Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Θεσσαλονίκη: Σπείρα «έγδυνε» αυτοκίνητα και σπίτια-στα μπαλκόνια με ανεμόσκαλα!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματών κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε πολυάριθμες υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών και σταθμευμένων αυτοκινήτων στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες, στις περιοχές των Διαβατών, της Μενεμένης και του Ευόσμου συνελήφθησαν 5 από τα μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 31χρονος συνεργός τους. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 19 έως 24 ετών και μία 43χρονη ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και τα κατά περίσταση αδικήματα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής»


και της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».
Από την πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης:
• Διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσε την εγκληματική οργάνωση,
• Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση.
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).
• Προσδιορίστηκε ο αριθμός των διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν
Ειδικότερα, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2012, συνέστησαν σπείρα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες και οχήματα στο Νομό Θεσσαλονίκης και τη συνακόλουθη αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, παραβίαζαν άλλοτε κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες και παράθυρα διαμερισμάτων και άλλοτε διερρήγνυαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία εντόπιζαν σε αίθριους χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η αναρρίχηση σε διαμερίσματα οικοδομών με ανεμόσκαλα, αλλά και η απομάκρυνση από τους τόπους διάπραξης των κλοπών με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, που θεωρούσαν ότι τους προσέδιδε συγκριτικό πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη καταδίωξή τους. Κατά τη διετία της δράσης τους, Μάρτιος 2012 – Μάιος 2014, στις περιοχές Σταυρούπολης, Πυλαίας και Καλαμαριάς, τα μέλη της συμμορίας διέρρηξαν 4 διαμερίσματα, 5 ΙΧΕ αυτοκίνητα, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν ακόμη μία οικία στην περιοχή της Τούμπας και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά από τέσσερα 4 ανασφάλιστα οχήματα.
Αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση γυναίκας οδηγού, η οποία ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, αντιλήφθηκε αιφνιδιαστικό άνοιγμα της πόρτας του συνοδηγού και ταυτόχρονη απόσπαση της τσάντας της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 29.700 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος του κλαπέντος ποσού αποτελούσε εισπράξεις ανώνυμης εταιρείας, για λογαριασμό της οποίας εργαζόταν η παθούσα. Η λεία της οργάνωσης περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 33.400 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δραστών , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Αυτοσχέδια ανεμόσκαλα
• 52 φυσίγγια πυροβόλου όπλου
• Πλήθος κινητών τηλεφώνων
• Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• Ρολόγια χειρός
• Ηλεκτρονικές συσκευές
• Διαρρηκτικά εργαλεία
• Αυτοσχέδιο τρυπάνι και
• Κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες αντιστοιχούν σε οχήματα των δραστών, αφαιρέθηκαν όμως με σκοπό να τοποθετηθούν σε άλλα αυτοκίνητα, προκειμένου να παραπλανηθούν οι Αρχές.
Κατασχέθηκε επίσης ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση των στόχων και τη διαφυγή τους, το οποίο είχε παραχωρήσει η 43χρονη συλληφθείσα στα υπόλοιπα μέλη, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/449627/thessaloniki-speira-egdyne-aytokinita-kai-spitia-sta-mpalkonia-me-anemoskala#ixzz32XSOiOBk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.