακιέρα λοιπόν:
Το 2013 η ΚΟΕ έδωσε 50.000 ευρώ με το φόρο (40.000 καθαρά) ως οδοιπορικά στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών, μία από τις 21 συνολικά που συντηρεί η Ομοσπονδία στα 6 Αθλήματα της. Σημειώνεται εδώ ότι τα αρχικά της ονομασίας της Ομοσπονδίας είναι "Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας" και όχι φυσικά Ομοσπονδία αποκλειστικά και μόνον της Υδατοσφαίρισης και της Εθνικής ομάδας Ανδρών.
Για το 2014, ζητήθηκε από τους παίκτες που δήλωσαν ότι απέχουν, το ποσό των 80.000 ευρώ με τη διαδικασία μάλιστα της προκαταβολής αλλά και της έγγραφης βεβαίωσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας.
Το 2013 η ΚΟΕ επιχορηγήθηκε με 2,6 εκατομμύρια ευρώ από την Πολιτεία και για το 2014, όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως, θα επιχορηγηθεί με το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, κατά 50% δηλαδή πιο κάτω από το αντίστοιχο του 2013. Σημειώνεται εδώ ότι ο κ. υφυπουργός Αθλητισμού, προφορικώς και όχι εγγράφως έως σήμερα, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟΕ ότι η Ομοσπονδία θα επιχορηγηθεί για το 2014 με το ίδιο ποσό όπως και το 2013.
Μετά από όλα αυτά, γίνεται σαφές για άλλη μια φορά ότι η τοποθέτησή μας από 16 Μαΐου πως, στην περίπτωση που η Ομοσπονδία επιχορηγηθεί με το ίδιο ποσό του 2013, οι αθλητές των Εθνικών της ομάδων θα πάρουν ως οδοιπορικά τα ίδια ποσά με την περυσινή περίοδο, εξακολουθεί να ισχύει.
Σε ό,τι αφορά τις "ανοιχτές πόρτες", υπενθυμίζουμε σχετικό απόσπασμα της ίδιας μας ανακοίνωσης (16/5/2014): "Η πόρτα της Ομοσπονδίας δεν είναι κλειστή για κανέναν, αλλά πάντοτε με τους κανόνες που υπάρχουν και δεν μπορούν να παραβιαστούν".
Οτιδήποτε άλλο διακινείται, διαδίδεται και ανακυκλώνεται, σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την πραγματικότητα και ασφαλώς γίνεται εκ του πονηρού και για την δημιουργία εντυπώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.