Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ιταλία: Αυξημένα τα ποσοστά του Μπέπε Γκρίλο ενόψει ευρωεκλογών

Σε μονομαχία μεταξύ του Ματέο Ρέντσι με τον Μπέπε Γκρίλο εξελίσσονται οι ευρωεκλογές, παρότι το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού προηγείται άνετα στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, το PD θα συγκεντρώσει το 33,6% των ψήφων, ακολουθούμενο από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Γκρίλο, με 24,1%.

Το ερώτημα που θέτουν
τα ιταλικά ΜΜΕ είναι κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά ποσοστά του Γκρίλο, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι εάν κερδίσει στις εκλογές θα ρίξει την κυβέρνηση Ρέντσι. Το τελευταίο διάστημα έχουν λειτουργήσει υπέρ του τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί τόσο από το Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και από το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 27%.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων μιλώντας την Τρίτη στο ιταλικό κοινοβούλιο υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε απόγνωση, προσπαθεί να στηριχθεί στις πλατείες και στις δημόσιες ομιλίες» αλλά στην πραγματικότητα «ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.