Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μια απίστευτη ιστορία με την επιστροφή ΦΠΑ!


Η εξωπραγματική, αλλά 100% ρεαλιστική περίπτωση εταιρείας που είχε λαμβάνειν επιστροφή ΦΠΑ, μέσω αιτήματος που είχε καταθέσει εδώ και πάνω από...
1300 μέρες!

Ο προϊστάμενος είναι νέος, η εφορία δεν είχε υπηρεσία ελέγχου και ο φάκελος με την αίτηση της επιχείρησης για την επιστροφή του ΦΠΑ καθυστέρησε περίπου 4 χρόνια.

Η ιστορία μπορεί να ακούγεται εξωπραγματική, ωστόσο είναι 100% ρεαλιστική. Αφορά στην γνωστή υπόθεση που εντοπίστηκε από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών στο Καρπενήσι.

Εκεί λοιπόν εντοπίστηκε περίπτωση εταιρείας που είχε λαμβάνειν επιστροφή ΦΠΑ, μέσω αιτήματος που είχε καταθέσει εδώ και πάνω από... 1300 μέρες. Όταν το θέμα μαθεύτηκε, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ζήτησε εξηγήσεις.

Τι διαπιστώθηκε, λοιπόν; Ότι εκτός από το γεγονός ότι ο τοπικός προϊστάμενος της εφορίας είναι νέος στη θέση του και άρα έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με τις υποθέσεις της εφορίας του, υπήρχε και ένα άλλο αντικειμενικό πρόβλημα.

Η εφορία, μετά τις τελευταίες συγχωνεύσεις, έπαψε να έχει διεύθυνση ελέγχου. Κατά συνέπεια, έπρεπε να πάρει στην (γεωγραφικά) κοντινότερη. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από εκείνη της Λαμίας. Μόνο που έπεσε πάνω σε εκατοντάδες άλλες, που είχαν ένα επιπλέον προνόμιο. Ήταν... τοπικού ενδιαφέροντος. Και κάπως έτσι, η αίτηση χάθηκε στο δρόμο και η εταιρεία βαρέθηκε να περιμένει. Βεβαίως, η ιστορία που αναφέρεται παραπάνω, είναι ακραία αλλά δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, επί της ουσίας, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα που και οι ίδιοι βιώνουν.

forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.