Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Βελτιώνεται η εικόνα της Κύπρου όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος

Την εκτίμηση ότι η εικόνα της Κύπρου σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος βελτιώνεται, διατύπωσε ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) ο οποίος θεωρεί πως η εικόνα που είχε δοθεί για το καθεστώς ξεπλύματος χρήματος ήταν υπερβολική.
«Φαίνεται - κι η δική μας πληροφόρηση αυτή είναι - ότι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα μας είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά, κάτι το οποίο νομίζω φαίνεται και από τη γενική αξιολόγηση της χώρας», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με κλιμάκιο της Τρόικας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ Κυριάκος Ιορδάνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιορδάνου είπε πως «εμείς θεωρούμε ότι η επίθεση, η οποία έγινε, κατά κύριο λόγο, πέρσι ήταν υπερβολική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην Κύπρο δεν συμβαίνει τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι συμβαίνει σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ».
Πρόσθεσε πως ο κλάδος των λογιστών εργάζεται ως εποπτική Αρχή κάτω από το νόμο ξεπλύματος παράνομου χρήματος και παρεμπόδισης χρηματοδότησης τρομοκρατικών ενεργειών - και αξιολογείται από την Τρόικα - σε σχέση με το κτίσιμο κάποιων νέων διαδικασιών, που αφορούν κυρίως την παροχή διοικητικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες και νέων μηχανισμών για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η διαδικασία.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/351472/beltiwnetai-h-eikona-ths-kyproy-oson-afora-to-kseplyma-xrhmatos#ixzz31c2BnMJ5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.