Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Αίτηση αναίρεσης κατά της δικαστικής απόφασης για τις καθαρίστριες

Σε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επανατοποθέτηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσει το ΥΠΟΙΚ, κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση του Α' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός κάνει
δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών: α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γ)την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο.

Ταυτόχρονα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθαριστριών υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διενεργηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.

Από το πρωί καθαρίστριες έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.