Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Γυμναστήριο λειτουργούσε ενώ είχε σφραγιστεί

Δεκαπέντε ανασφάλιστους εργαζομένους, καθώς και γυμναστήριο που λειτουργούσε ενώ είχε σφραγιστεί εδώ και ένα χρόνο, εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο πρόσφατων φορολογικών, ασφαλιστικών και συναφών ελέγχων, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε εταιρείες – επιχειρήσεις στην Αττική,
διαπιστώθηκαν σε τρεις περιπτώσεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ανασφάλιστη εργασία συνολικά 15 ατόμων και συγκεκριμένα δεν επεδείχθη ή δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
Επιπλέον, γυμναστήριο - υποκατάστημα ενός εκ των παραπάνω εταιρειών, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη από τη νομοθεσία άδεια, ενώ είχε σφραγιστεί εδώ και ένα χρόνο περίπου (από τις 24.05.2013) σύμφωνα με σχετικό πρακτικό σφράγισης της Περιφέρειας Αττικής.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, η υπεύθυνη του χώρου (34χρονη), η οποία με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώνονται και οι κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων, τα οποία ενδεικτικά στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων ανέρχονται σε 121.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.