Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Συναγερμός για επικίνδυνο ιό που μεταδίδουν κουνούπια

Ένας επικίνδυνος ιός που προέρχεται από τα κουνούπια εξαπλώνεται γρήγορα στην περιοχή της Καραϊβικής και προκαλεί συναγερμό στην Αϊτή και στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όπου οι αξιωματούχοι υγείας προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αύξηση των κρουσμάτων. Ο ιός Chikungunya που εμφανίζεται πιο συχνά στην Αφρική και την Ασία και μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιώνAedes aegypti, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ανατολική Καραϊβική πριν από πέντε μήνες.

Από τότε, έχει περάσει από νησί σε νησί , στέλνοντας χιλιάδες ασθενείς στο νοσοκομείο με πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και υψηλό πυρετό. «Αυτά τα κουνούπια δεν γνωρίζουν σύνορα», δήλωσε ο Φίλις Κοζάρσκι ένας γιατρός του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα. Επτά θάνατοι έχουν αναφερθεί έως τώρα αλλά δεν σχετίζονται απευθείας με τον ιό καθώς οι ασθενείς αυτοί είναι πιθανό να υπέφεραν και από άλλα προβλήματα υγείας , τονίζουν οι αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών.
Η παναμερικανική Οργάνωση Υγείας αναφέρει περισσότερα από 55.000 ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Καραϊβική. Αξιωματούχοι λένε ότι ο αριθμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος καθώς δεν καταγγέλλονται όλα τα πιθανά κρούσματα. Στην Αϊτή , όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του Μαΐου, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι 5.500 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.
Εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στην Αϊτή, δήλωσαν ότι ο ιός Chikungunya θα συνεχίσει να εξαπλώνεται καθώς τα κουνούπια αναπαράγονται σε λιμνάζοντα νερά από όπου υδρεύονται πολλά σπίτια στην Αϊτή τα οποία δεν διαθέτουν τρεχούμενο νερό. «Το 30% έως 35% του πληθυσμού θα αρρωστήσει », δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας υποψιάζεται περίπου 14.000 περιπτώσεις του συγκεκριμένου ιού.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/355163/synagermos-gia-epikindyno-io-poy-metadidoyn-koynoypia#ixzz32dLS2Nz6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.